Кое е по важно - съдържание или линкбилдинг

Отварям тази тема, която се явява малко обмяна на опит, като в следващите редове ще споделя моя опит и какво съм забелязал при оптимизацията. Сайта ми е със стотици страници, като преди време нямах почти никакво съдържание. Направих линкбилдинг на няколко от вътрешните си, като пак споменавам, че нямах почти никакво съдържание и след известно време излезнах на челни позиции по ключовите думи, които бях оптимизирал. В последствие създадох много съдържание, към което съдържание не съм извършвал линкбилдинг и резултатите са почти нулеви, като на този етап самото съдържание не ми върши почти никакво покачване в търсачките. И какво се получава в случая? Без съдържание е по възможно да оптимизираш сайта си, ако направиш линкбилдинг, но обратното само със съдържание е много трудно. Тук е момента да споделя, че след създаване на съдържание е задължително да се извърши линкбилдинг, иначе си обречен на провал. Знам, че не казвам нищо ново, и някой се чудят защо изобщо ги пиша тези неща, но нещата са много тънки - ако разгледаме 2 добре структурирани сайта, като и двата са с качествено съдържание и имат солидно натрупани връзки - единият от тях се класира на челни позиции а другият е в нищото, което ме навежда на мисълта, че истината е в детайлите! нека някой сподели и неговото мнение по въпроса, интересна ми е гледната точка
 
От: Кое е по важно - съдържание или линкбилдинг

И едното и другото е важно. Ще дойде един момент в който без съдържание, няма да задържаш потребителите и сайта ти ще падне в класирането, но пък без линкове въобще няма да видиш потребители.

Така, че и двете са важни.

Веднъж ако си се ранкнал, гледай да имаш съдържание, което да задържа потребителите.
 
От: Кое е по важно - съдържание или линкбилдинг

Без съдържание е по възможно да оптимизираш сайта си, ако направиш линкбилдинг, но обратното само със съдържание е много трудно. Тук е момента да споделя, че след създаване на съдържание е задължително да се извърши линкбилдинг, иначе си обречен на провал.

Абсолютно не съм съгласен!
 

Горе