Кой метод в случая би било най-удачно да използвам?

livpool3516

New Member
Накратко, сайтът ми прави между 6 и 8 хиляди импресии дневно и се разрастваме с добри темпове. От адсенс си докарвам някакви центове, но определено са много малко ( за този месец около 4,5 долара) . Сайтът е новинарски спортен. Бих искал да си докарвам някакъв доход месечно. Тъй като това ми е първия сайт, който разработвам бихте ли ми казали в моя случай какво е най-удачно да използвам ?

Някой от другите варианти на "Адсенс ? Да търся реални рекламодатели по форуми и по други сайтове ? Да използвам Афилиейт Програми ? Или да използвам тези уеб рекламни брокери, които не ми се струват надеждни, но вие ще дадете по-компетентно мнение.
 
От: Кой метод в случая би било най-удачно да използвам?

Здравей,

8 хиляди импресии на ден са супер малко. Можеш да продаваш реклама само на дребни рекламодатели, който купуват реклама за срок - седмица или месец, а не на импресии. Трябва да имаш поне 10,000 посетителя дневно, преди да започнеш да мислиш да продаваш реклама на импресии, но дори и тогава ще си дребна риба и никой от големите рекламодатели няма да дойде при теб.

От рекламни мрежи от сорта на Adsense, EasyAds, ETarget, Adwise няма абсолютно никакъв смисъл. Ако държиш да печелиш от реклама, трябва да се свържиш с дребни предприемачи от твоя кръг - приятели, роднини, познати които сайт и т.н. Сумите в началото ще са малки - 50 лв, 100 лв и максимум 200 лв на месец.

От affiliate преди 1 година се печелише доста добре, особено от афилиейт на спортни залози. Но от известно време има нов закон за хазарта и този вид реклама е забранен или поне силно ограничен.

Проблемът ти е, че се конкурираш със Sportal.bg,Gong.bg и много други популярни сайтове. Според мен, за да имаш шанс да привлечеш аудитория, трябва да предложиш нещо по-различни от спортни новини. Например, анализи или прогнози или форум за футболни фенове... или нещо друго, но не и спортни новини. В тази сфера просто нямаш никакъв шанс. Или хайде, шансът ти е малък :) и в момента имаш зверска конкуренция.

Отговори си на въпроса: Защо да посещавам твоя сайт, а не Sportal.bg или Winner.bg? С какво твоят сайт е по-различен и евентуално по-добър.
 
От: Кой метод в случая би било най-удачно да използвам?

Според мен от спортеф афилиейт би печелил най-много. Успех.
 
От: Кой метод в случая би било най-удачно да използвам?

Накратко, сайтът ми прави между 6 и 8 хиляди импресии дневно и се разрастваме с добри темпове. От адсенс си докарвам някакви центове, но определено са много малко ( за този месец около 4,5 долара) .
Ти да не сложил някакви каренца 125х125 във футъра :D
Да приемем средно по 7К на ден - това 210К месечно. Как ще си изкарал само 5 (долара?!? Гошо Ирландия работи в евро бтв) от адсенс. При RPM 0.5€ (което изобщо не е супер високо) това са над 100€ месечно.
 
От: Кой метод в случая би било най-удачно да използвам?

При мен RPM е 0,08€... ще ти пратя сайта на лично да кажеш дали начина ми на подредба на банерите не може да се подобри
 
От: Кой метод в случая би било най-удачно да използвам?

Ще ти отговоря направо в темата. Много си далече от това да изстискаш максимален CTR от адсенс.

1. Имаш много неоползотворена площ на сайта и дори не използваш разрешените 3 реклами на страница. Освен това на практика освен банерчето до логото нямаш видима реклама за първия поглед.

2. За банера в хедъра имаш 2 варианта
2.1 смаляваш си логото и плесваш 728x90
2.2 оставяш го само в индекса, а в публикациите шибваш 728x90 преди контента
аз лично бих се спрял на 2.2, да не се заядат гошовците

3. пренареди си сайдбара

примерно така
НАМЕРЕТЕ НИ ВЪВ FACEBOOK (ВЪВ а не В между другото)
300х250 банер
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
300х250 банер
НОВИНИТЕ В СНИМКИ

PS : едно лично мнение малко в страни от разположението на рекламите, аз бих сменил "ПОСЛЕДНИ НОВИНИ" с най-четените. Последните постове се виждат в индекса. А най-добре с табове като най-четените са видими по дефолт.
PPS : лайка под снимките в публикациите го вържи към конкретния пост, в момента е към целия сайт

Хайде стига толкова, че трябва да нарежа мезе за мача. И дано ударим чукотките та да си ни дават титлата :D
 
Последно редактирано:
От: Кой метод в случая би било най-удачно да използвам?

Мерси за забележките ще ги взема под внимание и ще направя промени.

П.С. Курвичката Моуриньо изигра най-гнусния си мач през сезона. Дано Сити се издънят срещу Евертън.
 

Горе