Кой плаща за еврофондовете?

Sky

Well-Known Member
Интересно ми е кой ги попълва тея фондове? То е ясно, че всички членки плащат ама на какъв принцип се определя колко $ да внесе?
 
От: Кой плаща за еврофондовете?

Много малко бе, че то за НАТО май е повече.
 
От: Кой плаща за еврофондовете?

На принципа на чистия комунизъм - Всеки внася според възможностите си и всеки тегли според нуждите си - Големите силни държави като Германия внасят повече ползват по малко - по слабите внасят малко теглят повече

Това на теория - На практика е малко по различно - Ако си малка държава и управляващата партия не е от ЕНП ти спират фондовете - докато не бутнат правителството - След това чудодейно веднага ги възстановяват - Все едно корупцията моментално е изчезнала

Чист рекет по европейски
 
От: Кой плаща за еврофондовете?

Около 900 милиона е вноската ни на година. На теория трябва всеки, колкото е дал толкова да вземе (като една част остава за финансиране на администрацията) така, че винаги си нетно на минус. Но поне в момента богатите плащат с една идея повече от колкото ползват, ние като бедните сме обратно. Номера е, че така по-бързо ще се развием и по индиректен път ще придаден стойност в ЕС и от там богатите ще избият разликата. Но на практика Манта, добре го е написал.

ПП Около 50% познайте по каква линия отива? В сектора с най-ниска добавена стойност, но пък най-силният за водене на популизъм - селското стопанство!
 
Последно редактирано:

Горе