Как се правят сателитни сайтове на 1 друг ? какъв е смисъла от тях ?

От: Как се правят сателитни сайтове на 1 друг ? какъв е смисъла от тях ?

Да даже е препоръчително ИП-тата да са на различни сървъри на различни континенти например - един в УСА един в ЕУ и един в Африка
Да, това е един от важните моменти да ти се води ефективен метода със сателитите. ;)

Ако ги пръснеш по сялото земно кълбо, ще имаш силен ефект. И определено гледай да ги развиваш добре, като нормални сайтове, за да се знае, че е натурално, а не е номер за линкване. ;) Някои си личат, но други не може да им дадеш такава присъда, ама грам. :)
 
От: сателитки

Зависи колко добре си развил от към линк билдинг сателитката, както и какво имаш на нея като изходящи линкове. Това което на практика определя и PR на обикновен сайт. Ако са добре като PR въпроснте сателити и имат линк (ще е най-добре контент линко/ве) към главния сайт, опредлено ще му помогнат за вдигането на РR-a му. По-често се ползват за трафик и SERP, не толкова за вдигане на PR на главния. Даже не знам защо питаш за PR? :)

А текст линка да е за димичката, за която се катериш по търсачките. Това е най-логичното. Не е мужно да е цяло изречение. Идетя тук, според мен (ако е читава схемата и мрежата от сателити) е и текст линка да предизвика посетителя да кликне на него, за да го насочиш към въпросния главен сайт, където ще извърши и самото действие. Което от своя страна ще вдигне алекста, което пак ще повлияе на SERP-а, освен от линковете, които са пуснати от сателитите. За това с добре да имаш повечко и добре направени, като истински афф. сайтове. Да, точно така - разсъждавай, че сателитите са аф. сайт към програмта, която е главния сайт, но тук линка си тежи. :)


Изчерпателен,както винаги,мерси :)
 

Горе