Класация на нов сайт - ключови думи с висока конкуренция

Desisslava Dimitrova

Active Member
Здравейте,
Направих сайт, който е на около 20 дни. Нишата е туризъм. Статиите, които са с ключови думи с ниска конкуренция са в топ 10, но тези с висока конкуренция отиват на втора - трета страница, а има и някои, които не се класират и в топ 100.
Пример:
Видин - Капиите - 2 място
Видин - мавзолей на Антим I - на 10 място
Велинград - минерални изори - 12 място
Велинград - езерото Клептуза - 28 място
Велинград Топ оферти - 23 място
Почивка във Велинград - не излиза

На всички статии отделям еднакво внимание, описвам мета таговете на заглавието и описанието, правя им събмит в най-известните социални мрежи, но резултатът е различен.

Знам, че сайтът е нов, че трафик от 15 човека на ден не е достатъчен, че трябва време, но как да класирам високо конкурентните ключови думи на по-предни позиции?
 
От: Класация на нов сайт - ключови думи с висока конкуренция

Първо, сайта както казваш е нов. ПОНЕ 2-3 месеца трябват за да започне да се класира добре по конкурентните думи и то с един стабилен линкбилдинг. Само социалки и директории не става за класиране в google, може да имаш моментен успех но след няколко месеца тези линкове ще изчезнат, трябват ти постоянни линкове. Такива може да получиш с коментари по форуми и блогове. Потърси сайтове със същата тематика, добро ауторити, тръст, пейдж ранк и разменете линкове. Свързваш се с админа и се договаряте. Силните сайтове едва ли ще искат, други ще ти искат пари, но не се отказвай. Това се линковете, които след време може да те бутнат нагоре. Ако имаш сериозни намерения, направи си няколко сателитки на различни безплатени платформи (blog.bg, ibox, wordpress ,blogspot) и пусни линкове към сайта.
Една FB страничка също може да ти докара трафик, за бг други социални профили едва ли има смисъл да развиваш.
Нормално е да не ти излиза по думата почивка, там конкуренцията е убийствена, хората наливат маса пари да си развият сайтовете.
 
От: Класация на нов сайт - ключови думи с висока конкуренция

Благодаря ти!
Ще наблегна на линкбилдинга и явно трябва да се въоръжа с огромно търпение.
Имам страница във ФБ, но имам само 16 харесвания. Нея как да я развия?
И нещо друго линковете от моя сайт nofollow или dofollow Трябва да бъдат? Има ли някакво съотношение между двата вида линкове?
 
От: Класация на нов сайт - ключови думи с висока конкуренция

Като начало страничката я прати на приятели и познати да я харесат. Пускай готини постове, за да ги харесват и споделят, така и техни приятели ще ги видят и може да харесат страничката. След това ако ти се дават пари, да кажем 10-20 долара, може да промотираш някой готин пост, за да стигне до повече хора и така може да събереш още фенове. Аз лично съм фен на този метод, пред услугите за добавяне на фенове, които се предлагат навсякъде.

Ако ще разменяш линкове, трябва да са dofollow.
 

Горе