Кой план да избера за opencart тест

entrepreneur7

Active Member
Здравейте, не искам професионален сайт, а просто за себе си искам да си инсталирам opencart. Преди време се бях пробвал на един безплатен хостинг 000webhost, но накрая при самата инсталация ми излизаше грешка нещо с database не правех както трябва. Сега видях, че на icn и мисля, че на ns1 има инсталация на Opencart с softaculous и май става по-лесно.
Исках да си инсталирам един онлайн магазин на Opencart с възможно най-малко пари ( сайта не е за продаване, а просто искам да видя как изглежда какви са настройките, как се качват продукти, как се сменя и избира тема и тнт.)
Мислех за начало да купя някой евтин домейн за 10лв и някой хостинг за 2 месеца, за да пробвам, но има различни планове 1-вия за блог, 2-рия за малки магазини за Wordpress блогове и тнт 3-ти за opencart и подобни.

Въпросие ми са:
1 ако избера плана с по-ниска цена (за сега съм се спрял на ns1 - стандарт 32.85лв за 3 месеца и icn 21,76лв за 2 месеца) дали ще ми свърши работа?
2 Наистина ли толкова е лесно да си инсталирам opencart през softaculous ?
3. Има ли разлика при инсталация през softaculous и при обикновена инсталация ( с теглене, качване FTP и там всичките други работи)

Благодаря на всички предварително !
 
А има ли някаква разлика при инсталация през softaculous и при обикновена инсталация. При инсталация през softaculous е нещо като облак и инсталация и сайта са в облак, докато при обикновена инсталация си я имаш на компютъра както и всички файлове.
Така ли е и има ли други разлики при инсталацията ?
Благодаря !
 
Привет, няма проблем, инсталирай си го през softaculous, позволява обновяване на софтуера без проблем и още куп неща.

Поздрави,
Станимир
 
Не се занимавай с глупости. Качи си го на компа и си играй там
 
Не се занимавай с глупости. Качи си го на компа и си играй там
Значи правилно разбирам, че през softaculous e cloud и самите файлове ги няма на компютъра ми както при обикновена инсталация ?
Значи пак да се пробрвам само дето последния път (преди 1г.) като се пробрвах на безплатен хостинг нещо при инсталацията наркая ми излизаше грешка с database, но ако softaculous е както казах облак и не е на компютъра ми ще се опитвам пак с ръчна инсталация може този път да успея.
 
Значи остана последния въпрос, ако някой може да помогне.
Има ли разлика и какава е тя при инсталация през softaculous и при ръчна исталация ?
Защо да избера softaculous или защо ръчна ?
 
Значи остана последния въпрос, ако някой може да помогне.
Има ли разлика и какава е тя при инсталация през softaculous и при ръчна исталация ?
Защо да избера softaculous или защо ръчна ?
Разлика няма. Дерзай. Избери "ръчна", ако не искаш да си поредният бот, който нищо не може да направи сам, а разчита само на 3rd parties да му решат казусите. :)

@Torbalan Trolski правилно те е посъветвал да си инсталираш един локален хост - XAMPP - http://xampp.org/ например и да си тестваш всичко на твоя комп. Хем не плащаш, хем бързо и 100% ъптайм докато си на компа. :)
 
FnsY3ov.jpg


Някой може ли да ми каже къде ми е грешката ?
 
на usernamer написах root и стана. Не знам защо стана така,но ..
Благодаря на всички и се надявам, ако има въпроси отново някой да дава съвети на такива като мен, които не са наясно с нещата.
 
Да явно това съм направил. Само дето не знам как се прави и как въобще съм го направил . Завършил съм счетоводство и от скоро се интересувам от тези работи и не съм много на ясно с нещата. Благодаря на всички освен, че ми спестихте пари за домейн и хостинг се научих не нещо колкото и малко да е
 
Както ти и предложих, избираш фирмата и си закупуваш "споделен" хостинг план от най-евтините ако искаш да си тестваш (60лв.) на година не мисля че ще са проблем. Инсталираш си нещата и си тестваш In Production както го водят в големите фирми :) Дори и да омажеш всичко го триеш и наново. Ще ти трябва и домейнче но пак няма да надвишиш 100 лв. на година. Това е най-добрия начин да се научиш.
 
Бихте ли ми казали кой е този хостинг за 60лв на година, които ще ми върши работа ?Иначе за домейн ще регистрирам някой .online или от тези по евтините има ги за по 2-3 лв така или иначе ми трябва за проба само
 
Бихте ли ми казали кой е този хостинг за 60лв на година, които ще ми върши работа ?Иначе за домейн ще регистрирам някой .online или от тези по евтините има ги за по 2-3 лв така или иначе ми трябва за проба само
За 0 лева си инсталираш web stack на компа и ако чак толкова държиш да тестваш с домейн в hosts файла насочваш bolimefara.com към 127.0.0.1 и си готов.

Другото са пари на вятъра. С тези 60-100 лева си купи някоя книга или изкарай някой курс.
 
Последно редактирано:

Горе