Как се записва ПИН върху карта на Payoneer

dmb

New Member
Направих си карта Payoneer, и я активирах, но не разбрах как точно въведения от мен нов ПИН ще стигне до картата, след като в момента на въвеждането му картата беше в ръцете ми, а не в банкомат. Как точно този ПИН ще се запише върху картата, та като я вкарам в банкомата и ми поиска ПИН, да мога да го въведа. Някой има ли опит с такава карта у нас. По принцип проверката на ПИН у нас се прави от самия ПОС терминал или банкомат, а не се пита някъде в банката.

Кой всъщност е реалният ПИН - новият, който си избрах, или този служебния дето е 0000 май.
 
От: Как се записва ПИН върху карта на Payoneer

Пина не се записва на картата. Той е нещо като парола за достъп към сметката.
 
От: Как се записва ПИН върху карта на Payoneer

Ако ПИН кодовете ги имаше на картата, крадците на карти нямаше да се налага да слагат камери, за да ви го откраднат.

Затова, когато теглите пари от банкомат, слагайте другата си ръка над тази, с която въвеждате кода - така на крадците ще им е по-трудно да ви оберат.
 
От: Как се записва ПИН върху карта на Payoneer

Аз имам и българска карта, и като ходя да платя в магазин, сверяването на ПИН-а го прави преди терминалът изобщо да се е свързал с банката. Едва след верен пин започва набирането и свързването. Доколкото знам, ПИН се пази на самата карта в закодиран вид и банкоматът сверява това, което въвеждаш, с ПИН-а.

Принципно, някой има ли опит с тази карта Payoneer тук в България?
 
От: Как се записва ПИН върху карта на Payoneer

Да, логично е да е така. Реално ако и двете са на картата, рискът става огромен. Може би в магазините сверяването на ПИН си става, защото апаратите са в постоянна връзка, а т.нар. "набиране и свързване" е за самата транзакция.
 
От: Как се записва ПИН върху карта на Payoneer

Връзката към банката става за части от секундата - валидацията на транзакцията обаче отнема повече време.

Не изключвам и възможността и на самата карта да се пази старата версия на ПИН кода - обаче докато отсрещната страна не потвърди, че този ПИН е валиден - никаква транзакция няма да се осъществи.

Apocalypso каза:
I spent some time programming for banks and I'll just say that storing ANY account information on a debit/credit card would be time consuming, expensive (relatively), completely unnecessary, and would introduce huge security holes. Your cards contain a routing number and the number of the card itself. This is all that is necessary for the atm/pos terminal to look up your account information.

Цитатът е от тук.
 
От: Как се записва ПИН върху карта на Payoneer

shefDave каза:
In the UK's implementation of Chip & PIN it's stored on the card, otherwise systems like this wouldn't work.

Цитатът е пак от същия форум.
 
От: Как се записва ПИН върху карта на Payoneer

Кое те притеснява относно пина? Като получиш картата трябва да я активираш в сайта и там въвеждаш 4 цифрен пин код по твой избор. Като активираш картата си готов. Ако теглиш от банкомат ползваш пина, който си си избрал. Ако картата не е активирана през сайта и не си въвел пин, няма как да я ползваш.
 
От: Как се записва ПИН върху карта на Payoneer

картата е като патрон на брава, а пин кода е ключа, който я отключва, пин кода го няма никъде, нито в банката, нито в системата виза/мастъркард/други, но да се твърди че е записан на картата е несериозно...
 

Горе