Кои са най-посещаваните сайтове в САЩ / US most visited sites

Blinky

Owner
Както и прогнозирах последно време, facebook изпревари google по посещаемост, като на същото мнение са и експертите от Experian Hitwise. За изминалата година до 11-ти месец, социалната мрежа е генерирала 10,29% от интернет посещенията, което за тях си е ръст от цели 15% от предходната година. За съжаление Google с нейните 7,7% отстъпи първата позиция, като след него плътно се нарежда YouTube, който е притежание на Google. Другата популярна услуга на световната търсачка, gmail пък се нарежда на 8-мо място, като бива изпреварена от същата услога на Yahoo - mail.yahoo.com, следвани още от Yahoo, Bing и search.yahoo.com.

Като общо, продуктите и услугите на Google отчитат 11,29% от посещенията в USA, като Facebook стигна до 8,8% за тази година. Както се спомена, най-голямата загуба за тази година претърпя MySpace, като изпадна от топ 10, а до преди година държеше 7-ма позиция на най-посещаван сайт в САЩ.

Вижте и класациите: View most visited websites

И за да не бъдем голословни, facebook отчете 1 трилион импресии месечно, което като цифра е: 1 000 000 000 000. Това стана ясно тези дни, като новината се базира на изчисленията от DoubleClick Ad Planner на Google. 870 милиона уникални посетителина месец пък се генерират от социалната мрежа. Това измества досегашния лидер YouTube (100 млрд. импресии и 790 милиона уникални посетители.), който благодарение на интерактивното си естество държеше №1.

Неуспорван факт е, че пък Microsoft притежава най-много сайтове в челата десятка на най-посещавани, като това са: bing, live.com, msn.com и microsoft.com. № 3 се дърви от Yahoo със свойте 590 милиона уникални посетители и 78 млрд. импресии. Информационния портал и втория избор инструмент за навинация в мрежата, след google.

Съответно 4-тоя място е за live.com, следвано от wikipedia на 5-то с с 460 млн. уникални посетители и 6.4 млрд. импресии.

Аз лично очаква до година нещата да предприемат по-мащабни %-ти, като лидерството ще продължи да е за facebook, който реално планира много неща в близко бъдеше, вклюително и набирането на капитал, чрез листване на компанията на фондовата борса.
 
От: Кои са най-посещаваните сайтове в САЩ / US most visited sites

Уникално инфо от кога го търсех този инструмент евала
 

Горе