Как танцов клуб Хоро игра 76 минути.

Двадесет и две български хора̀ бяха изиграни за 76 минути от танцов клуб Хоро - Козлодуй, петък, 13 септември.
Изпълнението бе направено от 42 танцьора и заснето от три камери за регистрация на рекорд в Гинес.

%D0%A5%D0%BE%D1%80%D0%BE%20(171)-r.JPG


Танцьорите от танцов клуб "Хоро" дадоха всичко от себе си днес - петък 13-ти, и, въпреки суеверната дата, те завършиха опита си за поставяне на рекорд на Гинес, който показа способността им за най-продължително танцуване на български хора. За целта четиредесет и двамата танцьори от „Хоро” изредиха двадесет и две народни хора, без да почиват между тях, а времето, през което танцуваха, бе цели 76 минути. Дали обаче опитът ще бъде признат като успешен ще стане ясно едва, когато се получи официален отговор от централата на Гинес, срокът за което е до три месеца. Едва тогава Тодор Първолов и отборът му юнаци ще получат сертификат за офицалното си влизане в книгата на рекордите на Гинес.
За да бъде опитът допуснат до разглеждане, на място трябваше да присъстват двама свидетели, които да следят дали танцьорите отговарят на всички изисквания, изпратени от Гинес. Условието бе единият свидетел да е професионалист от сферата, в която се провежда опитът и честта се падна на Цветелина Атанасова - ръководител на габровския фолклорен ансамбъл "Боженци". Другият свидетел бе нотариус Валентин Митов, чрез който опитът за рекорд ще бъде удостоверен. Събитието имаше нужда и от водещ, който да преведе събитието на английски език, а със задачата се зае Любомира Цонева.
Атмосферата на площад „Христо Ботев“ бе изпълнена с позитивни емоции, публиката неуморно подкрепяше кандидатрекордьорите, а след края на опита всички, които допреди това само гледаха, се включиха в едно дружно празнично хоро. Завършекът на вечерта беше доказателство за това, че седемдесет и шест минути безспирни танци не могат да изморят таньорите, които без колебание отпразнуваха успеха си в месетен ресторант с още десетки хора.
Подробен репортаж за опита на танцьорите четете в новия брой на „Козлодуй днес”.

Ръководителят на танцов клуб "Хоро" Тони Първолов и танцьорите изказват огромната си благодарност за подкрепата на „Енерго Сервиз” ЕАД, „Енергоремонт” ЕООД, Община Козлодуй, НЧХП „Христо Ботев” и „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, както и на всички, които днес ги подкрепиха с аплодисментите си.

Светла Иванова

Ръководителят на танцов клуб "Хоро" e Тони Първолов.
 
Последно редактирано:

Горе