Как се събират линкове, така че да има ефект?

against

Well-Known Member
Аз като един noob в сео-то много се чудя - кое реално има ефект при линк билдинга?

Как ги оценявате - има ли още смисъл от купуване на sitewide линкове (във footer-a примерно)?
Или е по-оферта от статии или да си правиш сателитки?

Също така кое е по-важно - повече low quality links или по-малко high quality?
 
От: Как се събират линкове, така че да има ефект?

Не че разбирам много, ама от сайтуайд-а не знам каква му е толкоз файдата, щото повечето сайтове имат висок ПР главно на началната страница. Другите са масово нулеви.
За качеството съм за високото, понеже с по малко линкове и повече време за други неща е по изгодно. Аз лично гледам главно в тематични сайтове да вземам линкове.
Сателитките отнемат време, иначе са си далавера, нямаш месечна/годишна такса за линкове.

Ще се радвам и по компетентните да отговорят де. И аз много съм се чудил с тези линкове понякога.
 
От: Как се събират линкове, така че да има ефект?

Добър микс е най-добре - сайтуайд, профилни, социални мрежи, коментари, без анкорни и т.н. За сайтуайд се носят легенди, повечето не са верни. Има полза от него а също е полезен и за скриване на линкове от конкуренцията :) Сателитите са най-лесното и ефективно решение ако имаш необходимото време за тях. Желателно е текстовете да са с висока уникалност - над 80% за по-добри резултати.
 
От: Как се събират линкове, така че да има ефект?

Ако ще си правите "сателити", знайте, че гугъл ги оряза много, затова вместо 20 > направете само две, но качествени, с дълъг контент, с хубаво он пейдж seo и редовно им пускайте публикации и статийки.
. А пък ако ще правите боклуци> по-добре да линкват към друг сателит или към линк от социална мрежа, или към статия.
Това със скриването на линковете не бачка> yazzle например ти вади страшен репорт - ip, whois име, dofollow,пр,етк - нямат криене линковете, пък и всяка една кадърна програма за анализ има отметка да хване само root линка от руута да не ти вади другите. Иначе за мешането на линковете съм съгласен. 2-tier 3tier схемите уникално вдигат нагоре за бг пазара, стига да имате нерви да направите нещо подобно - статия в социалките> всеки линк от социалките се разпраща пак по социалките и т.н.> спамерска работа, но гугъл ги касира нагоре, а социалните мрежи знаете, че дават related линк ако сте си написали хубаво заглавието и описанието на линка. За това последното съм почнал да мисля да си купя xrumer, с него може да си бълвате по 1000 профилни линка към някоя новина от социалките, и въобще много можете да спечелите от 2tier-3tier схеми.

Последните редове са леко брутални, няма смисъл от тях, карайте си бавно, но славно с хубав контент, но просто за пример исках да го дам, да видите колко лесно се прави 2-tier / 3 tier linkwheel мрежа.
 
От: Как се събират линкове, така че да има ефект?

Кадърно направени сателити няма как да ги отреже ;)

ова със скриването на линковете не бачка> yazzle например

Много програми вадят бекове, но малко хора ги ползват и то правилно, въпроса е да ги затрудниш максимално про-тата.
 
От: Как се събират линкове, така че да има ефект?

Няма смисъл, никой който не разбира, няма да тръгне да следи линковете, а пък ако не разбира, хич няма да знае какво да прави и как да ги изкопира хубаво. Докато всеки един, който е търсил инфо за копиране на линкове, ще знае и програмите.
 
Последно редактирано:

Горе