Кой ще последва Неоген?

Кой ще последва Неоген?

  • etarget

    Votes: 20 47.6%
  • Google

    Votes: 2 4.8%
  • EasyTrader

    Votes: 11 26.2%
  • Никои от изброените - Неоген е частен случай

    Votes: 4 9.5%
  • С тези плащания най много аз да фалирам

    Votes: 5 11.9%

  • Общо гласове
    42
От: Кой ще последва Неоген?

Etarget би трябвало отдавна да са заминали, но все още се държат :)
 
От: Кой ще последва Неоген?

Като съдим по финансовата световна криза в която сме и от която България не е излизала през последните 20 години, според мен ще фалират малките фирми първо. Спорен е въпроса между etarget и easy trader т.к. незнаем собствениците с какъв капитал разполагат и дали смятат да си поддържат бизнеса, защото през последните години СЕО стана доста популярно в България и повечето фирми изграждащи интернет сайтове, предлагат СЕО, ако фирмите за изработка на сайтове не започнат да предлагат услугите на фирми като etarget или easy trader, според мен скоро ще спрат и двете да функционират. ;)
 
От: Кой ще последва Неоген?

Ами GOOGLE са си GOOGLE лично според мен в момента са достатъчно стабилни. Относно easytrader те не са толкова стабилни и хората почват да се оплакват, но за сметка на това са ТОП на БГ пазара и това им дава допълнителни "ходове" ако почнат да закъсват.
 
те неоген са малко частен случаи тъикато доколкото знам въртяха в тахната рекламна мрежа предимно техни сайтове демек са си и главен адвертаизър. И тази обезценка на леята с 20% ги удари допълнително. Просто решиха че не им е изгодно вече

Значи всички могът да оцелеят стига да приемат нужните антикризисни мерки имам на предвид да се следят всичките си разходхи и да ги оптимизират ( за интернет бизнес базовите разходи са ниски) и да не се харчи за нищо излишно. това е първата стъпка... следващите стъпки са за да се запази пазарният дял даже евентуално да се развие в условията на криза ....

втората е да се задържът адвертаизърите си тъикато и те ще изпитат кризата (тук съвет не мога да дам всеки случи е персонален)

третата стъпка е да продължът да се търсят нови адвертизъри дали това ще стане с намирането на някои голям адвертаизър които търси начин да оптимизира релкамния си бюджет спрямо кризата (някои няма да оптимизират направо ще орежът разходите за реклама) или системата ще се отвори към нови малки адвертаизъри отново е персонално Освен това като антикризисна а и не само опция е да се разреши на пъблишъри да използват спечелените пари за да въртят техни рекламни кампании в рекламнат мрежа (възможно е стига да няма голяма разлика между цената на клик искана от адвертаизър и това което получава един пъблишър да не е много голяма)
 
От: Кой ще последва Неоген?

Неоген и горепосочените програми нямат почти нищо общо - coolice добре го каза . Не знам какво те кара да мислиш, че някоя от трите програми ще спре да функционира .
 
От: Кой ще последва Неоген?

Според мен тези румънци са много зле - опитват се да бъдат на всяка манджа мерудия. Затова какъвто и сайт да купят, накрая го оплескват. Това важи с пълна сила за сайтовете за запознанства - сляха сума ти такива сайтове в техния, който не прилича на нищо. Виждам, че сега се опитват да докопат impules.bg.

Т,е, опитвам се да кажа, че всичките им сайтове са боза по мое мнение и нищо чудно, че са фалирали - нищо чудно да фалира цялата фирма. Не мога да повярвам как може да има толкова заблудени хора! :shock:
 
От: От: Кой ще последва Неоген?

Виждам, че сега се опитват да докопат impules.bg.

impulse.bg е собственост на Неоген ;)

Според мен най-добре ще се развие този, който се приспособи най-бързо към промените на българския пазар, което ме навежда на мисълта, че предимство имат изцяло българските фирми, Google няма да пострада много, заради това, че е лидер на пазара за търсене, etarget пък са измислено копие на Google и не предлагат нищо ново и като цяло не им разбирам много концепцията, остава да видим дали EasyTrader ще се справят в тази криза на рекламния пазар.
 
От: Кой ще последва Неоген?

След като прочетох тази тема звъннах в Етаргет да си поискам спечелените пари:lol: Разликата между тях и Гугъл е, че предлагат много по-гъвкави полета (като размери и шрифтове), минус е, че няма банери (само текстова реклама). Наскоро пуснаха блокчета с линкове, които също са доста по-функционални... а и в последните дни малко от малко ми се вдигна печалбата на клик от тях... Доколкото знам, скоро и физически лица ще могат да ги ползват у нас. Ако не си получа парите, ще пиша...
 
От: Кой ще последва Неоген?

Аз мисля, че никоя няма да фалира
 
От: Кой ще последва Неоген?

Предлагам още един отговор – С тези плащания най много аз да фалирам
Иначе ако някоя от трите etarget според мене Г. е световен гигант и може да се наливат пари докато стане стабилен, а Изито какаво да ви кажа БГ му работа инати са ще се задържат заради бала ми като мене ама какво да правя използвам ги и това е
 
От: Кой ще последва Неоген?

Гарантирам, че никой от тях няма да падне. Във Fortumo сме използвали услугите на повечето от тях и знам, че печелят добре, но и наистина позволяват успешно таргетиране.

Google - няма начин, те са гиганта на пазара и е просто немислимо:)
Еtarget - те работят в много държави, като в SK и CZ (от където са започнали) са преди Google с много
EasyTrader - Не мисля, че могат да паднат, защото са едни от водачите на БГ пазара. Има големи сайтове, за които предлаганите полета са ексклузивно за тях.

А Neogen не са спрели рекламите си. Просто са видели, че няма смисъл да се занимават с това, защото силата им не е това. Да бъдем по-точни - в момента те са във доста постоянен възход глобално погледнато:)
 
Последно редактирано:
От: Кой ще последва Неоген?

Според домейн информацията са русенска, но понеже работят с нас в няколко държави, знам че ръководния състав е с преобладаващо румънско присъствие.

Ако са от Русе - радвам се, че имаме такива представители:)
 
От: Кой ще последва Неоген?

Никои от изброените - Неоген е частен случай. :D
 

Горе