Как този си прави парички от чужди видеа

Ако неможеш да си обясниш как един трейлер стига 5 милиона гледаемост за 20 дни, то като как филма го гледат 20 милиона само през първата седмица?
Бягаш по тъча. Един трейлър може да стигне 5 милиона гледания, когато разпространителите на филма му направят премиерата в YouTube. Тук обаче става въпрос за МНОГО трейлъри свалени от други канали и прекачени наново. Понеже се навъдихте много експерти тука, покажете ми друго видео, каквото и да е, което има над 4 милиона гледания и е с дължина около час или повече, да го анализираме и сравним с този бъркоч от трейлъри.
 
Ето най-големите разлики:
13 милиона абонати
Създателят на канала е популярен влогър и самият той участва в клипа

Има и други, но това е предостатъчно, за да е напълно логичен броят гледания. Няма съмнение, че тук всичко е легитимно.

П.П. И още една огромна разлика. 16 хиляди коментара срещу само 800 в клипа от първото мнение в темата.
 
Аз имам профил в youtube с 200 абоната и на един клип имам 30 000 гледания без абсолютно никаква реклама, просто съм го качил и съм написал заглавие. Пак казвам: 200 000 абоната са напълно достатъчни, да направят клип viral. А такъв вид клип явно е интересен за хората.
 
И с 5 абонати можеш да имаш вирален клип, не е там въпросът. Просто клипът трябва да е с нещо много по-различен и интересен от всичко останало, или ако е преработка на чужд труд трябва да има много майсторски въведен нов елемент.
 
Аз не съм експерт. Въпроса ми в първия пост не е риторичен. Просто се интересувам защо това видео, очевидно нямащо права върху продуктите които съдържа не е наказано или изтрито?
Ако аз кача материал, на който не притежавам правата още при самото качване ЮТ ме предупреждава, че видеото ми съдържа елементи със защитени права. Явно това е автоматично някак си.
 
Поне в адсенс трейлърите не са забранени , докато сайтовете където може да се гледа целия филм е забранено. Може би и в YouTube е така и да навършеш на макарон 20 трейлъра не засяга авторски права.
 
Поне в адсенс трейлърите не са забранени ...

Забранен е, нямаш право да слагаш адсенс на чужд видео трейлър със съответните права. Т.е. ти можеш да сложиш, но ако тубата те надуши, тогава със сигурност гърмиш. А там софтуера който ползват открива веднага тези неща.
 
Натъкнах се на друг подобен пример:


WWE RAW brock lesnar attack goldberg live event Chicago 11/11/2016

Кое е интересното? Заглавието не отговаря на истината и на съдържанието на клипчето т.е. абсолютно грешна и 100% заблуждаваща информация.

Междувременно профилът има само 2,740 абоната, а клипчето е гледано почти 1 милион пъти за една седмица... Естествено има и много dislike-ове, но това явно не е проблем за класирането в youtube, като клипчето даже излиза като NEW и RECOMMENDED ;)
 

Горе