Как се кара кола с ръчни скорости

Колата с автоматични скорости има само 2 педала, колата с ръчни - 3. Третият педал е съединител. Той играе ролята на лекото пресяцване при автомата, когато сменя предавката. Ако си се чудил какво да правиш с левия си крак, когато си карал автоматици, при ръчните скорости левия крак си е важен. :)
За разлика от автоматика, ръчните скорости на колата са няколко и трябва ти като шофьор да си ги превключваш. Това става като отпуснеш педала на газта, натиснеш педала на съединителя и с ръка придвижиш лоста до избраната скорост. Когато тръгваш, скоростта трябва да е първа или най-много втора (при по-мощни двигатели). И слушаш двигателя. Когато започне да ръмжи много, т.е. да се натоварва, трябва да го разтовариш като превключиш на по-висока скорост. Дълга и широка е. Като цяло мога всичко да ти обясня, но това няма да ти помогне, ако си карал само автоматици, понеже си трябва опит, за да свикнеш на ръчни скорости сега. По-добре кажи, че можеш да караш само автоматици и това е.

Someone got baited so hard
 
За да не пускам нова тема, ще използвам темата на колегата. Утре ми е първи работен ден като пилот на самолет от гражданската авиация. Ако може така да ми обясните просто и ясно как аджаба да го подкарам този самолет, как да го вдигна разбишли и как да заходя после за кацане. Утре ми е първи полет и не искам произшествия. Сигурно у форума има специалисти които могат и на мене да дадат някой полезен съвет.... :confused:


Тичай до аптеката за:

gtre.jpg


вдигаш самолета от раз!!
 

Горе