Как да си свалим bounce rate-a

gurubest

Member
Здравейте от около 10 дена тествам един нов Wordpress plugin и резултатите са фантастични за намаляне на bounce-a както и за намалянето загубата на ценен трафик. Идеята е че когато някой цъкне да отвори вашия сайт и след това удари back на браузъра, то ако плъгина е активиран, вие ги пренасочвате към избрана от вас страница от сайта си, или където си искате. По този начин първо изпъквате пред конкурентите си с по-нисък bounce rate което е важен фактор за класиране, и освен това пренасочвате клиенти които иначе бихте изгубили към избран от вас конвертиращ landing page. Разбира се трябва да се използва умно - 0 баунс не е ОК, та за начало почнете с пренасочване на 40-50% от bounce-a и вече си преценяйте, има и супер добри опций кога да е активиран плъгина, колко пъти за 1 потребител да пренасочва и т.н. Както казах за 10 дена на мой микро нишов сайт освен ефекта на ниския bounce - за теста си го свалих от 80% на 45%, което оказа супер влияние на позиционирането ми, но най-вече увеличих конвертирането си с 50%, тъй като пренасочвах потребителите към страница от сайта направена да продава. Както и да е супер съм доволен и реших да споделя. А ето тук може да намерите и плъгина: http://bit.ly/1CXsfkF , линка е реферал но се надявам да не се сърдите.
 
От: Как да си свалим bounce rate-a

А бота как го намира това нещо? Много сива техника ми се вижда. Я постой един месец и сподели пак резултати, щото не ми се вярва google да не ти направи някой номер. Пък и едва ли баунс рейта играе такава голяма роля в класирането в серп-а.
 
От: Как да си свалим bounce rate-a

Ами бота си го намира нормално лично мое мнение, какво става например при www to non-www редирект? Още повече че ти пращаш потребителя към страница в сайта на който се намира в момента, аз съм купил лицензи така че ще си стоя разбира се. Bounce-a играе голяма роля когато топ 10 са с приблизително еднакви линк профили и силна структура, тогава идва силата на потребителите, ако си на 7-ма позиция с баунс 75% а топ 3 са приблизително еднакви по сила сайтове но баунса им е примерно 65%, нормално да има ефект когато седмия резултат се приема по-добре от потребителите. Както и да е просто исках да споделя че ме кефи тоя plugin и всеки си преценя риска.
 
От: Как да си свалим bounce rate-a

На мен ми изглежда интересно, колега прати ми 1 от твоите сайтове на които си го сложил, за да го видя в реално действие.
 
От: Как да си свалим bounce rate-a

Предпочитам да не си споделям сайтовете по лични съображения, но все пак хората имат и money back guarantee, така че си работи.
 
От: От: Как да си свалим bounce rate-a

Предпочитам да не си споделям сайтовете по лични съображения, но все пак хората имат и money back guarantee, така че си работи.

Разбирам те, добре - ще помисля и евентуално ако го взема ще бъде чрез линка ти :)
 

Горе