Как може да се разбере дали импресиите и уникалните посещения са истински?

benbi

New Member
Здравейте,
Как може да се разбере дали импресиите и уникалните посещения са истински, защото в интернет е пълно със сайтове с нереално много посещения и импресии. Нямам предвид тези в големите семейства които въртят в кръг посетителите си, а напълно фалшиви генерирани посещения.
Поздрави.
 
От: Реални импресии

Ами аз съм рекламирал и понякога се съмнявам дали са истински. И ми е интересно има ли начин да с разбере.
 
От: Реални импресии

Нали слагат твой код. Твоят скрипт ще събира IP-тата на тези дето уж гледат рекламата ти. После ще направиш една бърза справка с geoip за това кое от коя държава е. Малко са прокситата от България, така че дори да лъжат с такива, то ще е от порядъка на +10 IP-та. Големият % чуждестранни посещения лесно се засичат като нелогични, ако си насочен към българска аудитория. Ако плащаш на кликове, най-лесно е да си прегледаш логовете ако следиш кой IP адрес колко страници разглежда преди да си замине (т.е. колко импресии прави). Класическите автоклик системи стигат до това да ти предизвикат едно посещение на главната страница (или страницата, към която е насочена рекламата за клик) от техен клиент без негово знание (т.е. няма реален клик/посещение). Това най-често става със зареждане на твоята страница в скрит frame. Възможно е и рекламата ти да е прекалено интересна на фона на първите впечатления от сайта, който рекламираш. Казно просто, възможно е човек да хареса рекламата, да клика, да влиза в сайта ти, но да не му харесва и от раз да го затваря. За да се застраховаш от това трябва да си пробвал реклами в повече рекламни мрежи / сайтове. Ако едното ти генерира едни резултати като успеваемост (т.е. случаи с повече от една импресия), а другите резултати са коренно различни, то вторите мамят.
Навремето засяках такава измама на база реклама в два големи сайта със сходна по характер аудитория. В единия случай резултатите бяха едни, в другия коренно различни. По случая имаше дандания и тихомълком зачезване на тарикатския сайт от мрежата, която ползваше. Проблемът е, че и да разбереш и дори да си сигурен, че те мамят тези неща трудно се доказват, т.е. ако те измамят, трудно ще ги съдиш. Твоите логове не са адекватно доказателство, тъй като нищо не ти пречи да ги променяш.

Извод:
Правиш си добър мониторинг на уникални посетители и импресии, които те правят. Когато плащаш за реклама гледаш какво е поведението на новодошлите. Ако не е задоволително, има два варианта. Или те мамят или нямаш полза от аудиторията на този сайт. И в двата случая трябва да преустановиш рекламата си в този сайт. Ако резултатите са задоволителни, то си продължаваш рекламата при тях.
 
От: Реални импресии

Страшно много ви благодаря за отделеното време и за подробния отговор. Точно това ме интересуваше.
Поздрави :)
 

Горе