Как да се науча да инвестирам?

VANIOFLEXA

New Member
Здравейте, форум
На 17 години съм и напоследък започнах да се интересувам от инвестиране в различни проекти и т.н., запознах се с хора от тази област и също се натъкнах и на някои измами или финансови пирамиди така да ги нарека, като Исторически парк и Скайуей. Разубедих се да инвестирам в тях след като видях мненията на хора с доста повече опит от мен тук в този сайт. Тогава осъзнах, че трябва да натрупам доста знания преди да предприема, каквото и да е. Започнах да чета книги, както за личностно развитие така и за управление на пари("Най-богатият човек във Вавилон", "Богат татко,беден татко", "Мисли и забогатявай" и др.) и искам да попитам как мога да продължа своето обучени в сферата на инвестирането? Ако можете да ми препоръчате още книги,списания ако мога да прочета или клипове в ютуб, или някакви други начини, които вие сте използвали, за да натрупате знанията, които имате сега ще съм много благодарен ако ми помогнете.
 
Много хубави книги, продължават с тях. Тези книги ти правят погледа много по-широк. Подобни книги можеш да намериш много лесно в търсачката на гугъл - елементарно е. Добри книги са :
„Уволни шефа си!“ от Джонатан Джей
„Преди да напуснете работа. Десет урока от реалния живот, които трябва да знае всеки предприемач, за да изгради бизнес за милиони“ от Робърт Кийосаки и Шарън Лехтър

„Стълбата на успеха: Как да превърнем семейната фирма в просперираща компания“ от Ерик Фламхолц, Ивон Рандъл
„Like a virgin: Бизнес тайни, които не се преподават в училище“ от Ричард Брансън
„Маверик. Историята на успеха на най-необикновеното работно място в света“ от Рикардо Семлер
„Едноминутният предприемач“ от Кен Бланчард, Дон Хътсън, Итън Улис
„Племена“ от Сет Годин
„Колко е хубаво да не работиш“ от Ърни Зелински
„Изгради страхотен бизнес сега!“ от Марк Томпсън и
Брайън Трейси


Лично аз бях си направил списък с над 100 книги.

Според мен първо започни да инвестираш в себе си, а после в каквото и да било. Също така, ти искаш да инвестираш в нещо. Не е ли много рано да инвестираш в нещо ? Първо мисля, че трябва да изградиш капитал, че да инвестираш в нещо (освен ако нямаш готов).

Между другото този форум, може да те научи на много неща. Може от тук да ти хрумнат много идей в които да инвестираш или пък най-вече чрез които идей да печелиш пари и да събираш капитал.
 
Благодаря, за книгите и ценния съвет, ще разгледам форума за идеи.Имам някакъв събран капитал, но той е доста малък и може би ще се фокусирам сега наистина да инвестирам в себе си, защото го чувам доста и съм го чел и в книгите.И паралелно с това ще спестявам, за да натрупам повече пари, които да мога да инвестирам по-натам.
 

Горе