Как се продава във Flippa

tedkata_m

Well-Known Member
Здравейте,
отварям тази тема, за да сме си взаимно полезни с това как се продават сайтове и домейни във Флипа.
Аз досега не съм продавал там и ми е интересно как се случват нещата стъпка по стъпка. Например като се стигне до продажба как става прехвърлянето на сайта и домейна, как да напишем интригуваща обява, на търг или с фиксирана цена е по-добре... Ще се радвам на вашите мнения!
 
От: Как се продава във Flippa

И аз пуснах един домейн и някак имам чувството, че пропускам нещо важно.
 
От: Как се продава във Flippa

И аз пуснах един домейн и някак имам чувството, че пропускам нещо важно.

Май доста си пропуснал, виж не си харчи парите туку така, отдели 20мин и разгледай обявите на други хора, също така и домейни с много бидове.

Отдели си поне час и си направи хубаво представяне на домейна, все още може да го промениш това, нямаш бидове поне за сега.

П.С. В секция пазар сме поне двама човека с теми в който има линкове към аукциони във флипа, а смея да твърдя че колегата се справя повече от добре с описанията и е на високо ниво, както и домейните му.

Може да си променяш продължителността на търга, не е задължително да е 14 дена, може и 30.....

А, и не си мислете че домейни се продават лесно във флипа и винаги е за $$$$ или $$$$$

Успех
 
От: Как се продава във Flippa

При продажба Flippa предлага вече безплатна Escrow услуга (държат парите на купувача, докато не потвърди,че е получил, каквото е купил и след това ги пращат на продавача. Как ще се прехвърлят сайт и домейни си се дискутира между теб и купувача. Ако той не може да го направи, ще ти даде ftp достъп и ти ще му го преместиш примерно. Домейните са лесни - там е ясно. Иначе - листването за продажба струва 9 долара. Вече има си допълнителни ъпгрейди.

Аз поддържам връзка с директора на домейните им, който е много отзивчив - ако имаш наистина премиум домейн или наистина добър сайт, може да се уреди и безплатен ъпгрейд - premium auction (който по принцип струва 240 долара). Или супер премиум, който струва вече 350.

Вече можеш да видиш какво съдържат тия ъпгрейди.

Иначе е относително дали домейнът или сайтът да има reseve price. Това си е твое решение. Поразгледай из Flippa - премиум листванията с техните описания. Общо взето трябва да се следва тази логика. Не е нужно да откриваш топлата вода.

Ако имаш някакви конкретни въпроси - задай ги.

Само да добавя, че в Flippa имат най-ниската комисионна в индустрията - 10 процента. Аз затова и почнах да продавам вече през тях. Godaddy, Sedo, Afternic, Brandbucket - всички с доста по-високи комисионни. Примерно продадох домейн в BrandBucket и от 2750 долара - взех 1850. При тях е цели 30 процента + 100 долара за лого. Sedo са с по - ниска ако домейнът ти е на Buy Now цена. Godaddy и Afternic преди два дни си вдигнаха комисионните до някакви нечувани 25-30 процента и се разкарах от там тотално.
 
От: Как се продава във Flippa

Godaddy какъв срок имаха за прехвърляне на домейн след регистрация ?
 
От: Как се продава във Flippa

60 дни, но можеш моментално да го пушнеш в друг Godaddy account. Този срок е само за трансфери към други регистри.
 
Последно редактирано:
От: Как се продава във Flippa

Един месец, но можеш моментално да го пушнеш в друг Godaddy account. Този срок е само за трансфери към други регистри.

Не беше ли 60 дена да изчакаш преди да прехвърляш от ГД към друг регистратор ( нещо такова ми се върти в главата по спомени ), а за другото си прав пушването към друг ГД акаунт става за 5 мин и няма ограничения.
 

Горе