Кой ми гледал профила във Facebook? True or not true story?

monefff

Well-Known Member
Тука намерих 1 видео: http://www.vbox7.com/play:cbde212f61
в края на видеото споделят, че като напишеш и потърсиш в изходния код на сайта в профила ти :InitialChatFriendsList и от там може да разбереш, кой ти е гледал профила.
Според мен това са пълни простотии, а просто намира някви потребители в чат панела в дясно..
Нека да кажат програмистите дали е възможно това :D
 
От: Кой ми гледал профила във Facebook? True or not true story?

Що за простотия? Това въобще заслужава ли си темата не знам.

Всеки ден у нас 200 000 души сами влизат в капана на вирусите и хакерите.

Sure


Изгледах видеото, абсолютна простотия.
First, the InitialChatFriendsList is the chat list that the people who are online aren't "pulled" up by Facebook.
https://www.facebook.com/help/community/question/?id=10201206953830505

Самата идея, че фейсбуук ще остави някакви дивове и класове и въобще ще хаби ресурси за това кой какво гледа пък изобщо да имплементира някаква функционалност за да се вижда това на юзърите е меко казано смешна. Поредната лайняна новина. Ей затуй спрях да гледам новини от повече от 6 месеца.





RIP 10 минути отделени на тази статия, а пиша код.



Иначе как накрая обясняват като че ли това е факт, а тази госпожа накрая така се изказва, като че ли работи като CEO във facebook, че дори и казва " и всичките тези са приятели, които са ни "гледали нашия профил" и ние си копираме един от тези имена ( ИД ) и съвсем естествено това е мой приятел" - ами твой приятел е защото това е бокса от чата! Боже господи. Искам да попитам тези журналисти преди да хвърлят такива неща като факти, опитаха ли се да намерят някой от този списък, който е гледал профила, който не им е в приятели? И така да се ориентират дори по името на тага, че това определено не е таг с инфо кой е гледал профила, а е от чат бокса.


Мистичен скрийншот на журналистката, която..... инцидентно натиска F12 ( DEVELOPER CONSOLE )

SL88Z6g.jpg
 
Последно редактирано:
От: Кой ми гледал профила във Facebook? True or not true story?

Глупости... ФБ едва ли е принтнал в кода си такава информация... Просто заблуждение за рибите.
 
От: Кой ми гледал профила във Facebook? True or not true story?

Специално пуснатото тук не го прегледах подробно, но преди време пробвах подобен метод и резултата, който ви дава са хората с които най-често сте си писали във ФБ чата
 
Хората са заблудени. Наскоро обяснявах подробно на една позната каква е целта на подобни приложения, какво правят, как лъжат, как я използват, тя ме слуша, слуша и накрая ми казва: "Да, ама друго си е да разбереш кой ти е гледал профила, пробвай го и ти да се убедиш."
 
Фейсбук на няколко пъти официално са отговаряли, че потребителите никога няма да имат достъп до подобна информация. Тя обаче се съхранява. Има статистики за всички действия на потребителите. Записва се всяка страница, която са погледнали, в колко часа е станало и т.н. По същия начин процедира и Google.
 

Горе