Кое е най-важното в един успешен бизнес ?

Дискусията в 'Инвестиции / Офлайн Бизнес / Икономика' стартирана от lowriderzzz, Окт 16, 2013.

?

Кое е най важно за един бизнес, за да е той успешен ?

 1. Екипът - без добър отбор нищо не може да се постигне

  37 глас(ове)
  20.2%
 2. Идея - идеята е отправна точка във всеки успешен бизнес

  47 глас(ове)
  25.7%
 3. Лидерство/цел - ако няма визия и цел нишо няма да се получи

  31 глас(ове)
  16.9%
 4. Здрава работа - всичко е въпрос на упоритост и здрав труд

  39 глас(ове)
  21.3%
 5. Капитал - колкото и да си упорит нямаш ли капитал нишо не може човек да направи

  13 глас(ове)
  7.1%
 6. Свободна ниша - най-добре е да се започне бизнес в някоя непокрита до сега ниша.

  16 глас(ове)
  8.7%
 1. randb

  randb Member

  Рег.:
  Ян 22, 2013
  Съобщения:
  38
  Харесвания:
  13
  Точки:
  8
  ЗДРАВА РАБОТА, малко повече акъл от останалите и ОТДАДЕНОСТ. Смисъл не може да си казваш, че искаш да постигнеш нещо голямо, а да не влагаш в това да се развиваш и да бъдеш супер продуктивен, супер навътре в нещата и да познаваш материята до болка.
  Също ако не обичаш това, което правиш, а го правиш само заради парите, няма да успяваш дълго.
   
  Attacker харесва това.
 2. prophet

  prophet Active Member

  Рег.:
  Авг 1, 2013
  Съобщения:
  675
  Харесвания:
  118
  Точки:
  43
  За мен най-важното е мотивацията. После постоянството, след това здравата работа и т.н. Трябва всеки ден да научаваш нещо полезно, нещо, което ще ти е в полза. Няма нужда да си мъчите мозъците да решавате уравнения по математика, ако няма да се занимавате с това. Не съм много съгласен в това, че без капитал не може да направиш нищо. Ако предлагаш някоя скъпо-платена услуга няма да са ти нужни пари, а знания. Всичко зависи, ако форумът е добър като този да не се искат такси при публикуване на дадена услуга, и да има добър трафик не ви трябват пари.
   
 3. hatre

  hatre Active Member

  Рег.:
  Юли 12, 2011
  Съобщения:
  742
  Харесвания:
  45
  Точки:
  28
  Маркетингът е всичко
   
  Kradev и EliaCapaccio харесват това.
 4. Visual

  Visual Member

  Рег.:
  Дек 15, 2011
  Съобщения:
  122
  Харесвания:
  17
  Точки:
  18
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Sofia
  Помагат, но не са ключови. Ако искаш успех ти трябват 2 неща:

  1. Достатъчно голям и мотивиран пазар да купува;
  2. Продукт задоволяващ нуждата на този пазар;

  Всичко друго е без значение преди да имаш тези двете. Можеш да имаш най-готиният екип и огромен бюджет, но като продаваш нещо, което пазара отхвърля - часовника до фалита тиктака неумолимо. Обратното, имаш ли достатъчно добър продукт в силен и печеливш пазар, трябва ти само екип който да не прави глупости.

  Всичко останало си идва от самосебе си.

  Наблюдавал съм доста стартъпи и разликата между успешните и фалиралите беше, че успешните проучваха пазара поне няколко месеца преди старт. Неуспешните масово не го правеха. А имаха чудесни екипи, капитал, контакти, офиси и готини плазми в тях....

  Така че, преди да намериш голям платежоспособен пазар и продукт, който да му задоволи нуждата, всичко останало е второстепенно.

  П.С. Поздрави за хубавата тема!
   
 5. Attacker

  Attacker Active Member

  Рег.:
  Септ 7, 2008
  Съобщения:
  759
  Харесвания:
  218
  Точки:
  43
  Нещата са много относителни в зависимост от сферата на дейност на бизнеса, но за мен продуктът и позиционирането на пазара (както и всички други аспекти от дейността на дружеството) са функция на качествата на хората в екипа и наличният финансов капитал. Например ако имаш страхотен продукт в огромен пазар, но никой не знае за теб, дали няма да фалираш? В такива случаи явно има проблем с хората от екипа, които се занимават с маркетинга и продажбите. Идеята ми е, че както и да се въртят нещата, проблемите винаги идват от липсата на качествен екип и/или финансови средства, като първото е по-важният фактор при стартъпите.
   
 6. EliaCapaccio

  EliaCapaccio Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 4, 2018
  Съобщения:
  699
  Харесвания:
  335
  Точки:
  63
  Пол:
  Мъж
  Бих казал неоткрита досега ниша, или поне подобряване дотолкова на продукт/услуга, че да предложи върховен комфорт и опции сравнено с конкурента му. Всеки, който се бори да се мушка по хоризонталната права ... успех му пожелавам.
   
 7. Alcyone

  Alcyone New Member

  Рег.:
  Юли 16, 2018
  Съобщения:
  14
  Харесвания:
  7
  Точки:
  3
  Пол:
  Жена
  Аз за разлика от колегите, не мисля, че единствения вариант да изградиш успешен бизнес е да развиеш неоткрита досега ниша. Към този момент едва ли има чак толкова възможности за подобно нещо, а и когато реално не знаеш с какво се сблъскваш е още по-трудно. Интернет от друга страна предлага много възможности, ако човек иска да се развива като онлайн предприемач, да навлезеш в подобен бизнес е евтино, като пазара пък е достатъчно голям, не си териториално ограничен, както е при повечето "физически" бизнеси, а единственото, което ти е нужно е - отдаденост към това което правиш, труд, по-добро планиране за развитие и точно до къде искаш да стигнеш, реклама и добър екип, който да движи всичко това.
   
 8. bobby2w

  bobby2w Member

  Рег.:
  Ян 12, 2018
  Съобщения:
  35
  Харесвания:
  14
  Точки:
  8
  Пол:
  Мъж
  Поставих лидерството на първо място, но истината е, че няма как едно от всичките да е най-важното... Всяко от тях е важно, но може да се обори от липсата на други...

  Екип - ако няма лидер няма екип...
  Идея - В днешно време идеите не струват - сега някой ще почне да говори, как за това ли имало интелектуална собственост и т.н., да ама не - можеш да имаш 1000 идеи и да държиш патенти,но ако не предприемеш целенасочени действия, то идеята си остава идея. За това, гробищата били най-богатото място.... Най-големите фирми почват с една идея и накрая се получава нещо друго, защото идеите се оформят по пътя, а не предварително..
  Лидерство - понеже пише визия, това означава, че има идея и просто трябва правилния човек за да сглоби парчетата от пъзела и да я превърне в реалност. Тук идва ролята на лидера.. Добър екип без лидер няма, капитал неуправляван ефективно не струва и т.н.
  Здрава работа - това според мен не е фактор, а средство - тоест здравата работа винаги трябва да я има и тя няма заместител, но само с бачкане също не става. Мога да копая цял месец и накрая да дойде 1 багер за 3 часа да изкопае повече, трябва да се бачка умно и целенасочено
  Капитал - Капитала не е чак толкова важен, съжалявам но е така. Колко тото милионера са по-бедни от преди.. Верно ако искаш да нарпавиш новото БДЖ с ултра модерни влакове ще ти трябват пари, но не мисля, че има човек който не би дал 5 за да вземе 10, тоест добра визия и идея, ще привлече инвеститори..
  Свободна ниша - това го поставям на последно място по-важност, понеже е нож с две остриета - ако е свободна има ли причина за това... Ако продаваш нещо не толкова добро, дори и свободна ниша няма да помогне. Пример ако си в град от 200 000 души и си отвориш китайски ресторант и няма друг, има добър шанс да постигнеш резултати, но ако храната е гадна и си натровил 5 човека за последните 6 месеца няма как да се получи нали така...
   
  AMitrev и Blinky харесват това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice