Как прави маркетинг монополист?

alabalist

New Member
Ето как :)

Софтуерна инвентаризация Microsoft

Уважаеми бизнес партньори,
Обръщаме се към Вас във връзка с лицензите за софтуер на Microsoft, които използвате във Вашата компания и защото Вашата компания е била избрана за внедряване на процедура за Управление на софтуерните активи (наричана по-долу „SAM“).
В случай че някой друг във Вашата компания отговаря за този въпрос, моля, препратете настоящия имейл на съответното лице (и ни включете като получател на копие при изпращането на подобен имейл) или изпратете информация за контакт с това лице на нашия консултант, използвайки следния имейл адрес: [email protected]
Много компании вече осъзнаха нуждата да управляват ефективно софтуера, който използват, точно както всеки друг техен актив в баланса на предприятието. Периодичните проверки от страна на компетентните органи в България в последните няколко години обаче, разкри изключително притеснителния факт, че все още има компании, които не са наясно с лицензионния статус на използваните от тях софтуерни продукти.
Ние разбираме, че управлението на софтуерните активи може да бъде сложна процедура, но липсата на информация относно легитимността на използваните софтуерни продукти може да изложи Вашата компания както на сериозни технически рискове с всички негативни финансови последици от това, така и на юридически рискове:
- Използването на нелицензиран, в това число и на неправилно лицензиран софтуер, може да доведе до загуба на данни, до липса на право на гаранция и на техническа поддръжка. Много често пиратските продукти са модифицирани и се разпространяват от ненадеждни и неоторизирани източници, което често излага ИТ инфраструктурата на рискове за сигурността като вируси и друг зловреден код. Освен това, пиратските продукти не осигуряват добра съвместимост с други компютърни програми и нямат възможност да получават обновления от производителите.
- Ако при проверка от страна на правоохранителните органи в Р България бъде установено използването на пиратски или неправилно лицензиран софтуер, ръководството на компанията би могло да бъде санкционирано съгласно чл. 97 от Закона за авторското право и сродните му права с глоба или имуществена санкция в размер до 20 000 лева за извършено авторскоправно административно нарушение или съгласно чл. 172а от Наказателния кодекс с лишаване от свобода до 5 години и с глоба в размер до 5 000 лева за престъпление срещу обекти на авторското право. И в двата случая предметът и средствата за извършване на нарушението/престъплението подлежат на отнемане в полза на държавата.
Като част от нашия регулярен процес за SAM, който провеждаме с клиентите си през интервал от една или две години, бихме искали да Ви помолим да ни съдействате чрез изпращане на информация относно лицензите, които използвате. Бихме искали да Ви помолим също така да включите OEM лицензите (т.е. лицензите, които са предварително инсталирани на компютрите Ви от доставчиците им) и пакетните лицензи (FPP), използвани от Вашата компания.
Наш консултант ще се свърже с Вас в следващите две седмици, за да уточни конкретните области на сътрудничество и да Ви помогне в изготвянето на описа на Вашите софтуерни лицензи. Тази консултация се извършва безплатно.
Искрено вярваме, че съдействието Ви, заедно с опита на нашия консултант, ще допринесат за извличането на максимална полза за Вашата фирма от използването на софтуера на Microsoft. Резултатите от SAM ще предоставят следните ползи за Вашата фирма:
- Консолидиране на всички записи за лицензиране, които фирмата Ви ще може лесно да управлява в бъдеще.
- Безплатна консултация относно лицензи и лицензионни условия.
- Проверка дали Вашият текущ лицензионен модел действително отговаря най-добре на потребностите на Вашата фирма.
- Препоръки относно Майкрософт SAM партньори, специализирани в полето на ефективното управление на софтуерни активи, за евентуално дългосрочно сътрудничество в тази област.
- Ограничаване на риска от ангажирането на юридическата отговорност на управителните органи на Вашата компания, в случай че бъде установено нарушение/престъпление, осъществено от страна на наетите от Вас служители или други работещи в дружеството лица.

Ако Вашите лицензи се покриват от споразумение с Вашата компания-майка, моля, уведомете нашия консултант за този факт. Щом предоставите информация за името и адреса включени в Споразумението за корпоративно лицензиране, както и броя на локалните компютри, можем при интерес от Ваша страна да обработим случая Ви на международно ниво.
В случай че имате въпроси или притеснения, можете да се свържете с нас на следния имейл адрес: [email protected] или на тел: 02/808 20 04.
Благодаря Ви предварително за съдействието.
София, 2014г.
С уважение,
Мариела Икономова
Мениджър лицензионна политика
Microsoft Bulgaria
Central and Eastern Europe
 
От: Как прави маркетинг монополист?

1578079.jpg
 
От: Как прави маркетинг монополист?

Накратко:
"Купете си всичко от нас или ще пратим полиция да ви прибере техниката и да платите 20 000 лв.".

Още по-кратко:
"Елате вие, да не дойдем ние".
 
От: Как прави маркетинг монополист?

Бреййй, провеждат ли се някъде курсове, където могат да ме научат да се изразявам така? Искам и аз да мога да пиша такива нагли мейли :D

Малко офф:
Не схващам защо продължава да има пиратство на ниво операционни системи от няколко години насам. Особено пък по фирмите. Дето не съм много в нещата, се сещам за поне 5 дистрибуции, които веднага след инсталация са готови конфигурирани бейсик за работа в офис - текстообработка(с поддръжка на мс форматите), брауз, изпращане и получаване на ел. поща, и слушане на някое малоумно онлайн радио. Да ама не било същото като на уиндоус. Да ама коства точно макс един следобед за да свикнеш, ма пустия мързел и нежелание... Ама то тука имаме една програма дето само на уиндоус върви, тука едни сертификати за банката... ОК, карай си на уин. Ама той бизнеса едвам върви, нямал възможност, да си го купи, не можел да си позволи - ми кат не може да си го позволиш, няма да ползваш! И аз искам ролекс, ма не мога да си го позволя. Трябва ли да отида да разбия витрината в някой мол, само щото ми се иска да имам и аз?... или просто се поинтересувай какво е емулатор!
На един бастун пък в другата крайност - счетоводството на четирите му фирми с 300 души персонал, с всичките му софтуери, банки, договори, кореспонденция и т.н. бяха накачени на един хр незнайно откъде изтеглен и необновяван в последните 3 години!!!!!!! Всичко това набучено директно на лан кабела на локалния доставчик, даже рутер нямаше. Идиот, пълен идиот, но с ужасно много "гасмед"!!! Що така бе човек? Ми де да знам, тя Ленчето се занимава с тия работи. Ленчето е лелка пред пенсия която е тука още от създаването на фирмата и знае отговорите на всеки един въпрос, който може да и зададе всеки от 300-те служители на фирмата(с мен станаха 301) Що така, бе лельо Ленче? Ми той компютъра така и го докарали от офис уан като го поръчала, те я питали за уиндоус нещо си, ма то много пари било! Тя се обадила на една приятелка на сина и дето много ги разбира тия работи. За 20 лева сичко нагласил! Голям е спец. той! Леля Ленче гледа гордо и отвисоко докато говори, щото мисли само доброто на фирмата и добре управлява фирмените финанси. Защо ще дава излишни пари за някакви си уиндоуси, я!
ТЪПАНАРИИИИИИИ!!! Тая кукувица не знам какъв късмет има, че не му е сринака бизнеса на човека граден 20+ години.

Следващите няколко типажа:
Брато, абе зех си тука един лаптоп, ма той с някакъв линукс ли е млиникс ли е не го знам, да му сложим едно уиндоусче, а? П*тка лелина, имаш 800 лв за лаптоп, нямаш 100лв за ОС? Ми не. Ми да беше си взел за 700 за да имаш!
А най големите чукове са тея дето съвсем съзнателно си осакатяват машините. Тая осмица много гадна, бе! Дай да слижим уин 7, че съм му свикнал. Айде рековъри партицията у кофата, гоугоу замунда и получаваш една щайга без ъпдейти и ако изкараш късмет дори филмите ти насичат. Мда, бахти смотания уиндоус! Същото още по масово преди с виста/уин7. Еее, ма то хр-то друга работа. Какво ти пука, че не се ъпдейтва. Антивирусната зачиства, утре пак си ги налепил вирусите. Фикса за тая дупка излязъл преди половин година, ама то уина скапана ос!
Ама сега защо ще давам 100 лв за ОС, е в кварталния сеевиз за пц за 30 и готово. Да ама за 5 години същия ще го занесе поне три пъти за преинсталация, понеже дори да има читава антивирусна и да не щрака където му падне, без ъпдейти дупките в ос-а си седят и все ще налази някоя гад. А виж ти, като си го купиш с ос те хората давали и диск или машината идва с готова конфигурирана рек. партиция. Слагаш диска или само натискаш копчето и о, чудо - получавш машината си в състоянието в което си я закупил. Да ама ще ми заминат файловете щото по цял ден съм във фбук и не съм чувал какво е това бекъп, нито пък ми пука, че файловете ми са пръснати из целия компютър - C:/adsfga/snimki е чудесно място да си пазя не само снимките, но и файловете на половината работни програми които използвам...
Нямам генерално заключение по темата, освен, че хората приемат използването на пц за безплатна даденост, а това въобще не е така. Нямам нищо против да се попиратства за проба и тест. Често нещата не са такива каквито са очакванията(важи и за софт и скриптове и т.н.) Но ако ти харесва и ти върши работа - just buy it!!!
 
Последно редактирано:

Горе