Кой издава СМС разплащанията с номер 2225 ?

SniperBG

Member
Гледам, че доста сайтове използват този номер и ми е чудно, коя партньорска програма предлага услуги с този номер . На wisdom май са други .
 
От: Кой издава СМС разплащанията с номер 2225 ?

Мерси radev . Тези от мобио явно не се скрънзаят толкова като wisdom .
 
От: Кой издава СМС разплащанията с номер 2225 ?

Някакви впечатления ли имаш :) ? Я по добре сега да си поговорим :)
 
От: Кой издава СМС разплащанията с номер 2225 ?

е не знам пич
толкова показва системата
пише, че не знам си кога си може да се покачи ако имало повече смс-и и кво било.
 
От: Кой издава СМС разплащанията с номер 2225 ?

Така и така има отворена тема, някой знае ли коя партньорска програма отговаря за 2323? Гледам, че доста сайтове го ползват, но не открих нищо с Гугъл.
Другото, което исках да питам е трябва ли задължително да имам фирма за да ползвам СМС-и с добавена стойност като източник на приходи за сайтовете си?
 
От: Кой издава СМС разплащанията с номер 2225 ?

пак те

не е задължтелно да имаш фирма

Едно име на физическо лице и един iban и след 100 години приходи
 
От: Кой издава СМС разплащанията с номер 2225 ?

Здравейте,

номерата 2225 и 2323 се ползват за услуги на mobio.bg. Най-ниската печалба, която се получава от номер с тарифа 2.00лв. (2.40 с ДДС) е 0.80лв. и то при изплащане веднага при поискване (а не след месеци). За номера с тарифа 1.00лв. (1.20 с ДДС) най-ниското изплащане е 0.40лв.

Печалбите могат да достигнат 50% от стойността на SMS при изплащане 30 дни след края на месеца, за който става разплащането. Причината за забавянето от 30 дни е обработката на плащанията, която трябва да направят мобилните оператори преди да изплатят печалбите към Mobio.bg.

Относно услугата на сайта mebelibg.net тя първоначално е била на тарифа 1.00лв. и е имало 1 реален входящ SMS, за който е отразена печалба 0.40лв. След това тарифата на услугата е променена на 2.00лв. и от тогава няма входящи SMS-и освен тестовите.
 
От: Кой издава СМС разплащанията с номер 2225 ?

Не си прав.
При разпределение на приходите 50% за клиента (сайта) най-голямата част от приходите получава този, който реално предоставя услугата (сайта). След това мобилните оператори получават другата голяма част от стойността на всеки SMS.

Повечето хора смятат, че мобилните оператори вземат прекалено голяма част от стойността на всеки SMS, но не отчитат какво реално предоставят мобилните оператори в замяна:

- подържат инфраструктура, която позволява вашият сайт да получи плащане от ВСЕКИ един жител на страната;

- осигуряват събирането на дължимите от крайните клиенти суми така, че да може да получите вашата част от приходите;

- управляват кредитния риск (реално всеки изпратил SMS ползва услугата на сайта на кредит докато не си плати сметката - когато е на договор)

С други думи: двамата най-големи "виновници" за съществуването на услугата с добавена стойност - сайтът и мобилният оператор си поделят над 95% от приходите. Услугата, която предоставя Mobio.bg ви спестява доста от трудностите при работата с мобилните оператори, освен това позволява да създадете услуга с добавена стойност само с няколко клика с мишката, като дори не е задължително да имате технически умения.
 
От: Кой издава СМС разплащанията с номер 2225 ?

по тази математика
от 2.40лв 80 стотинки е 50%

arx1224311513i.gif
 
От: Кой издава СМС разплащанията с номер 2225 ?

премахнат пост
 
Последно редактирано:
От: Кой издава СМС разплащанията с номер 2225 ?

Акаунта, от който си сложил screenshot е настроен да получава печалбите от SMS-и веднага при поискване. Там изплащането е твърдо 40% защото печалбите от мобилните оператори се получават повече от 30 дни след края на месеца, през който са генерирани SMS-ите. Това означава, че когато Mobio.bg изплати печалбите на сайта веднага след като се поискат, Mobio.bg дава своеобразен кредит на сайта докато не се получат парите от мобилните оператори.

50% от стойността на всеки SMS се получават, когато Mobio не изплаща печалбите към сайта преди да са получени от мобилните оператори (или поне разликата във времето не е толкова голяма, защото се случва плащанията от операторите да се забавят и след този срок от 30 дни).
Пълно описание на условията има на сайта на Mobio.bg в раздел "SMS плащания -> Тарифи и условия" (съжелявам, форума не ми позволява да дам точен линк)

Относно 0.40лв. над цената от 2.00лв. - това е стойността на ДДС, което се начислява на всички стоки и услуги продадени от фирми, които са регистрирани по ДДС. С други думи: когато отидеш в магазина и си купиш нещо за 12лв. търговеца от тях получава 10лв., а останалите 2лв. има задължение да внесе в държавният бюджет в определен срок. Разбира се, търговците не плащат ДДС-то за сметка на своята печалба, а повишават цените така, че ДДС-то да е за сметка на крайните клиенти. Правят го защото закона им позволява. Така е не само в България, а и в всички държави, където има въведен такъв данък (ДДС).

Пак във връзка с ДДС-то - ако фирмата, на чието име е създаден акаунта е регистрирана по ДДС и има приход примерно 0.80лв. от един SMS тя ще издаде фактура за 0.96лв. и толкова ще получи от Mobio. Но ще има задължение към държавата да внесе сумата за начисленият ДДС (0.16лв. в случая) в определен срок в държавния бюджет.
 
От: Кой издава СМС разплащанията с номер 2225 ?

Имам големи проблеми с 2225
имам регистрация в няколко сайта - пускам смс-и на 2225 за активиране на определени услуги - от 2225 ми връщат 4е успешно съм активирала услугата
но като влезна в сайта - оттам ми казват 4е нямам такава активация и да пуска пак смс към 2225
?????
Към кого да се обърна
писах на адмиснистраторите - от 1 излезоха разбрани и се разбрахме
от другия сайт - не
ако можете да ми дадете пове4е инфо - или как да се свържа с 2225 - освен 4рез смс-и
 

Горе