Как трябва да изглежда сайт за хотели?

Set67

New Member
Преди време потърсих информация за хотели в определен град.
Намерих много сайтове с такава информация. И нито един не ми свърши работа!?
Тогава реших да си направя собствен сайт за хотели .
И да записвам информацията за посетените от мен хотели - само тези, които съм видял с очите си. И задължително да има много снимки на стаите и различните екстри, които тези хотели предлагат!
И се получи това: Xотели
И понеже липсва "бясна комерсализация" - публикувани са телефоните на самите хотели , а не на "посредниците".
Приемам съвети всякакви!
 
Последно редактирано от модератор:
От: Как трябва да изглежда сайт за хотели?

Здравей и добре дошъл тук ( блинки съжалявам изпреварих те :) )
Бих могъл да ти препоръчам да смениш шрифта... приерно с ариал, вердана, тахома...
Като замисъл ми харесва, но изглежда малко семпъл и малко труден за ориентация в началото.
Успех!

Поздрави, Александър
 
От: Как трябва да изглежда сайт за хотели?

Не разбирам много от дизайн, но пък мога да кажа честно че откъм Seo сайта е много зле и трябва много да се потрудиш за да имаш успехи в търсачките.
 
От: Как трябва да изглежда сайт за хотели?

Скоро ми се наложи да търся инфо за едни хотели, някои от които доста известни.
Разглеждам сайтовете, всичко хубаво описано, добре изглеждащо, удобства и тн.
Само че никъде не намерих цени. Толкова ги рових въпросните сайтове, цени не видях. Това за мен е основен пропуск. Друг основен проблем на сайтовете за хотели са недостатъчните снимки вътре и извън самите хотели.

На твоя сайт не забелязвам такива пропуски. Обаче, не виждам адрес на хотелите и къщите. Също така ще е добре наименованията им да са в заглавията. Преди вид, регион, селище и цена, трябва да се сложи името на къщата или хотела, а в описанието на видно място да пише адрес. Също така, ще е добре да имаш уникални title-и за всяка страница.
Друго кофти нещо са ти външните линкове към бдж, времето и тн. Така си ги направил, че като посетител очаквам да са част от сайта. Поне им сложи target=_blank. Има и още работи, но много дълго ще ми дойде писането.
 
От: Как трябва да изглежда сайт за хотели?

Защо няма цени за хотелите, още повече за такива по курортите ни мога веднага да ви обясня. Мисля че и други поне са дочували за това. Нито един хотелиер (собственик на хотел в България) си няма идея на какви цени ще продава съответния сезон. Всяка година вдига цените просто ей така, понеже схемата им на цено образуване е горе долу "имам разходи Xlv за една нощувка, значи цената и става 12 пъти по Xлв". Обаче като почне сеозна и хотелеца остане празен и цените започват да се пазарят и смъкват. Ако пък случайно курорта се напълни цените почват да скачат до тавана. Принципа там е "Е ти си дошъл един път на море, ако не те избомбя сега с парите кога друг път да го направя" - цитат на хотелски собственик :)
 
хотели , хотели , хотели , хотели , хотели , бате ти го обърна на артикъл директория с контрол върху анхор текста :) . Иначе добре си ни дошъл! Приятен престой при нас. А относно сайта - определено ти препоръчвам да смениш шрифта , рекламните полета има накъде да станат по-голями и нещо хедърче да сложиш малко да му вкараш професионален вид.
 
От: Как трябва да изглежда сайт за хотели?

шефе смени дизайна 4е това вади о4ите, нищо лично ама прилича на безплатен темплейт при това от не най хубавите, ;) айде и успех
 
От: Как трябва да изглежда сайт за хотели?

Дизайна на сайта не е лош, цветовете са приятни за окото, навигацията по сайта е проста и лесно се достига до търсената информация. Все още няма почти никакво съдържание, но това е въпрос на време. Името на домейна е много добро. За да има успех обаче трябва да има много голяма база с хотели с подробна информация, задължително и адрес на хотела и възможност да се види местоположението върху карта от Google Maps. Добре е да има и описание на туристическите забележителности близо до хотела.
 
От: Как трябва да изглежда сайт за хотели?

И аз така правя пиша за посетените от мен места - обаче ...
не вярвам някой собственик да хареса това което пиша за кръчмата му :) - щото по хотели не обичам да ходя :)
 
От: Как трябва да изглежда сайт за хотели?

И аз така правя пиша за посетените от мен места - обаче ...
не вярвам някой собственик да хареса това което пиша за кръчмата му :) - щото по хотели не обичам да ходя :)

Като не му харесва да се замисли и да действа. Ако не действа - да изхвърча от бизнеса. Кво ти пука, че някой не си дава зор да си оправи бизнеса.

А по темата - и аз скоро търсих информация за хотели, голям зор. Сума ти сайтове показват едно и също, пишат едно и също (копи-пейст от сайта на самия хотел). Цени рядко можеш да намериш, смислено представяне на услугите, като спа процедури и др. глезотии също липсва.

Но най-много ми липсваше търсачка за хотели, от която можеш да избираш множество критерии, нещо като търсачките в мобилен.бг и аутохоп.
 

Горе