Карта за онлайн покупки

bou81

New Member
Здравейте, може ли да ми препоръчате дебитна карта за пазаруване в интернет. Значи картата искам да е в валута, но се колебая кая валута да избера. Долари, Евро или Английска лира. Предимно ще се използва за ибей, но там има три валути. Трябва ли да издавам три карти за всяка валута?
 
От: Карта за онлайн покупки

Не ти трябват 3 карти, направи си 1 карта за валута само. VISA Electron е твоята карта за валута. Успех :|
 
От: Карта за онлайн покупки

В PP Balance можеш да имаш около 10-15, може би и повече валути. Съответно да получаваш разпращания БЕЗ те да се конвертират в основата валута. Добавяш си ги валутите от там.

Впоследствие, ако решиш да ги теглиш към карта, можеш да ги конвертираш $/£ в € или др. комбинация, и директно да се изтеглят € в € карта, която е прикачена към € банкова сметка, разбира се. Има обаче hint/tip, че при самото конвертиране между валутите в PP те си удържат кофти % и съотношение, често не е препоръчително. За това се правят нужните калкулации, за да се види дали няма да е по-изгодно да се теглят $ в € (вкл. Withdraw fee-то), £ в € (вкл. fee-то) и € в € (вкл. fee-то), отколкото ако се превалутират всички валути в € и от там тегленето. Малко трябва да си добър в математиката, курсовете и смятанията. Няма еднозначен отговор. За големи суми (три и четирицифрено) несъмнено ще е по-изгодно от всякоя валута да се тегли през правалутиране в €, а директно, и в картата пак в €, но по курсът на банката.

Най-добрият избор естествено, че е имане на 3 карти с 3-те валути, щом смяташ да се възползваш от UK, DE (IT/FR/ES) и US (Global) пазарите в eB. И $ да си се теглят в $ картата, € в € картата, £ в £ картата. Лошото е, че пак трябва да се правят калкулации, тъй като има банкови месечни такси, дали с вкл. с тях ще е по-добре. Общо взето за четирицифрено суми си е добре, независимо от таксите, поне няма да има някакво превалутиране. Имането на множество карти не е лоша черта, даже е добре. Особено и ако се имат и виртуални такива (физически или електронни).

Това е що се отнася за ПРОДАЖБИ в eB.

Ако е за ПОКУПКИ в eB… от там е все тая. Изкарваш си Visa в лв. и си пазариш, не ти пука вече, съответно горния пасаж от текст ще послужи на някой друг (предприемач).
 

Горе