Каравана, оборудвана за търговски цели

Здравейте, предприемачи и приятели! Пиша ви по един особен въпрос, тъй като никъде в законовата уредба не мога да открия яснота, а държавните институции, разбира се, наместо помощ предоставят спирачка за бизнеса!

Имам самоходна каравана (кемпер) оборудвана за търговски цели, с която желая да продавам бърза закуска, скара и тн. Условието ми обаче е караваната да се използва не като стационарен обект на едно и също място, а да посещава мероприятия, събори, събития и др. в различни места от страната. В някакъв форум от 2013 година разбрах, че се е изисквало единствено посещение на кметството месец преди събитието, за да ти осигурят разрешение, но дали е така сега, дали се е променило, дали въобще е вярно и какви са стъпките?

Въпроса ми е как се процедира в такива ситуации, когато търговската каравана за храна пребивава на различни събори, събития и тн.? Трябва ли разрешение от Агенцията по храните и ако, да, на място ли се случва това или предварително трябва да се уведоми? Въобще кой разрешава и какви са изискванията, за да позиционираш каравана за скара и бърза закуска на пазари, панаири, събори и тн.

Искрено ви благодаря, братя предприемачи!
 

Горе