Канабис - Марихуана

Какво е мнението Ви относно легализирането на марихуаната?

  • Против. Сегашната правна рамка в България е ОК.

    Votes: 8 20.0%
  • За - развлекателни цели. (Сходно на Амстердам, Колорадо)

    Votes: 4 10.0%
  • За - медицински цели. (Сходно на Канада, Дания)

    Votes: 9 22.5%
  • За - развлеактелно и медицински цели. (Калифорния)

    Votes: 24 60.0%
  • Колебая се (50/50)

    Votes: 0 0.0%
  • Друго - посочете в коментар

    Votes: 0 0.0%

  • Общо гласове
    40
@Matey Hristov

Никакъв "демотивант" не е ганджата. Като алкохола ти усилва чертите на характера. Ако си бияч, ще те сбие. Ако си чиллер, че чиллиш на дöнер.

Доказателство:
https://www.psychologytoday.com/us/...1603/marijuana-use-increases-violent-behavior

Едно от стотиците.

Влез в канала Police Activity в YouTube. Има вътре доста "демотивирани" от марихуана негра, които стрелят по полиция
 
@Matey Hristov

Никакъв "демотивант" не е ганджата. Като алкохола ти усилва чертите на характера. Ако си бияч, ще те сбие. Ако си чиллер, че чиллиш на дöнер.

Доказателство:
https://www.psychologytoday.com/us/...1603/marijuana-use-increases-violent-behavior

Едно от стотиците.

Влез в канала Police Activity в YouTube. Има вътре доста "демотивирани" от марихуана негра, които стрелят по полиция

E, виж Арабите и цветнокожите от Латинска Америка са съвсем различни хора. Те живеят в престъпност, така или иначе. Дали ще стреля напушен или трезвен, му е все тая. Аз лично давам примерни с нормалния живот, а не в гетата как е. Аз живея нормален живот и предполагам, че ако се напуша и имам пистолет сигурно няма да мога да стрелна, въпреки, че имам професионални умения в тези отношения.

П.С : Малко ме е яд да слагам в тези числа само Латино Американци и Араби, но сигурно има и бели, жълтури и червени :D
 
E, виж Арабите и цветнокожите от Латинска Америка са съвсем различни хора. Те живеят в престъпност, така или иначе. Дали ще стреля напушен или трезвен, му е все тая. Аз лично давам примерни с нормалния живот, а не в гетата как е. Аз живея нормален живот и предполагам, че ако се напуша и имам пистолет сигурно няма да мога да стрелна, въпреки, че имам професионални умения в тези отношения.

П.С : Малко ме е яд да слагам в тези числа само Латино Американци и Араби, но сигурно има и бели, жълтури и червени :D
Като се напушат стават по-сприхави. Марихуаната докарва параноя, като е доста по-изразена при неопитни или first timer пушачи. Като са трезвени ще насерат. Това е като при някои мъже. Трябва да са "на градусче" че да им дойде смелост да заговорят момиче.

Проблемът не си ти. Проблемът са оная прослойка, чиито натурален хабитат е Алея Първа Варна, Нов Несебър, Златни пясъци Варна и Слънчев Бряг - Какао Бийч.

И друго. Като отнемем на малките банди бизнеса, с кво ще се занимават те? Няма да се учудя ако се прехвърлят на въоръжени грабежи. С едното идва и друго. Винаги е така.
 
Друго. Някой тук заговори за "контрол при употреба". Няма устройства с което да...всъщност има. Има тестове за дрога, но полицията ни е изостанала и няма да тестват почти никой за марихуана, понеже няма да има пари за такива неща. А на кръвен малко хора ще се занимават. Плюс това марихуаната излиза месеци "след", на кръвен. Как ще докаже полицая, че Дрогера не е пушил преди седмица у тях си? И как КАТ ще тества за марихуана?

Има само 1 устройство. THC Breathalyzer. Цената му е непосилна не за България ами за Европа като цяло. Дори в САЩ много малко департаменти ще го имат на разположение! "Ще" щото току-що пуснаха прототип. Още е ново-новичко. И само си представям цената каква ще е.

Пишете HOUND LABS THC BREATHALYZER.

Щом излиза сега в САЩ, очаквам да бъде частично прието в София към около 2050-та (тук нещата се случват с около 30 год. закъснение от САЩ). Тогава повечето от нас ще сме на по 60. Дали ще ни дреме тогава за такива неща?

Масово молове отвориха в САЩ през 80-те. Тук в България строителството на Молове започна чак към 2010-та. След 30 години закъснение. Направете си сметките сами.

Първия мол във Варна отвори врати някъде тогава. И то голям град е Варна. А първия IMAX дойде във Варна 2016-та, което е не само жалко, но е ЖАЛКО. IMAX има в САЩ от 30-40 години сигурно. Някой да провери, мързи ме.
 
Последно редактирано:
Мисля, че дискусиите на живо, в които съм участвал - всичките се водеха по една много порочна теза. Тревата е по безвредна от алкохола. Това забелязах, че обрича 420 каузата. Тревата може и да е по-безвредна от алкохола, но анти-420 настроените - всеки път като отидат на кръчма консумират една и съща марка ракия и хапват една и съща салата (в масата си). А биват карани да са отворени към канабис (наркотици-хероин-кортикостероиди-анатема) - абсурдно е. Няма как с такива хора да се прокара тезата, че легализацията е нужна, поради факта, че тревата е по-безвредна от алкохола. Те са загубени още в секундата която думата "дрога" е намесена в разговора.

Дам, прав си, че този спор е безсмислен. Просто се дразня на моите приятели, които се напиват като свине, което е напълно ок, но не е ок да си дръпна веднъж ... Живеем в общество в което е по-добре да пиеш шибаният гнусен алкохол, който в повечето заведения по морето е менте, отколкото да пушиш трева и да ти няма нищо. Онзи ден минавах покрай двама, където искаха да се уважават и се блъскаше по масата и се викаше, ей така, защото е безведен алкохола.
И определено при всички изброени ползи на първата страница, няма смисъл да се закачаме точно за сравнението с алкохола.

Определено има по-голям потенциал в бизнеса, както развлекателния, така и медицинския. В Калифорния има няколко старт ъпа свързани с някакви храни / напитки направени от трева. Може и тук да се случи.

@kamentk - т.е. си базираш цялото мнение на 1 случай ? А от къде знаеш, че така или иначе нямаше да му се случи това ? Да, като се напушиш е доста по-вероятно да ядеш, да ти е лениво и да не ти се прави нищо сложно. От там и тръгваш само надолу. Но не бих казал, че тревата е виновна, защото знам много пушещи хора, на които не им пречи по никакъв начин.
+ това няколко цигари на ден е сериозно количество, явно има някакъв друг проблем. Ако не е била тревата е щяло да бъде нещо друго, което да притиска проблема.

@NEROMARE - а ако шофираш пил алкохол не е проблем, така ли ? Изкара го голям проблем да шофираш напушен, но никой тук не е казал, че е ок да караш напушен, даже съм убеден, че много по-малко карат напушени, отколкото пияни - има и статистики. Алкохола е легален и пият и карат и в момента. Тогава трябва да го забранят ли, за да не се случват такива неща ? Тъпо е изобщо да го изкарваш като аргумент, след като почти същото нещо го има и за алкохола, но той е легален.
пс: И в момента полицията има апарати за тестване
пс2: даже не ми се коментират всичките глупости, които изписа ...

това видео нещо не успя да се публикува миналия път, за това го оставям само като текст
Код:
https://www.facebook.com/DekriminalizaciaNaMarihuanata/videos/1645027888908045/?hc_ref=ARR_yj2eJdlgMcAAif4Tn5boIqfzfvdZqiXrpuZzQk8G1PEap-_2N-yW_FXGz7HRTbE
пс: Блинки оправи си форума, не мога да публикувам видео от FB

 
Последно редактирано:
Смешно е колко не си наясно що се гърмят сега, по същото време по което и с камиони сгазват хора във Европа. Чети за МК УЛТРА проектът ако наистина искаш да спреш да бъдеш "тъпа овца".

Класика си. Нагъл и едностранчив необективен Либерал който иска дрога, но не и оръжия.

Плюс това аз нямам проблем да се разхождат дебили с оръжие. Ще го гръмна като куче. Между другото жена ми носи оръжие, но няма да коментирам какво. Просто ще кажа, че и теб би гръмнала като куче ако се пробваш.

Така и ще ускорим чистенето на утайката. Да, ще има и жертви от добрата страна, но това е неизбежно. Това е животът.

Ще запазя добрия тон, макар и ти да не го направи. Нямаш право да коментираш някои, който не познаваш лично. И това, че пуша трява не ме прави ДРОГЕР, както ти се изрази.
И също не искам някой напушен да ме блъсне докато си вървя по тротоара. След напушване се губи КРАТКОТРАЙНАТА ПАМЕТ, но ти като Дрогер...забрави така ТАКТИЧНО да споменеш, че няма как да имаш добри координации зад волана след употреба на марихуана. Меко казано ти се губят кадри и можеш лесно да сгазиш дете, което изскача на пътя. Ти просто няма да го видиш. Затова много хора ползват лафа "във филма си", просто щото ти липсват кадри. Да не говорим че са НАЛИЦЕ и звукови халюцинации и може да ти се причуе линейка, а то реално да няма.

Когато аз съм пушил, ВИНАГИ и на 100% от случаите съм си СЕДЯЛ ВКЪЩИ. Но повечето копелета гаранция няма да си стоят и не си стоят дори сега вкъщи. Което ги прави потенциално много опасни особено ако шофират. Всеки тъпак с джип ще пуши и ще се качва да кара, гарантирам ти.

Затова и предлагам вие да си пушите, а останалите като нас да вървят с open carry карабини тип AR15 или H&K G36.
Затова казах, че трябва да има и регулации. Не може да караш докато си в нетрезво състояние, няма значение дали си пил или пушил.
 
@kamentk ,
Това са мнгоо валидни притеснения - с тревата вярно може да се прекалява, както и с бургерите. Но бургерите са отвърдени на "пазара", за тревата нямаме все още данни относно това, дали по-големия достъп до билката увеличава броя на хора прекаляващи с нея. До 10 години ще сме наясно по темата. В близките 5 в щатите ще спорят коя научна методология да използват за тестване на тая хипотеза. Едните ще са спонсорирани от едно лоби, другите от друго - и ще се сочат с пръст и ще крещят "fake news", до след 10-тина години ще да е очевидно вече.

Отделно в темата бяха повдигнати и други валидни притеснения - а именно - контрола, неминуемото превръщане на БГ в евтина дестинация за трева (а търсещите евтиното при тревата, са същите като търсещите евтино при алкохола - пълна сган).

Въпреки, че гласувах с ДА за развлекателни цели - не смятам, че би се случило в близко бъдеще.
Контрола е много далеч, в момента няма стандарт като при алкохола - промил в кръвта. С тревата в момента тестовете показват дали си консумирал в миналото, родните тестове са с позитивни резултати след около 72 часа. Абсурдно е - все едно понеделник на път за работа да те хванат за пиянство в петък..
Дори много иновативната джаджа от по-горни постове "хваща" с "да или не", и към момента становището е, че не би била приложима, без първо да има стандарт като промилите при алкохола.

Ще изпуснем златната кокошка, май.
 
Лично аз от трявата затъпявам. Да няма ми нищо ама не обичам да гледам тъпо. Друсалка съм пушил един път и припаднах в кенефа. Ракия едно време пиех, па се и напивах ама го израснах и това. Като се събудиш на следващия ден без глава и 1-2 дни ти е терсене, че си се направил на животно къде е смисъла. Набора на баща ми всяка вечер си цокат 50-200 грама кефи ги, да си цокат, стига да не пречат. Сега само биричка ама и нея я развалиха, пък в Свиленград жива не продават :D освен да си правя. Всички такива стимуланти говорят според мен за лабилна психика / ниско самочуствие и други подобни психо термини. Малко ли келешчета се напиват да станат МЪЖЕ, и от друга страна некви "граждани на света" по цял ден смучат ганджа и не са видяли работа. Естествено не се ли прекалява нещата са поносими.
 
Каквото и да е, не ме интересува по принцип тази тема, но искам само да вмъкна че Съдебната система е единственият коректив на обществото, който може да въздейства върху психологията му откъм мироглед, освен най-набожните, а това ни е основен проблем векове наред. Нито легализацията или нелегализацията на тревата, леки или тежки наркотици ще ни оправи проблемите и мисленето, нито животът ни ще бъде по-хубав или лош след това. Той ще бъде такъв, какъвто го решим ние самите за себе си. Дали ще се легализира нещо или не, е все тая точно в настоящето ни битие. Винаги ще има чадъри за едни, за други сап, такава ни е нагласата, и едни измислени навремето пари ще променят местонахожднението си. Светът се влияе много от филмите, които ни представят по телевизията, т.е. медиите са вторичен фактор, т.н. коректив на съдебната система поне в сегашния момент. С други думи, който има власт в национално излъчваните широкоразпространени медии и съдебната ни система може да владее едно общество от тип Държава и повече. Нищо ново не казах, но Форумът е тип медия.. малък пламък за това има ли смисъл или не, но искрата пламва веднъж. Логически обаче е недостатъчна да запали Огъня.
П.П. По-скоро не, защото предполагам никоя партия - настояща и бъдеща, няма да рискува на тая тема табу, когато и защото много по-велики страни от Холандия са консервативно настроени..
 
Дрогата и алкохолът са главните елементи на загниващия Запад; липсата на европейските ценности и семейство. Едно поколение на бездарници, боклуци и мръсни курви, от които ми се повдига.
 
Това много ми хареса за "загниващият Запад" :D
Мерси. Загниващият Запад е пълен с феминизирани алфа-путяци, които несъмнено се превръщат в бета-кондоми; недисциплинирани смешници, които пият само заради социален натиск или да им дойде смелост да заговорят гадже. Нямат смелост да говорят трезви, и нямат смелост да имат собствено мнение. Нямат дисциплина да спрат да пият когато пият прекалено много. А отгоре на всичко алкохола има вкус на помия, подобно на марихуаната. А как дере гърлото накрая на фаса не е истина.
 
Гласувах със ''за'' за медицински и развлекателни цели. На мен тревата ми действа като алкохола, следователно не я ползвам, защото не ми харесва. По медицински причини бих я приемала, защото при много заболявания канабисът дава най-добри резултати.
Съм ЗА легализирането и на проституцията и на всички останали наркотици. Законовата забрана на даден порок никога не е водила до неговото изчезване, а само до неговото оскъпяване. :)
 
Банди, доколкото знам проституция в България е легална. В сайт Безплатно и други такива има доста обяви за секс (ескорти). Не казвам понеже съм поръчвал, но те са всички VIP обяви и ти се набива на очи. Значи не се крият, и е легално?
 
Банди, доколкото знам проституция в България е легална. В сайт Безплатно и други такива има доста обяви за секс (ескорти). Не казвам понеже съм поръчвал, но те са всички VIP обяви и ти се набива на очи. Значи не се крият, и е легално?

Официално е незаконна и у нас и в повечето страни по света, ама какво от това? :D
 
Официално е незаконна и у нас и в повечето страни по света, ама какво от това? :D
Давай тогава да движим проститутки. Ще вземем евтини момичета от Молдова.
 
Последно редактирано:
Дрогата и алкохолът са главните елементи на загниващия Запад; липсата на европейските ценности и семейство. Едно поколение на бездарници, боклуци и мръсни курви, от които ми се повдига.
Това е вярно, ама прави разлика между това да изпиеш чаша хубаво вино в добра компания и да пиеш, за да ти дойде смелост
 
@cross, bruder, аз пия бира от наливната немска по доста, и марихуаната бих я консумирал щедро в домашни условия, както и съм правил. Няма да давам много детайли, но ще кажа че не много отдавна имах период, в който се правих зелен. Ама по-зелено и от зеленото. Разликата между мен и останалите е такава. Аз си стоя мирно на едно място. Играя си игри, слушам си музичка, и гледам филми.

А копелетата излизат да щуруват, иска им се да получат куршум.
 
Последно редактирано:
@cross, bruder, зз пия бира от наливната немска по доста, и марихуаната бих я консумирал щедро в домашни условия, както и съм правил. Няма да давам много детайли, но ще кажа че не много отдавна имах период, в който се правих зелен. Ама по-зелено и от зеленото. Разликата между мен и останалите е такава. Аз си стоя мирно на едно място. Играя си игри, слушам си музичка, и гледам филми.

А копелетата излизат да щуруват, иска им се да получат куршум.

Много агресивно си настроен.. :D във всичките си постове в тази тема все куршуми пускаш. Не съм наясно до къде достигат правата ти да се защитиш, но ако някой просто те бутне или ти се скара на улицата не мисля, че е законно да го гърмиш. В смисъл след това предполагам, че ще бъдеш подведен под отговорност, отнемането на живот е доста крайна мярка и мисля, че е правилно само ако има директна заплаха за живота ти, иначе не си по раззличен от обикновен психопат с пистолет.

За да не е офтопик и аз ще кажа, че съм за легализирането. Не мисля, че за държавата(и нас като граждани) така или иначе ще има някаква разлика, дали ще се плаща данък и след това някой в парламента ще открадне паричките или както в момента не се плаща нищо, общо взето все тая. Регулация на продажбите и употребата е ясно, че ще бъде просто текст в закона, който почти няма да бъде прилаган (в заведенията не трябва да се пушат тютюневи цигари, но аз в което и заведение да седна се пуши, верно понякога се налага да загъся цигарата си в чинийка вместо в пепелник, но..). За новосъздалите се фирми продаващи и произвеждащи марихуана за тях също ще е все тая, стига да знаят на кого да дадът малко кинти :). Но пък поне се надявам, че когато се занимават професионално с това, качеството ще се вдигне, не заради псевдо-контрола и закона, а заради конкуренцията на пазара, ако предлагаш нещо некачествено няма да купуват от теб, когато имат избор.
 

Горе