Как постъпвате с ДДС-то на вашия OpenCart магазин?

Въпросът ми следния, как отразявате ДДС във вашите магазини? На стария ми магазин в момента са вкарани всички продукти в админ панела без ДДС и съм избрал да бъдат с Taxable Goods, чрез който начислявам 20%. В резултат накрая в клиентската част имам главна цена с начислено и под нея такава без ДДС. Всичко е ОК. Споделете опит! Как процедирате вие, защото съм останал с впечатление, че май доста колеги вкарват директно продуктите с начислено ДДС. Интересуват ме +/-. По-лесно ли си правите цените така, по-лесно ли сверявате с конкуренти? Питам, защото преди време имах проблем с един модул именно с това начисляване и ми любопитна вашата гледна точка, предвид, че и фирмата ми скоро ще се регистрира по ДДС.
 
От: Как постъпвате с ДДС-то на вашия OpenCart магазин?

Държиш ли да се показва и цена без ДДС като отвориш артикула?
При мен- избрал съм от админ панела да показва цената без данъка и съм си въвел цените с ДДС. В смисъл, че за мен е безсмислено да показвам цена без ДДС а и по закон сме длъжни да обявяваме цените си с ДДС.
 
От: Как постъпвате с ДДС-то на вашия OpenCart магазин?

Закона си е закон и като пуснеш двете цени не го нарушаваш. При мен са така - с и без. Вярно на някои дървени кратуни им дава повод за опити за пазарлък, но в общият случай клиентите ми са в по-голямата си част фирми и за тях е улеснение...
 
От: Как постъпвате с ДДС-то на вашия OpenCart магазин?

Сега съм като @lqllqlq, но повечето ми клиенти са частни лица. И не знам дали да не направя и аз като @kokovi4, че май излишно си усложнявам живота всеки път да смятат с калкулатора крайни цени. За това и събирам мнения как работите.
 
От: Как постъпвате с ДДС-то на вашия OpenCart магазин?

Първо си оправи 7-дневното връщане, тъй като така упоменато мога да си купя монитор за 3k да си го върна напълно законно до 1 година предвид, че договорът за продажба ще е сключен по „7-дневното връщане“ (което е от половин година Out-of-Date), което е погазване на Withdrawal правата (6 стр. има изписани в темата, 2010г. user си).

Не виждам и информация за cookies и изобщо privacy policy (sample), поне имам 5 блокирани trackings, така май сме квит (и сайта не упоменава какво пази и как следи user-а, и аз блокирам следенето direction).

Относно 1,2 занимавката, ако им е толкова сложно, направи един Excel .xls файл, първата да е име на продукта и цена, 2-рата колона с ДДС и формулата да е *1,2 (или респективно /1,2), и да си смятат/калкулират колкото искат, файла сложен някъде на видно място за теглене (или съответно G Spreadsheet).
 

Горе