Как да спечеля пари от phpBB форум ?

От: От: Как да спечеля пари от phpBB форум ?

Значи хора пробвах със CS сървъри работата върви много слаба имам 19 потребители, активност няма във форума имах 4 сървъра спрях 2-та защото не влизат хора и ми останаха 2 сървъра за игра ... така идеята ми е да оставям форума да си работи без туй го инсталирах на отделна папка /forum аз да си сложа една CMS система който съдържа новини галерия и т.н мисля да направя 1 геймърски сайт който да е свързано с новите игри трейлъри и т.н името на домейна е подходящ за такъв сайт името му е igamer-bg.com ( Не е с цел за реклама) и на този сайт мога да публикувам гуайдс за игри кракове/пачове за мултиплейър или нещо друго които повечето геймъри търсят в гугъл вместо да търсят в чужди сайтове да търсят в БГ сайт иначе аз ако пускам сървъри няма как да печеля от това и няма да имам трафик за да ми плати гугел AdSense, така вие какво мислите ако направя 1 геймърски сайт който да съдържа пачове/кракове или нещо друго свързано с игрите



P.S
Ако може да ми предлагате някакъв друг метод за печалба на пари от интернет освен уеб сайт нещо друго ?

Благодаря предварително
 
Последно редактирано:
От: Как да спечеля пари от phpBB форум ?

Още един пишман предприемач, който си е превърнал компютъра в електронна игра, а иска да е банкомат. Абе деца на прехода, на Вас никой ли не Ви е набивал в тиквите, че топката е за игра, а компютъра за работа ?!?

Няма значение, дали е форум или портален сайт, дали е на phpBB, vBulletin, SMF или WP, пари се вадят, ако има от кого да ги извадиш. Трябва ти аудитория.

P.S
Ако може да ми предлагате някакъв друг метод за печалба на пари от интернет освен уеб сайт нещо друго ?

има и друг начин, но си момченце и не ти достига една дупка.
 
За да се започне сериозно да се печели от форум, сайт, блог, портал или друг тип уеб базиран актив, то е важно той да има трафик. Всеки един маркетолог, и не само, ще ти каже, че сайт без трафик е просто един код в интернет и ще е прав. Преди да се стигне до поставянето на реклами или мислене за начин на печелене със сайт, той задължително трябва да има трафик. И тук поговорката "Колкото повечето, толкова повече" важи с пълна сила. Естествено, говорим за таргетиран трафик, а не както някои правят - изсипват някакъв скапан трафик и с него се надяват да направят добри пари. Има и такива, но те определено знаят какво да предложат на този трафик и най-важното - знаят как да разпределят правилно финансовите средства, така че като теглят чертата да са на плюс. ;)

Време и преди инвестирането в повече от 1 сървър да се помисли за играещите. И като за начало се почва с малко и се минава към повече машини. Да, хубаво е да имаш голям брой сървъри, за да си подготвен за повече играчи, но това реално се прави, ако имаш ресурса да поддържаш това (разхода на регулярна база), а стартъпите като теб биха използвали по-скоро втория начин - закупуване на машини успоредно с растящите нужди. И пак ще се върна тук към трафика, защото той прави тази крива в графиката, от която зависи всичко останало - ресурси, печалба, развитие и др. Как си в момента с трафика, защото 19 играчи реално могат да се натрупат за 2-3 дни, а може да си ги натрупал и за 30-40 дни.
 

Горе