Картелно споразумение между застрахователите за вдигане на гражданска отговорност?

Test

Well-Known Member
Започна поредната гнусна медийна кампания, която има за цел да подготви почвата за напълно лишен от смисъл скок на автомобилните застраховки. За съжаление тази кампания е с подкрепа на водещите новинарски сайтове. "Капитал" пуснаха материал с гръмкото заглавие "КФН: Цената на "Гражданска отговорност" не покрива разходите на застрахователите". Дълъг материал, в края на който обаче пише:
Съпоставяйки данните за щетимостта, изплатените суми и премийният приход от застраховката, експертите на КФН заключават, че за периода 2013 - 2016 г. премиите в първа рискова група (леките автомобили) са достатъчни за покриване на разходите по застраховката "Гражданска отговорност". През 2017 обаче има потенциал за значителна загуба, пише в анализа.
Преди малко пък в "24 часа" публикуваха: "По Коледа с 20% по-скъпа “Гражданска отговорност”"
В статията като източник на информация са посочени "застрахователи, пожелали анонимност".

Публикувам темата като част от моята лична образователна кампания за намаляване на овцете сред гражданите. Нека поне хората, които четат форума са наясно за какви лъжи и манипулации става въпрос когато група компании в картел ни ограбват системно.
 
И какво може да направиш ? Като караме коли , трябва и застраховки. Избираш най-тънката моментна оферта и така....
 
Когато има картел няма тънък вариант и тъй като застраховката е задължителна на практика те ограбват, а не предлагат услуга в конкурентна среда.
 
Когато има картел няма тънък вариант и тъй като застраховката е задължителна на практика те ограбват, а не предлагат услуга в конкурентна среда.
Въпроса е че няма как без застраховка ... тоест или караш кола и играеш по свирката или нямаш собствен автомобил -което може и да е изгодно в някой ситуации. Ако ти трябва от време на време може да се наеме или да ползваш таксита.
 
Идеята на тази “застраховка” е пълна дебилщина..щото видиш ли, аз като не се мисля за безсмъртен и карам нормално ще плащам бакиите на някой си селски тарикат.А увеличението е поредният начин да ни ограбват - само като знам как се изплащат застраховки ми става лошо.
 
Тази вечер и bTV се включи в пропагандната кампания на картела като не споменаха изобщо, че приходите от Гражданска отговорност за леки автомобили не превишават разходите и няма абсолютно никаква причина за поскъпване. Явно е време овцете пак да бъдат стригани.
 

Горе