Как поддържам няколко блога?

Митака

New Member
Не е лесно да се води един блог, камо ли няколко. За да успееш са нужни организация и концентрация. Нищо повече, нищо по-малко. Ето как аз пиша по няколко статии на ден без да го обърквам с другите ми задачи:
  • Предопределени теми. За всеки ден от седмицата съм избрал по 3 теми за писане за всеки блог. И пиша точно по тях.
  • Пиша вечерта, публикувам сутринта. Толкова е просто. Периодът от 9:00 до 10:15 е за проучване на темата и писане на статии. Сутринта, когато се събудя и спретна, пускам компютъра и ги публикувам.
  • Използвам RSS четец. Вместо да губя време да зареждам всеки конкурентен блог от моята ниша, аз съм абониран за техните RSS емисии. И когато пуснат нова статия, веднага бивам информиран.
  • Време за отговаряне на имейли. Отделям по половин час от деня да отговарям единствено на имейл въпроси. Дори да са три, проучвам внимателно по темата и отговарям изчерпателно. Ако въпросът е достатъчно актуален, отговарям на публично в блога и известявам питащия по имейл.
  • Отделям време за почивка. Вместо да седя и да се чудя какво точно да пиша, излизам, разхождам се, или си поръчвам едно кафе от заведението до блока ми. Търсете вдъхновение не в компютъра, а в живота. Винаги съм го правил и резултатът е страхотен.
А вие как разпределяте своето време?
 
Хех Митак, да те поздравя за Креативен, много е приятен и вдъхновяващ. Цялата идея и въобще начина по-който реализираш блога ми допада много. Успех!
 

Горе