Аз само да питам. Идеята на цялата галимация е да се намерят „реални“ мейли на новоинсталирани преси, за да се оспамят с някакъв продукт ли? Нещо като при регистрация на нов домейн, когато ти изскочат 2 индийчета и 3 сомалийчета да ти предлагат сайт за новия домейн?
По-назад съм писал няколко пъти за какво може да се използва ама маймуните тук оспамиха. Горе-долу си на прав път. Замени сомалийчетата с ИИ, защото е по-евтино и се скалира лесно.
За мен започна с автоматизация на вече съществуващ ръчен процес, с който търся клиенти за хостинг. В последствие получих интерес от други хора и ще опитам да го развия като отделен продукт.
Вчера си говорих с един, който разработва плъгини. Хора като него са много доволни на база данни с всички WordPress сайтове. За него даже няма нужда да са сегрегирани, защото таргет му е цял свят.
Преди някакво време се чух със секюрити рисърчър (bounty hunter). Той пък търсеше уязвими сайтове.
А и като цяло ми е интересно да следя екосистемата около WordPress. Плъгини, теми, версиите им, билдъри, коя хостинг компания колко сайтове има и дали имат ръст.
Може и да плюете WordPress, нo дори днес e 43% от всички сайтове, 60% CMS и 34% ecommerce.
Намери някой който плаща по 1 евро за 140 скрейпнати мейла и ще уредя няколко тира с мейли.
Ще се разберем за процентите дето ще са за тебе.
Студени мейли на кило днес не вършат работа.
В момента имам 2-ма, които плащат по $99/м за 100 лийда дневно. Те си ги проверяват допълнително по някакъв начин. Ако има LinkedIn акаунти към данните би струвало повече. InMail е с по-добра конверсия от email.
Ако продължава да има клиенти колкото да си избия разходите за платформата за да я използвам за мой цели ще ми е повече от достатъчно.