Как мога да стартирам CPA сайт?

ReminD

Well-Known Member
Как се влиза в този бизнес с leads и някакви рекламодатели / публишъри?
https://affpub.com/offers/Crypto - примерно, някаква категория, с някаква CPA мрежа случайно я намерих - където си листват офертите от мрежата им - та, повечето играят на business leads / live traffic.

Аз някакви сметки без кръчмар си правя, че 2ма души маркетинг, и 1 уеб за дев и за 6*макс месеца би трябвало да започне да работим с клиенти и да се избиват парите? Ако предположим, че другите двама, са наясно какво се случва и как се процедира с намирането на нови клиенти.

Вариант 2 - така или иначе ще се рекламира в bhw - да си дръпна някой от там, да работи той за сайта, да понаучим know-how-то , и след това да си продължим самостоятелно? Ей това ме притеснява - няма хора, които са наясно с подводните камъни на подобни мрежи, а такива има със сигурност.


Много неясноти по това нещо има, изглежда много добре, но всичко около CPA мрежите е много ама много покрито, откъм достъп до ноу хау - сайтовете се сменят постоянно, и то целите мрежи, не лийд сайтовете им само - странна работа...



Ето пример за някакъв новоизклюпен сайт - разцъкват на лийдове предимно.

- https://statsclick.biz - и в партньори са им всичките конкуренти - не мога да си го обясня - да са се договорили нещо с другите мрежи? Сайта им е много зле, домейна също, в маркетинга ги няма тези - Ей такива неща ако може някой да хвърли светлина - какво се случва в подобна ниша, ще съм мноооого благодарен. Примерно те как са стартирали - не мога да разбера... Поне от нещата, които намирам и виждам от сайта им, ето и статистики според хоумпейджа им:


15 Advertisers

392 Affiliates

3,293,231 Unique users monthly

21,714 Conversions monthly


Някой може ли да обясни каква е тази мистерия около подобни сайтове - бързо отварят, бързо затварят?


https://offervault.com/?selectedTab=topOffers&search=&page=1 - ето още един каталожен сайт с различни мрежи, и офертите им.

И http://gurumedia.info - тук може да се види, че 90% от лийдовете - страничките са собственост на самата мрежа - или Аз се бъркам?
 
Последно редактирано:
Ако ме е засърбяло да търся успешни бизнес модели, обикновено отварям Empire Flippers или разни dev job boards. Вижда се кое работи, кое привлича инвеститори и т.н.
 
На мен това ми трябва за друг венчър, и мога да осигуря от една ниша рекламодатели, затова.
 

Горе