Как да си намирате лийдове с ИИ? :)

Засичаме и Woo вече. Засега само на сайтове без CDN. :)

Код:
$ curl -s https://api.vertexwp.com/api/v1/admin/stats | jq '.data.services.woocommerce_detector'
{
  "health": {
    "status": "healthy",
    "last_seen": "2025-11-27T23:01:19.056056Z"
  },
  "total_checked": 4665,
  "woocommerce_found": 617,
  "not_woocommerce": 4048,
  "pending": 214371,
  "failed": 0,
  "detection_rate_pct": 13.22615219721329
}

Казваш че си на бюджетен хостинг, 12$/година. Предполагам си взел офертата на Неймчийп..
Как се държи хостинга, чудя се дали да не го взема и аз

Казваш че си на бюджетен хостинг, 12$/година. Предполагам си взел офертата на Неймчийп..
Как се държи хостинга, чудя се дали да не го взема и аз

Не, хостинга е платформа, която разработваме и ни трябваше инструмент, с който да търсим лийдове в пазарите, които ни интересуват.

Няма нищо общо с Namecheap или традиционен хостинг с cPanel. $12/г. е цената, на която ще продаваме базовия план.

Screenshot 2025-11-28 at 14.30.53.pngScreenshot 2025-11-28 at 14.30.28.pngScreenshot 2025-11-28 at 14.31.08.png

А защо ти е да правиш бизнес със скъсаняци?
Толкова ресурс за спам за мизерна услуга, няма логика.

При положение, че лесно можеш да вземе 15 защо се набутваш да продаващ за 1?
Ще ти трябват милиони акаунти за печалба, съпорта не можеш си плати... Може и аз да съм прост и да не виждам нещо очеизвадно, знам ли

А защо ти е да правиш бизнес със скъсаняци?
Толкова ресурс за спам за мизерна услуга, няма логика.

Откога 30-40 евро е голям ресурс?

И дефинирай мизерна услуга, защото сайтовете, които вървят на тази платформа имат измеримо много по-добър перф спрямо популярни компании като Siteground? Дори с базовия лимитиран план.

При положение, че лесно можеш да вземе 15 защо се набутваш да продаващ за 1?

Защото така съм решил. Харесвам проекти със скейл. Не е като да нямаме клиенти вече.

Не ми се занимава със съпорт, email и др. Малко по-различна е услугата не е за нашия пазар. Имаме и Woo магазини (шотовете по-горе са от такъв). Те не са на $1 де.

Ще ти трябват милиони акаунти за печалба, съпорта не можеш си плати... Може и аз да съм прост и да не виждам нещо очеизвадно, знам ли

Всъщност трябват много по-малко клиенти от традиционен хостинг, защото платформата е по-ефективна и разходите са по-малко.

Има една стара тема в този фурм от няколко години назад, където обясних на теория как трябва да се напише пхп интерпретатора с уеб сървъра и интеграцията за sqlite.
Тогава си търсих партньор, който да го изкопа ако се сещаш. Естествено многознайковците тук нищо полезно не казаха.

И все пак не го разбирам, да хабиш време и ресурс за да име ок на скъсаняците.
Опитах да се регна в сайта, ама нещо не успявам. ДАли има как да тествам?

Като не разбираш спри да спамиш!

• Sad
Реакции: Sky

Засега не. Дал съм достъп само на определени хора, защото ме мързи да довърша интеграцията за плащания.

След около 2 седмици ще превключа вниманието си върху това за да има trial за 30 дни с опция за refund и да може да приема карти през Stripe. С тестовите карти уж работи ама имам още малко работа за да верифицирам и да проверя за едж кейсове.

Това ако толкова държиш да тестваш и без да се вглеждаш в UI-a. :)

Засега не. Дал съм достъп само на определени хора, защото ме мързи да довърша интеграцията за плащания.

След около 2 седмици ще превключа вниманието си върху това за да има trial за 30 дни с опция за refund и да може да приема карти през Stripe. С тестовите карти уж работи ама имам още малко работа за да верифицирам и да проверя за едж кейсове.

Това ако толкова държиш да тестваш и без да се вглеждаш в UI-a. :)
UI се оправя лесно, чисто технически ми се иска да видя как си се справил.

Като не разбираш спри да спамиш!
Клик тук и спама изчезва

На теория хубаво, ама по някое време клиентът пуска тикет: "Шефе, сайтят почна много да цикли и едвам зарежда?!?!?"

Какво правим тогава? Ъплоудваме логовете в някое джипити ли?

На теория хубаво, ама по някое време клиентът пуска тикет: "Шефе, сайтят почна много да цикли и едвам зарежда?!?!?"

Какво правим тогава? Ъплоудваме логовете в някое джипити ли?

Както вече споменах услугата не е за нашия пазар.

Клиентите ми са агенции, които правят сайтове на кило или магазини, които си имат дев човек/екип. Не Бай Гошо от Дупница.

На този хост най-малкото няма поща, а само transactional SMTP. Въпросния, който описваш няма да се реши да стане клиент.

7 дни по-късно outreach платформата е почти готова. Остава инфраструктурата около изпращането на писмата, ИИ да пише самите писма, да отговаря, да чейсва и т.н.

Вече засича гео локация, на колко време е домейна, език и още няколко интересни параметъра. Като засега обработваме само .com и .net, защото за всеки extension трябва да си играя да интегрирам една хитра проверка, която не използва WHOIS, а ме мързи.

От 44м преди няколко дни на 37м оставащи домейна. След последните оптимизации даже започна да се справя с опашката от идващи. Намерени 1м Wordpress. 🤓

Все още се държи горкия сървър. Единия от сървисите има memory leак ама и това ме мързи да оправя, не му пречи. Docker-a си го държи под контрол.

Като цяло е много проста имплементация.

Screenshot 2025-11-28 at 23.16.52.png
Screenshot 2025-11-28 at 21.39.24.png
Screenshot 2025-11-28 at 21.36.10.png

Добавих също rate limit за API-a за статистиката и 30с кеш, защото някой го беше набарал. Всяка заявка правеше по 20+ COUNT(*) към таблици с по 3-5 милиона реда. Сега е топ. :p

Bash:
$ time curl -s https://api.vertexwp.com/api/v1/admin/stats | jq '.data.services.geoip_enricher'
{
  "health": {
    "status": "healthy",
    "last_seen": "2025-11-28T21:17:37.54798Z"
  },
  "total_checked": 794,
  "with_country": 11,
  "pending": 1066882,
  "failed": 0
}

real    0m0.533s
user    0m0.015s