Кое пo-добре WP или joomla ?

dombg

New Member
От базата на НЕ големият ми опит седя и се чудя.
Кое е по-добре WP или Jоomla?
Аз по принцип съм пристрастен към JOOMLA щото си е "първата ми любов", но ми е интересно какво мислят останалите.Ще се радвам да споделите мнения.
 
От: Кое пo-добре WP или joomla ?

Зависи за какво ще го ползваш все пак, но WP има един голям плюс - с много по-прост контролен панел от Joomla е, доволно гъвкав е, има над 16000 плъгина и става не само за блогове, но и за пълноценни сайтове от всякакъв тип. Може и е-магазин да направиш на него, може и бизнес сайт тип визитка, може електронно списание, директория за сайтове или статии и пр - квото се сетиш.
 
От: Кое пo-добре WP или joomla ?

Бях готов да нахраня поредната тема за сравнение на двете системи.... но видях, че си от Русе и като градски ще бъда по-любезен....

И двете системи са добри... и се използват масово няма по-добра важното е с какво си свикнал аз лично използвам Joomla! защото и знам различните добавки и модули и прочие свикнал съм да работя с нея и ми е удобно, но и WP е хубава система въпроса е какво точно си измислил да правиш. ОТ самата ти цел вече може леко да натежи едната система пред другата.... но тоя вечен спор кое било па кое не било... Лично за мен и двете системи са ОК...
 
От: Кое пo-добре WP или joomla ?

Мразя я тази Joomla. Адски неинтуитивна и сложна ми се вижда спрямо WP. Излишно много натруфена и многофункционална. За маймуни като мене само Wordpress, а за Joomla малко трябва да си мераклия. Ама както казаха и другите, зависи за какво ти трябва да правиш.
 
Тази тема сме я дъвкали, а и явно ще продължаваме да я дъвчем.

И двете са достатъчно разпространени. И двете са достатъчно лесни. Разликата е в това, кое ще ти се стори по-лесно за разбиране. Аз предпочитам wordpress поради следните неща:
1) Темплейт системата им е в пъти по-лесна за разбиране от колкото на джумла (лично мнение)
2) Базата данни е в пъти по-подредена от колкото в джумла (лично мнение)
3) Безплатните разширения имат много по-добра поддръжка от колкото в джумла (отново лично мнение)

Като цяло и двете си имат плюсове и минуси. Все още не съм попаднал на нещо, което да не може да се направи с wordpress, а с joomla да може, но най-вероятно има такова.

Всичко зависи от теб и от това какво ти трябва, до къде ти стигат познанията, а и как можеш да ги приложиш.
 
От: Кое пo-добре WP или joomla ?

на мен ми е по лесна джумлата иначе спора е като BMW срещу MERCEDES
 
От: От: Кое пo-добре WP или joomla ?

на мен ми е по лесна джумлата иначе спора е като BMW срещу MERCEDES
Нищо подобно.
Спорът е като BMW vs Fiat.

И разликата в класите ще става все по-голяма.
Сравнете колко е еволюирала едната платформа за последните 2 години и колко другата.
През 2011 да продължаваш да бичиш на Джумлата е като да риташ умрял кон.
 
От: Кое пo-добре WP или joomla ?

Подкрепям Noke и съм с две ръце за WP.
За теб най-важното е да прецениш, с коя платформа ще ти е по-лесно да работиш и по-лесно да моделираш според вкуса си...
Има още няколко такива теми (можеш да ги потърсиш) и вярвам, че подкрепящите WP сме повече!
 
От: Кое пo-добре WP или joomla ?

Аз бях на Джумла известно време, но действително да пренебрегнеш мощта на WP е най-малкото несъобразно и вече почвамн да компенсирам със знания. Според мен зависи за какво ще ти служи сайта който правиш, нужен ли ти е екстеншън и на коя платформа има по-красив по-функционален и безплатен такъв.
 

Горе