Как да си губим времето в Мрежата

apostol

New Member
КАК ДА СИ ГУБИМ ВРЕМЕТО В ИНТЕРНЕТ



По време на космическите полети американските астронавти се сблъсквали се един много неприятен момент. Те не можели да записват своите мисли и преживявания, защото химикалките им просто отказвали да пишат в тази неестествена среда.

Специалистите от НАСА им влезли в положението и поръчали на някой си Пол Фишер да изработи „космическа химикалка”. Той я изобретил и внедрил, като не пропуснал да прибере 1, 5 милиона долара за нея!

Съветските космонавти се сблъсквали, естествено, със същия проблем. Но те доста по- бързо и по лесно му намерили колая- използвали… моливи!

Така стоят горе- долу нещата и с тези смехотворни начини за печелене на пари от Мрежата като Google Ad Sense, форуми, афилиирани програми, „комерсиални” блогове и пр. Те не са нищо друго освен ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ! Повечето хора не могат да видят молива, т. е. лесния и ефективен начин за печелене на пари от Мрежата. Те все търсят и търсят своя Пол Фишер.

При това печеленето на пари от Мрежата никак не е трудно! Създаваш смислено, необходимо съдържание и го продаваш. Отново и отново.

И за да не бъда голословен, ще приведа само един пример:
През 2001 година Браян Кларк основава фирма без служители, без офис, без складова база и пр. Кларк НИКОГА не е използвал реклама офлайн! В наши дни фирмата му прави милиони и то от… продажба на информация онлайн. Горещо ви препоръчвам неговата книга “Teaching Sells”. Препоръчвам ви също така да влезете и в блога му Copyblogger.

Иска ми се да отворя скоба. Хората продават от векове информация- този вид бизнес не е нещо ново, той не е присъщ само на Интернет маркетинга.

Съществуват хиляди комерсиални сайтове, които продават информация (под формата на е- книги). И печелят добре, защото в наши дни информацията е една от най- ценните стоки онлайн. Всъщност, хората, които ползват Интернет, търсят в Мрежата едно единствено нещо: ИНФОРМАЦИЯ!

На това място някой би могъл да възрази: е да, но откъде да си набавим тази информация. Ами нали с това започнах- форуми и блогове дал Господ, с лопата да ги ринеш. В тях самовлюбени маниаци (Мрежата се пренасели с тях) публикуват ли, публикуват информация. На моменти тя е много важна, полезна, необходима. Всеки средно интелигентен и здравомислещ човек би могъл да направи един разумен подбор и да създаде е- книга чрез компилация. А след това да я продава от своя комерсиален мини- сайт. Да, наистина- толкова простичко е!

Ще обобщя: ако създадете чрез компилация и адаптация СПЕЦИАЛИЗИРАНО СЪДЪРЖАНИЕ, УНИКАЛНА ИНФОРМАЦИЯ, вие много успешно можете да я ПРОДАВАЙТЕ ОНЛАЙН! По всичко личи, че този вид Интернет бизнес ще носи в бъдеще най- големите печалби.

За справка: как „печелят” българските „предприемачи” сега?... Създават блог или форум и чакат ли, чакат Google да ги класира по- височко. Надяват се, завалиите, че като създадат множество линкове към сайта си и изскочат на предни позиции в търсачките, все някой ще им даде реклама. Да, ама не! Защото инж. Ганев рекламата за нищо я няма. Той за такива щуротии пари не дава…

Има и нещо друго… Рекламният пазар в Мрежата отдавна е картелиран. Милионите от реклама дружески се поделят между няколко основни играча. Главните фигури тук са дира, гювеча и инвестора. Дребните риби нямат никакъв шанс на това поприще.
Някои ахмаци „печелят” и от самия Google чрез AdSense. Поставят предоставени им банери в сайтовете си и пак чакат. Чакат някой да влезе в сайта, молят се той да кликне върху банера. Стане ли това, „гуглата” великодушно им подхвърля цент или два… Да, ама не! Банерът е отживелица от миналия век и никой вече не щрака върху банери.

Какво да кажем за афилиираните програми?... Слугинаж са те и нищо друго. Тъпанари бачкат за тарикати и им помагат да стават все по- богати и по- богати. За неимоверните си усилия наивните бачкатори получават от баровците трохички.

Та такива ми ти работи… Вместо да печелят от съдържание, от уникално съдържание, което в Мрежата се намира под път и над път, нашенските „Интернет- бизнесмени” чакат. Какво ли чакат?... Чакат трамваят да мине през сайта им… Ето така можете да утрепете маса време в Мрежата! Можете, дето се вика, да пропилеете целия си живот…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
 
Апостолее...айде опитай се да си намерих клиент за драскането някъде другаде, а? Писна ми от безумните и некомпетентни ти статий! Като се мислиш за най-великия интернет бизнесме напрай си един спамерски форум, извикай си хора, който мислят като теб(сигурен съм че са милиони българи) и си пиши там.
 
Аз съм съвсем нов във форума и като цяло в материята, но като чета (чета сериозно) постовете
и ми минават разни мисли, че автора на тая тема е някъв шаманопророк самопровъзгласил се,
който се опитва да промива мозъците на хората :roll:
 
Така.....значи пича е прав в първата си част и то много:
".. печелене на пари от Мрежата като Google Ad Sense, форуми, афилиирани програми, „комерсиални” блогове и пр. Те не са нищо друго освен ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ!"

С 2 ръце гласувам за това и бих го повторил: Печелене на пари от Мрежата като Google Ad Sense, форуми, афилиирани програми , „комерсиални” блогове и пр. е пълна ама ПЪЛНА ЗАГУБА НА ВРЕМЕ.

И за рекламата е прав - който не дава пари за реклама - печели нищо.

Но не съм съгласен с начина ко които той казва да се печелят пари. Всъщност съгласен съм - но не съм съгласен че само това е начина. Ако това беше само начина Апостол нямаше да ни го казва а щеше да се заеме с правенето на пари. А Начини има много - като махнем "Google Ad Sense, форуми, афилиирани програми, „комерсиални” блогове и пр" от почти всичко може да се печели. Някой ще кажат как? Ами така. Отворете си очите и влезте в някой друг форум. Погледнете първите теми в Предприемач.ком. : Google Ad Sense, форуми, афилиирани програми..
Изглежда че форума е форум за афилиирани програми.

Е няма да кажа как се печелят пари от интернет. Така както се ровите в този форум и четете как не се правят пари чрез Google Ad Sense, форуми, афилиирани програми - може да потърсите други форуми в които се обсъждат начини на правене на пари.

верно е че звуча като лаладжия...може и да съм такъв :)
 
E-Business каза:
.....верно е че звуча като лаладжия...може и да съм такъв :)

Много се чудя на хора като теб, които пишат, пишат и нищо не казват.
Някой знае ли какво е информация :?: Точно това липса в твоя
пост. Само някви празни редове дето губят времето на хората. Ай сиктир
от такива като тебе :evil: :evil: :evil:

P.S. Като си искал да кажеш нещо конкретно, кажи го, а не да ми пишеш глупости :!:
 
zack каза:
E-Business каза:
.....верно е че звуча като лаладжия...може и да съм такъв :)

Много се чудя на хора като теб, които пишат, пишат и нищо не казват.
Някой знае ли какво е информация :?: Точно това липса в твоя
пост. Само някви празни редове дето губят времето на хората. Ай сиктир
от такива като тебе :evil: :evil: :evil:

P.S. Като си искал да кажеш нещо конкретно, кажи го, а не да ми пишеш глупости :!:

Ей това ви е проблема на всички. Че чакате някой да ви каже нещо конкретно. И седите и чакате. И какво правим ако никой не ни каже нищо конкретно. Ще си чакаме :) и до кога. Някой друг да ни каже как се печелят пари. Е той тоз някой ако знае на нас ли ще каже точно. Или ако ви каже - ето начих - печели се по 10$ на месец. И си казваме охааааа 10 лв???? кой ти ги дава. Давай да бачкам по 5 часа на ден и за 1 месец да изкарам 10лв. Ами по добре се хвани и измий чиниите в мивката - по голям ефект ще има.
Така че заемайте се за работа и не чакайте друг да ви изкара парите
 
E-Business каза:
Като няма да казваш нищо, по-добре не казвай. А затова какво чакаме,
това си е наша работа. Аз примерно си печеля достатъчно :wink:
Въпроса е, че ми остава доста време пред компютъра и реших
да вложа малко пари и време в домейни, хостинг и т.н. :roll:
Пък и се занимавам с комуникации, така че тия ВЕБ щуротии няма да
са голяма трудност :wink:
Просто ме дразни някой като казва това е пълен шит. Ами обоснови се бре, гений !!!!!

P.S. Сори за острото изказване ама си го просиш !
 
е апостол, ако така смята да изкарва пари, аз не бих...
информацията трябва да бъде достъпна за всеки.... малко хора(особено в България) ще дадът пари за нещо, което е преписано и е със същата стойност като безплатното...
всеки би си казал: "за какво ми е да си я купувам, като мога да си я намеря безплатно??"
 
zack каза:
E-Business каза:
Като няма да казваш нищо, по-добре не казвай. А затова какво чакаме,
това си е наша работа. Аз примерно си печеля достатъчно :wink:
Въпроса е, че ми остава доста време пред компютъра и реших
да вложа малко пари и време в домейни, хостинг и т.н. :roll:
Пък и се занимавам с комуникации, така че тия ВЕБ щуротии няма да
са голяма трудност :wink:
Просто ме дразни някой като казва това е пълен шит. Ами обоснови се бре, гений !!!!!

P.S. Сори за острото изказване ама си го просиш !

охххххх не е добре човек като каже че е достатъчно ама....за кафе щом ти стигат значи са достатъчно. Дано не вдигнат цената на кафето заради тоз долар... че тогава не знам.

Знам колко изкарваш

И между другото "web щуротиите" са голяма труднос. Още повече щом се занимаваш с нещо друго като комуникации. И аз съм систем админ и съм MCP и MCSA от 4 год ама зарязах всичко това. Време е да се работи за пари а не за чест и слава
 
Бате никои не отрича какво си постигнал при дропшипинга :) Ама не отричаи какво може да се постигне с афилиейт програмите особено с билковите продукти където комисионите са високи. Виж го малкия днеска от няколко седмици се занимва с едно скромно блогче си направи првата продажба а какво ще стане след някои дуг месец като добие опит и 10 + блога никои незнае но по принцип скаи ис д лимит стига да има желание да се учи :) а със 100 ордера на месец също ще се изкарват $$$$ като от дропшип сайт :)

Иначе признавам че има ниши в които си много по на печалба да дропшипваш като например принадлежностите за домашни любимци :wink: :roll: но всеки си решава къде кое му е изгодно
 
coolice каза:
Бате никои не отрича какво си постигнал при дропшипинга :) Ама не отричаи какво може да се постигне с афилиейт програмите особено с билковите продукти където комисионите са високи. Виж го малкия днеска от няколко седмици се занимва с едно скромно блогче си направи првата продажба а какво ще стане след някои дуг месец като добие опит и 10 + блога никои незнае но по принцип скаи ис д лимит стига да има желание да се учи :) а със 100 ордера на месец също ще се изкарват $$$$ като от дропшип сайт :)

Иначе признавам че има ниши в които си много по на печалба да дропшипваш като например принадлежностите за домашни любимци :wink: :roll: но всеки си решава къде кое му е изгодно

прав си пич , аз съм на същото мнение , то ако не бях де нямаше да почвам да се занимавам с това. А относно апостола , абе еи див селянин ти си луд бе дядка такъв (сори за псувните ама ме дразниш).
Ще ти дам светъл пример за това да съм сибърал позлезна информация в едно и да я продавам - кой нормален човек ще ми се върже на това след като ще влезе в 2-3 сайта ще си я намери тая информация и не е дал и центче дори
Пример:
преди време приятелката ми си беше харесала една песен , по музикалните телевизии я бяха пуснали и аз понеже съм джентълмен , апак момичето ми спомена че не може да си я намери търсила в големите търсачка , попитах бате ти гоогле, е верно намерих я ама ми исках да им пратя смс на стойност 2,40 лева и си викам "я си е*ете мамата никви пари няма да ви давам" , постнах във един форум (не си спомняй кой) че я търся и никъде не мога да я намеря и се намериха хора които ми дадоха линче към нея.
Извод: за информация особенно в интернет пари никой не дава , ако даваха , тей като съм запознат със делото ти и че продаваш там някви си книги със съвети - ами мойто момче мисля че ако беше преуспял много (не казвам че не си , но едвали е много) щеше в момента да си някъде на екскурзиика в някой екзотична страна и да си печеш сбръчкания задник , не тука да постваш теми колко жалки сме били че сме се занимавали с това - ем това ни е интересно , остави ни ние да си ядем трпшичките и да си харчем центовете ти си прави милионите.
П.С. нищо лошо апостолчо , но става ли да не ни даваш наклон на х*я.
 
coolice каза:
Бате никои не отрича какво си постигнал при дропшипинга :) Ама не отричаи какво може да се постигне с афилиейт програмите особено с билковите продукти където комисионите са високи. Виж го малкия днеска от няколко седмици се занимва с едно скромно блогче си направи првата продажба а какво ще стане след някои дуг месец като добие опит и 10 + блога никои незнае но по принцип скаи ис д лимит стига да има желание да се учи :) а със 100 ордера на месец също ще се изкарват $$$$ като от дропшип сайт :)

Иначе признавам че има ниши в които си много по на печалба да дропшипваш като например принадлежностите за домашни любимци :wink: :roll: но всеки си решава къде кое му е изгодно

Виж ти си абсолютно прав за всичко. Идеята ми е съвсем друга и ще ти я обясня и се надявам да се разберем. Искам да кажа че ако има по 1 сайт (блог + афилиейт) и 1 сайт с реална продажба - не може да се оспори че с реалната продажба се печели повече. Прав си че могат да се пузнат още 10 блога - но нали също така могат да се пуснат още 10 сайта за реална продажба. Аз просто съпоставям нещата при равни условия. Но това за което си най прав и което е най кофти че аз трудно мога да помогна на някой да започне сайт с реална продажба защото изисква много много повече първоначална инвестиция и време. А хората тук искат да започнат от нулата. Та къде смятам аз че е проблема. Че захващайки се с аффилиет и направяйки първите продажби (в което няма нищо лошо - даже е супер) забравят после че може да има и друг тип по печеливши бизнеси. Това ми е идеята. Трябва да се опита от всичко. И аз в един момент мислях да се захвана и да пробвам и афилиейт. Но за момента смятам че не ми е изгодно. А за домашните любимци :wink: прав си :) Не си ли се замислял че някой обичат домашните си любимци повече от децата си :))) А ниши дал господ :wink:
 
Ами ще се разберем :) Ти нали затова влизаш да напомняш :) А които има желание да се занимва ще намери и ресурс или ще ги изкара с афф стига да го иска) 8)

успех в бизнеса
 
coolice каза:
Ами ще се разберем :) Ти нали затова влизаш да напомняш :) А които има желание да се занимва ще намери и ресурс или ще ги изкара с афф стига да го иска) 8)

успех в бизнеса

Добре. Значи предлагаме следната стратегия. Започва се с аффилиет , защото там не се изисква някакво първоначално инвестиране ( да не говорим че аффилиейта е идеална школа за ошлайфане на SEO). Като се натрупат някакви средства се инвестират в по различен и дай боже по печеливш бизнес.
Между другото знаеш ли че точно снощи си мислех че трябва сериозно разнообразяване на бизнеса от моя страна - както ти правиш да речем. Знаеш ли защо. Ами вчера много силно заметресение в Калифорния където ми е единия от складовете и огромни щети по стоката. Гледай как става мама му стара......как за 1 миг нещата се променят много и почваш да губиш...
 
Кофти :( надявам се имаш застраховка в сащ за повечето неща имат...

Иначе относно разнообразяването от афф (да си пуснешш твои) донякакъв търнкии сайт избора е голям :wink:


ПП няма лошо допълнително да се разнообразява с борсата... :wink:
 

Горе