Кой е най-използвания месинджър в България и кой най-много използвате вие?

Кой messenger ползвате?

  • Facebook Messenger

    Votes: 20 54.1%
  • Skype

    Votes: 12 32.4%
  • Viber

    Votes: 16 43.2%
  • Whatsapp

    Votes: 3 8.1%
  • Telegram

    Votes: 3 8.1%
  • Друго

    Votes: 2 5.4%

  • Общо гласове
    37

Websolut

Well-Known Member
Всички знаем, че Българина си тачи най-много големия клюкарник фейса:) и затова би трябвало фейсбук месинджъра да е е един от най-изполваните.
Вайбър също държи позиции въпрки, че и той увисва по някога, Скайпа вече е залязъл според мен заради многото си недостатъци - тежък, забива, некриптирана връзка, трябва всички да са на линия за да се предаде съобщението....
Уатсъп който е собственост на фейса май не съм го ползвал, въпреки, че той се нарежда на първо място заедно с фейсбук месинджъра по сигурност поне според това което прочетох в нета за него.
От Apple месиндърите не съм се интересувал, понеже не съм фен на ябълката.
Заинтригува ме един друг месиндър обаче за който чух много суперлативи и това е Telegram, какво мислите за него и има ли той бъдеще у нас?
Между другото днес си го дръпнах и се логнах, това което ми прави впечатление е, че е изключително лек и се инсталира супер бързо, няма досадни реклами, съобщенията се криптират, бързо се прехвърлят големи файлове има възможност за създаване на канали, групи...нооо, няма достатъчна популярност в БГ, а и не виждам с какво ще накара Българина да го ползва.
 
Уж и вайбъра криптира от версия 6 нататък.
За месинджъра и приложението на фейсбук не искам и да чувам, тъй като ползвам браузър. Спестявам лагове на телефона и държа батерията здрава по-дълго.

Все още си ползвам Skype на PC, Viber на телефона, а ако ми се преиграе нещо с познат, ползваме Discord.

Хубавото е, че на всички изброени приложения има алтернатива, просто не са толкова известни и не се използват масово.
 
Всички посочени съм използвал: месинджър най-много, след това скайп(единствено за връзка с хората от форума) и от време на време вайбър. Вайбъра като излезе стана много популярен, но малко отшумя. Whatsapp отдавна съм го изтрил, не ме грабна нещо. От Telegram нямам лоши впечатления, но при присъствието на първите 3 няма смисъл от други.
 
Отдавана съм забравил, че имам skype.
Ползвам само Facebook Messenger и Viber друго не ми трябва.

Според мен skype заляза не знам около мен някой да го ползва.
 
Скайпа залязва да и аз бих го махнал, ако не бях свикнал с него и нямах клиенти който го ползват, но на последък мнго ме дразни.

Е да за работа спор няма доста хора го ползват аз повече имах предвид дето се вика за лични нужди ;)
 
Кой използвате за работа и кой за лични нужи?
Аз за работа пиша предимно мейли или по телефона, разбира се и Skype , но примено бих използвал и Telegram, като лека, удобна, криптирана, позволяваща обмен на големи файлове + това имаш възможност за създаване на до 5 канала и клиентите ти да получават инфо от тях, може да създаваш групи, интересна е, тъпърва я разучавам, някой ако има впчечатления да сподели.
 
скайпа по навик, инак всичко се мести към фейсбук месинджъра.
Тия телеграм и теме подобни нямат никъв шанс.
 
Кой използвате за работа и кой за лични нужи?
Аз за работа пиша предимно мейли или по телефона, разбира се и Skype , но примено бих използвал и Telegram, като лека, удобна, криптирана, позволяваща обмен на големи файлове + това имаш възможност за създаване на до 5 канала и клиентите ти да получават инфо от тях, може да създаваш групи, интересна е, тъпърва я разучавам, някой ако има впчечатления да сподели.
И кой ще си пишеш в тоя телеграм?
 
На няколко места го казах и пак се повтарям, няма да кажа за целия свят но 90 % в БГ използват най вече фейса и инстаграма и друго не ги вълнува от там четат и пазаруват всичко. За това фейсбук месинджъра няма изместване поне на тоя етап.
 
Уатсапп-а. Най-добре се държи при Уин 10 мобайл.

Иначе имам и едно Wire (от създателя на Skype) но там фриенд листата е празна :D

Иначе сравнено с другите БИ трябвало да е Номер 1
https://wire.com/privacy/

:D
 
Скайпа води за сега, може би за работа скайпа си се ползва масово все още

То па едно водене :D с толкова малко гласове и която да излезе на челна позиция няма да е обективно ;)
 
В България не знам кое изобщо се доближава до месинджър :D Много хора дори без инсталиран месинджър си пишат лични съобщения във Фейса(което на практика е същото).
 
Хаха тоя telegram не може да звънеш даже по него. не ми харесва. Никакво звънене никакви видео разговори. Тъпа програма...
 

Горе