Как да си направим cPanel VPS около 6 пъти по-бърз FCGI + Xcache + MPM Event

Дискусията в 'Наети Сървъри и VPS' стартирана от coolice, Февру 25, 2014.

 1. coolice

  coolice Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  12,248
  Харесвания:
  658
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  cPanel, e най полулярният хостинг контролен панел затова, когато се наложи минаване на shared hosting на VPS доста уебмастъри избират него... Но го ползват само като хостинг конторлне панел и не се възползват изцяло от възможностите му

  Инсталира се само с три команди и след малко сте готови но в тази дефултна инстлация липсват неща като GD (за картниките) и работи suphp без опкод кеш и MPM (multi processing modul) от което следват бавнички резулттати вижте тестовете в темата за http://coolicehost.com  А сега драги читателю искаш ли да си направиш vps-a малко (около 6 пъти) по бърз, с цената на съвсем малко повече използвана рам :)

  Твоята настройка е такава (дефултни настройки на cpanel) Apache + SUPHP

  аз ти предалагам да стана такава Apache + FCGI + XCache

  Oтваря се WHM панела избира се EasyApache от лявото меню от готовите настройки се избира PHP Encryption and Image Manipulation > Start Customaizing Based On profile =>

  избираш Apache 2.4.7 (работи стабилно )

  Next Step

  избираш php

  5.4.25 (e препоръчително с него си в момента при дефулте билд - точките са на какво е дефултно) но може и 5.3.28 да си сложиш

  Next Step

  излиза ти Short Options List

  добавяш отметка на Xcache 3.0.3 for PHP


  цъкваш на Exhaustive Options List

  излиза дълъг списък с неща - няма да се плашиш отметна са дефултно всички от PHP Encryption and Image Manipulation

  Ти си добавяш отметки на

  Mod FCGID

  MPM Event

  MySQL "Improved" extension

  TTF (FreeType) - ако не е отбелязано

  Tidy
  ======================================

  Избираш му име най долу (каквото искаш име) и му даваш save and build

  Като мине билда и всичко се компилиар и ти излеза кутиика за потвърждение от падащото меню за вид на PHP избирараш FCGI и suExec ON

  и си готов

  В последствие

  Ако ползваш W3 TOTAL CACHE може да си пуснеш Page Cache във паметта на Xcache почва да лети и не товари...
   
  Последно редактирано от модератор: Февру 25, 2014
 2. mnnedialkov

  mnnedialkov Member

  Рег.:
  Юни 6, 2012
  Съобщения:
  290
  Харесвания:
  10
  Точки:
  18
  От: Как да си направи cPanel VPS около 6 пъти по бърз

  О, мерси! Ще пробвам ... но до сега този VPS, дори и в този си ненастроен вид и под Wordpress, не съм успял да измъча процесора и на 10%, а за RAM-та - не повече от 6гб, при над 6хил. онлайн! Но ще го направя да видя какво ще стане, че очаквам скоро много по-голям поток от посещения.... :)
  А цената на този бърз VPS е 25 евро/месец :D и надали в България я има услугата в този си вид и в такова качество!
   
 3. coolice

  coolice Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  12,248
  Харесвания:
  658
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  хъм за тези пари такава мощност да не е vserver vps (там малко лимита на cpu май го нямаше като при другите) и в даден момент доставчиците почват да мрънкат ако се появите няколко товарещи доста клиента на една машина или като някой е смного сайтове и товари диска ... но ако няма може да си ползваш ли ползваш... и да лети :)

  Определно си уцелил много добра оферта... да не е на плащаш 6 месеца получаваш 12 промо

  ПП направих си тема от поста защото добре се получи :)
   
 4. mnnedialkov

  mnnedialkov Member

  Рег.:
  Юни 6, 2012
  Съобщения:
  290
  Харесвания:
  10
  Точки:
  18
  От: Re: Как да си направим cPanel VPS около 6 пъти по-бърз FCGI + Xcache + MPM Event

  Със сигурност е второто... Но не е промо - плаща се на месец!
  Това, което можеш да получиш при платени 12 месеца е безплатна инсталация на услугата (която беше 10 евро)
  А тези дни получих в мейла си офертите им за наети сървъри и направо останах стаписан:
  Two Intel Xeon E5 2620V2, each of them with six cores at 2.0 Ghz, so twelve cores in total
  128 GB of RAM (REG ECC)
  any combination of SSDs / HDDs available
  at 139.99 EUR per month
   
 5. jair

  jair Active Member

  Рег.:
  Март 3, 2013
  Съобщения:
  396
  Харесвания:
  140
  Точки:
  43
  От: Как да си направим cPanel VPS около 6 пъти по-бърз FCGI + Xcache + MPM Event

  Може ли едно малко разянсние/уточнение?

  До колкото знам FCGID стартира няколко процеса. И всеки от тези процеси си има собствен opcode cache (Xcache), което е в известна степен нерентабилно и харчи излишна рам. Opcode cache-a е най-ефективен, когато всички могат да използват един pool. Пак е по-добре, от колкото да го няма въобще, но е добре да се има предвид. PHP-FPM го няма този недостатък, но може би има други. Като цяло не съм много навътре в администрирането, coolice може да поясни по-добре.
   
 6. coolice

  coolice Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  12,248
  Харесвания:
  658
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Което не е проблем, ако си на впс и имаш 1,2,5-20 сайта и достатъчно рам и не разбираш от администрация (това беше пост към темата на mnnedialkov казах му най лесния начин съобразен със това което показа като знания, - отделихго в отделна тема защо се получи добър пост :) )

  Това с множвеството пулове е ОК ако предлагаш висококачествен хостинг във високия сегмент и знаеш какво правиш с настройките ;) - повишава ти разходите, но клиентите са доволни и реално си плащат за това...

  Проблем има ако на 250-290 доларов по сегашните цени сървър се опитваш да набуташ по 1000 - 4000 клиента (проверено с reverse ip на шеърд ипто на няколко сървъра) - Релана практика на Unlimited All хостинг доставчици и такива с много високи лимитие :) => suphp и мрънкане за cpu време...


  PHP-FPM ще смъкне разходите и ще работи по-добре общ пуул, но засега това което съм виждал готово за използването php-fpm в cPanel среда е далеч от секюритито което има в един безплатен панел като ispconfig... - пп може и да съм изостанал малко но нито една от добрите практики не беше спазена... Лимитaция на cpanel...
   
 7. Torbalan Trolski

  Torbalan Trolski Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 1, 2013
  Съобщения:
  2,135
  Харесвания:
  486
  Точки:
  83
  От: Как да си направим cPanel VPS около 6 пъти по-бърз FCGI + Xcache + MPM Event

  The main difference, performance wise, is that mod_fastcgi can share the same PHP opcode cache between several thread running PHP code while mod_fcgid can’t. That translates, in most cases, to more connections served with mod_fastcgi than with mod_fcgid.

  Тъй като през живота си не съм ползвал никакви панели, ако coolice вземе та светне всъщност какво се се случва behind scenes и на какво като нормална инсталация е еквивалент това ще съм благодарен.
   
 8. jair

  jair Active Member

  Рег.:
  Март 3, 2013
  Съобщения:
  396
  Харесвания:
  140
  Точки:
  43
  От: Как да си направим cPanel VPS около 6 пъти по-бърз FCGI + Xcache + MPM Event

  Аз наскоро попаднах на това: http://centminmod.com/

  Може би, ако не си бях настроил сървъра вече под virtualmin щях него да използвам. Искаш nginx да доставя статичните файлове, а apache динамичните - греда. Искаш nginx+php-fpm - греда. Искаш apache+php-fpm - греда. На практика виждам само ядове с тези панели, като се стигне до по-финно конфигуриране. Вината не е във virtualmin, изглежда всички панели си имат подобни недостатъци. Centmin-а ми се струва като идеален баланс между пълен достъп до най-бързо работещите, стабилни и модерни версии на софтуерите и същевременно с това не съвсем гола конзола, демек известен user friendliness.
   
 9. coolice

  coolice Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  12,248
  Харесвания:
  658
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  много се чудих как да го напиша...

  От една страна в темата малко ме подхванахте в стил дали знам отговора (да знам го, пак има по висок разход понеже стандарнто cpanel /easyapache e fcgid но не е толкова фрапантно като се настрой)

  Oт друга е че така ще помогна на мързеливите който са си направили хостинг ама дори хелпа и секцията със съвети от блога на основните си доставчици на софтуер не са прочели

  Относно моралната гледна точка да съм от полза за форума - въпроса не касае тези от форума който ползваат впсите защото ще е грехота на 5 доларвов 512 впс който ще изпита тези проблеми да му вземеш цпанел за още $16, вместо да си вземеш един по голям впс и да се оптиваш на него да сместиш много сайтове , а всеки един другите безплатни панели си има решение добро решение за php-fpm където проблема не присъства тоест реално никой от форума няма нужда от помощ по върпоса... (а за случая за който е писана темата става дума за 8 гб впс хостващ един сайт и търсещ най лесното решени)

  И оделно знам и още един вариант който ми хрумна след ривърс инженеринга защо аджеба, големи хостинг провайдъри ползват нещо което е старо и е най слабото от съществуващите - стига съм давал жокери :)

  Та такам ако смятате че е правилно хостинг доставчик да не си е прочел менюала и блога на основните доставчици на софтуера с който работи ще постна отговора тук :) но искма да ми потвърдите че смятате че е правилно :)
   
  Последно редактирано от модератор: Февру 25, 2014
 10. coolice

  coolice Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  12,248
  Харесвания:
  658
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Re: От: Как да си направим cPanel VPS около 6 пъти по-бърз FCGI + Xcache + MPM Event

  форума от вчера нощта е със същото отдавна се канех да го пробвам (eva2000 ни е от съпорт тима на vbulletin) :D виж какво връща хедъра на уебсървъра :D - компилираното си е компилирано в момента форума работи в 150 мегабайта рам заедно с базата и лети :) само едно mc съм си добавил (аз си го харесвам - спомени от дос и nc) :)


  искаш ли да ти дам линковете ка се настройва cpanel с fcgid според големите и да нахейтя шеърд хостинг доставчици който минават евтинджосово :)

  ПП ISPConfig е добър Nginx панел има даже полета за рулз за клиентите (рестрикнати) за да си добавят сами рераитите...
   
  Последно редактирано от модератор: Февру 25, 2014
 11. coolice

  coolice Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  12,248
  Харесвания:
  658
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Нали съм добра душа и си казвам, както едно време в началото на форума с блинки си казваме че може да си направиш блог за хербал продукт с 10тина униклани статии да го събмитнеш в 100 директории и след три месеца да си правиш по 200 долара от него който ни е послушал тогава ги изкарваше като това работеше до първите животни ъпдейти...

  Та и сега ще помогна на недочелите хостинг компании...

  Да кажем че иска да се постигне това: Да хостваш хиляди клиенти на един сървър с cPanel... http://www.cloudlinux.com/blog/clnews/199.php добра статия мъст риид дори и да не ползват cloudlinux ... все пак е основен партньор на цпанел и е навсякъде по основния сайт са споменати...

  Какво е решението за fcgid? първо не трябва да е с дефлтните настроики, който са 100 за клиент... php-fpm пуловете са по-малко, второ не е нужно да се държат дефултния един час в рама.... клауд линукс имат и статия от преди две години Perfecting Fastcgi For Shared Hosting http://www.cloudlinux.com/blog/clnews/perfecting-fastcgi-settings-for-shared-hosting.php

  и разбира се следва и директно за PHP Opcode Caching and FCGID in shared hosting отново писано април 2012 преди около две години - накратко въпреки че прави различни пулове това че на клиент А един процес му отваря и опкодешира index.php не нужно да размера да е 256 мб ...
  http://www.cloudlinux.com/blog/clnews/how-opcode-caching-works-with-modfcgid-in-shared-hosting.php ...

  След горните три статии при основния партньора на доставчик на софтуер преди две години, ако някой се занимава с cPanel хостинг и не ги е чел моят съвет е да иде до датцентъра да си вземе сървъра, да го хвърли в перловската река и да не споменава въобще че някога е предлагал хостинг за клиенти :lol:
  А сега черешката на тортата и големия хейт :lol: какво ривърс еднжинирнах преди време...
  седях и се чудех в Easy Apache има Eaccelerator и Xcache, на пазара се ползва АPC и от минлата година и Zend Opchache... Еакелератор е най отдавна ъпдейтвам (през 2010 нищо че поддържа пхп 5.4) и се води най бавен (xCACHE и APC си разменят лидерството с близки стойности във всички тестове в последите години) а Zend Opcache (както е новото име на Zend Optimizer Plus) e 5-20% по бърз APC https://wiki.php.net/rfc/optimizerplus и е по стабилен...

  След този увод Какъв е въпроса (ват ис д куешчън?) ми въпроса е аджеба защо голeми компании в хостинга, пробутваt е Еаселератор


  Та Къде е ключа от палатката ? Каква е тайната ?

  Ами много простичко пише го на хоум страницата им :) http://eaccelerator.net/
  Да скриптовете ще се изпълняват под fcgi и ще опкод кеширани и по бързички ама няма да е от рама а от диска :) тънко тънко :) мисля че и изцяло от диска може да се излъже но не съм сигурен само веднъж съм го качвал да го видя :)

  Както виждате отново никаква голяма тайна която да е от полза за хората с впси, в първия случай ще е помощ за недочелите хостинги а във втория за искащи да минат тънко и посредствено хостинги ама да се обявят за fcgi такъв с опкод кеш ама да пестят рам...

  ПП За следващия ми проект няма да си слагам името на него, а ще го пусна анонимно като външна фирма ще взема един евтинджосов сървър от хентзнер от аукциона, ще му кача cpanel suphp, или fcgi и опкод кеш еакслереатор на диска... ще заключа cpu на 15% от ядро ( в панела ще се вижда 100%) и базата на 10 конекции и ще го пусна по $10 -20 на година с нереални параметри (здрав овърселининг) или ънлимит олл, над 20 гб заети няма да пазя бекъпи (с малки букви в тос на хостгейтър го има това за 20 гб) и ще им блокирам бинг и яндекс бота като решение да не товарят нищо (че да кажем 900 посетители от двете търсачки по 5 цената са си 45 долата и като пропуснати ползи :shock: - истинска история и този евтин хостинг за да го компенсираш трябва да платиш още 45 за ппц реклама :shock: и ще разчитам хората да ми се радват как им евтино :lol:)

  и само ще чакам някой да наруши някой лимит да го карам да ъпдейтне... въпреки че сайта му заема един гигабайт и прави по 20 гб бандуетих само има важното е да си мисли че има ънлимитид

  хейтнах стабилно а :lol: и знам отговорите :clap:
   
  Последно редактирано от модератор: Февру 25, 2014
 12. mnnedialkov

  mnnedialkov Member

  Рег.:
  Юни 6, 2012
  Съобщения:
  290
  Харесвания:
  10
  Точки:
  18
  От: Как да си направим cPanel VPS около 6 пъти по-бърз FCGI + Xcache + MPM Event

  След като направих настройката и за w3 total cache ми изписа това, при описа да изчистя кеша:
  Warning: xcache_get(): XCache var cache was not initialized properly. Check php log for actual reason
   
 13. coolice

  coolice Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  12,248
  Харесвания:
  658
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Хъм вероятно xcache varcache не е зададен(можеш ли да погледнеш едно php info дали е включен (ще пише disabled ако е зададен като нула)

  отваряш конзолата

  nano /usr/lib/php.ini

  Най долу добавяш например

  xcache.size = 32M
  xcache.count = 2
  xcache.var_size = 64M
  xcache.var_count = 2

  Натиска ctrl + X даваш Y и ентър и си готов

  задал съм варкеша да поголемичък да можеш да си заредиш повечко неща от блога в него
   
 14. s1yf0x

  s1yf0x Well-Known Member

  Рег.:
  Юни 12, 2012
  Съобщения:
  2,350
  Харесвания:
  839
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  System administration
  Място:
  Sliven/Sofia
  От: Как да си направим cPanel VPS около 6 пъти по-бърз FCGI + Xcache + MPM Event

  Почти 100% се среща проблема при потребители на WP, които използват кеширащ плъгин и в последствие си инсталират Xcache. Проблема е в дефолтната стойност на xcache.var_size , която е 0 и забранява потребителски кеш, какъвто се явява този генериран от плъгина на WP. Сменяте 0-та с поне 64MB и всичко започва да работи.Другия вариант е да изключите кеширащия плъгин на WP. Стават прекалено много слоеве на кеширане и акто трябва да се дебъгва нещо, ще се цъкнете в голям филм. Особенно ако не Ви се чете codex-a на Wordpress и не сте запознати в детайли с ядрото и кода му.
   
  Blinky харесва това.
 15. exoexo

  exoexo Member

  Рег.:
  Ян 27, 2010
  Съобщения:
  77
  Харесвания:
  5
  Точки:
  8
  От: Как да си направим cPanel VPS около 6 пъти по-бърз FCGI + Xcache + MPM Event

  Исках да тествам, но ... "Mod FCGID" - това в EasyApache го нямам.

  Принципно VPS е много слаб - 2*850MHz, 2GB RAM ...
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice