Колко дена още?

От: Колко дена още?

И нека помията с/у Президента започне.

В понеделник, щото сега събота и неделя не са на работа.
 
От: Колко дена още?

Като каза президента та се сетих - Този добър човечец май е подканил харантутниците депутати от ГРОБ да почнат да ходят на работа и да си изпълняват функциите за които са избрани от хората и за които плащат данъци. ГРОБ получават огромна финансова дотация от държавата мисля че май е около милион на месец - и е крайно време да почнат да работят ама явно това не ги вълнува.

Блеки за Мажоритарността мога да пиша цял ден но ще пробвам по бързата процедура

Първо че е най - Актуално - Ако мажоритарният вот има почва в БГ защо на местните избори (мажоритарни) във Варна на балотаж отива Портних а не например Папазов и ако този път Папазов беше издигнат от ГЕРБ а Портних се беше явил като независим дали нямаше Папазов да е на балотажа???

Второ - Преди 4 години на парламентарните избори имаше мажоритарен елемент и от всяка област беше избран по един мажоритарен депутат това беше дълго време прокламирано като панацея как в парламента щели да влезнат читави хора с голяма обществена подкрепа - Какво стана влезнаха 31 депутата дето никой не ги беше чувал до тогава но издигнати от партийни листи - Нима нито един от тогавашните независими кандидати не беше по достоен та влезнаха само посочени от партии хора.

Трето - представи си парламент изцяло от независими депутати - Всеки от тях обикалял по села и паланки и обяснявал как като го изберат ще увеличат заплатите ще намалят цените на тока водата и бензина.

Събират се тези мили хора и още на първото заседание 10 от тях бързат да предложат това дето са обещавали някой да не ги изпревари и да им отнеме славата. Решението се взима с пълно мнозинство минималната заплата 1000лв тока по 5ст киловата.

Ефекта покъртителен няма смисъл да ти го обяснявам и сега ти ми кажи - Кой носи отговорност за този човеколюбив акт на тези добросъвестни хорица които са гласували за общото благосъстояние на хората - НИКОЙ - след половин година държавата е фалирала и те тихомълком си поемат за родните места.

Всеки който иска да се изявява мажоритарно в политиката може да го направи на кметските избори - Но да се говори за мажоритарен елемент в парламентарните е чист популизъм който е крайно вреден за държавата.

За капак накря искам да ми изредиш 12 човека от Варна дето да стават за депутати ама освет това и да искат да са такива а и на всичкото отгоре да имат шанс хората да ги изберат. (стара китайска поговорка гласи - Тия дето искат не стават - Тия дето стават не искат)
 
От: Колко дена още?

Извънреден труд :lol: :lol: :lol:


mantaman - парламентът е излишен.

Съжалявам да го кажа, но там спокойно могат да раздадат по една табелка на лидерите на партиите с броя депутати и всеки да я вдига когато трябва да се гласува.


Даже и това е безсмислено, щото е горе долу ясно какво ще мине и какво не - според зависи кой го предлага.


Даже сега ГЕРБ като ги няма - парламента работи по-добре. Няма дебати - няма караници. Онея си мрънкат в парламента и после си гласуват. ГЕРБ си правят пресконференции в централата, за да им отговарят. Чиста работа - не се хаби време за безсмислени дебати у парламенто. И се върши повече работа. :lol: :lol: :lol: :lol:


Просто у нас демокрацията е на първобитно ниво още. За мен са гласували и аз ще правя квото си искам 4 години, до следващите избори. Аргументите не важат.


И понеже БСП и ДПС у нас са вечните партии те знаят, че след 4 години пак ще дойдат на власт и за тва изобщо не си дават зор да правят нещо освен лобистки закони и далавери.
 
От: Колко дена още?

Разсъжденията ти напълно съвпадат с тези на вожда ти - и той беше преценил че е излишен щото само им свеждаше какво да гласуват последните четири години за това сме и на този хал.

В последните 20 години имаме доста примери за това че депутатите не винаги правят това което е решило ръководството за добро или за лошо - Същото е и с коалициите.

Парламента е един от стожерите на демокрацията, но това вие не можете да го разберете щом картофа е казал че не е важен и даже няма да ходят на работа значи не е важен.
 
От: Колко дена още?

Да ти кажа Манта, честно мислих, че и до по далече ще стигнеш в частност отзоваване - събират се по 20-30к и почват свалят и да качват техни хора и хоп май така и фашизма на Болен Лидеров може да дойде.

Не ме разбирай погрешно Манта, то и по тази логика и партите ни трябват? Щото там вече директно гласуваме за партия и лидер и след него се пълнят със знайни и не знайни лица, повече от вторите.

За Варна Папазов го направиха ударно транспортен министър, а иначе да ти кажа 12 не мога ти изброя, но за няколко се сещам, но ти не ги знаеш. И да прав си малко са тези дето искат да са. Познавам един страшен пич, ако си имахме такъв кмет Варна сигурно 100 пъти по-добре щеше да е - такава пазарна зона щяхме да станем - човека е с либертариански виждания и мисли само за свободен пазар и анти популизъм. Говорил съм с него, що не се пробваш, знам пари на него не му трябват има си достъчно само дава инвестиицони консултации по 120-140 лв на час. Вика това не е за мен, не е за него защото е с друго мислене и веднага ще го притиснат и да работи за нечии интересии, а и от др страна както си видял това ще е анти популизъм, пак трудно ще се качи на власт. И аз споделям неговите възгледи, знам ли след време ако се променят нещата може и аз се кандидатирам - ако не съм заминал в странство и аз като теб.....

Иначе има малко дупки в тезата ти - независими независими ок и мажоритарни но пък няма са точно 240 в смисъл тези дето ще искат. А и винаги ще има и партиниините мажоритарни кадри - това го казах по-горе с цел вътрешната пол. конкуренция. А и не мисля, че независимите ще са толкова независими в смисъл те ще зависят от вота ни така че няма са сульо и пульо. А и нали ще има дебати и прозрачност - няма да е стил Пеевски.

Това, което мисля е нещо 50/50 партии и мажоритарни или радикални промени стил горни и долни камара Англия, Италия, САЩ или смесено като Швабландия.

И пак разбира се нищо няма се промени, докато народа и гражданите не стане огромен пол. коректив. Докато самите политици не се борят за прозрачност, яснота, морал, чуваемост и т.н. Както е и важно да има граждански квоти в абсолютно всички комисии - все пак това е комисия не НС. Някъде бях писал по тази линия. Но най-вече трябва обратното на задкулисие, а то е прозрачност!

Знаеш ми мнението за държава и политици - както и да я въртим и сучем системата пак ще ги облагодетелства. Ако има едно лесно да я ограничим само до защита на правата ни и търсене на отговорност при нарушение + гарантиране на пазарните принципи - това ще е най-доброто, но уви сега няма как да стане .....

П.С. Какво трябва се промени тогава в система според теб?! Питах те по-рано няма да изцяло мажоритарно, но .... смесено или изобщо не, да е така както си е сега или ...? Знам, каквото и да е и най-добрата, ние не сме дорасли за нея - все още масата иска държавата ги дондурка и се гриже за тях да им казва какво да правят - кога и по-колко. Изобщо тежко комунистическо наследство ...
 
Последно редактирано:
От: Колко дена още?

Разсъжденията ти напълно съвпадат с тези на вожда ти - и той беше преценил че е излишен щото само им свеждаше какво да гласуват последните четири години за това сме и на този хал.

В последните 20 години имаме доста примери за това че депутатите не винаги правят това което е решило ръководството за добро или за лошо - Същото е и с коалициите.

Парламента е един от стожерите на демокрацията, но това вие не можете да го разберете щом картофа е казал че не е важен и даже няма да ходят на работа значи не е важен.


Изброй 3 примера от последните 3 парламента преди ГЕРБ. Сещам за много стария случай когато от първото СДС се отцепиха някакви и тогава падна правителството на Филип Димитров и с мандата на ДПС, подкрепата от БСП и част от отцепилите се дойде тъй нареченото експертно правителство на Беров.


Виждаш как ДПС и БСП си гласуват на едно. Разбра как повечето червени депутати се срамуваха, ама гласуваха за Пеевски.

Т.е. това не е наложено от ГЕРБ, а още много преди тях.


Може би по време на Царя имаше проблясъци на някакъв диалог.
 
От: Колко дена още?

Разбра как повечето червени депутати се срамуваха,

Няма да те разбере. Ерата, когато се правеше на куневист, отмина с провала на отвличащата внимание снаха. Сега е пак правоверен комунист. Пардон, бесепар.
 
От: Колко дена още?

Всикяр за разлика от теб аз не съм бил никога с червен партиен билет и червеното знаме не съм го целувал не мога да разбера хора като тебе дето 40 годни са служили на тая власт и са и лизали задника а после стават най големите антикомунисти. Досущ като картофа явно всичките сте от един калъп вадени.

Блеки имаме една от най добрите избирателни системи единственото от което има нужда да се преправи можеха да го направят от ГРОБ но не посмяха - Трябва да се забрани на българите извън страната да гласуват.
Много хора сега се упражняват върху избирателната система като чели тя е виновна че досега гражданите се отказваха от правото си на контрол след като изберат съответните депутати. Всяка една система се избушва ако няма контрол - Колко стачики имаше от 97-ма насам до началото на тази година - почти никакви
Имаше ли решения които заслужаваха стачки - Имаше. Е тогава кой е луд тоя дето яде баницата или този дето му я дава или избирателната система дето я е опекла.
 
От: Колко дена още?

Всикяр за разлика от теб аз не съм бил никога с червен партиен билет и червеното знаме не съм го целувал не мога да разбера хора като тебе дето 40 годни са служили на тая власт и са и лизали задника а после стават най големите антикомунисти. Досущ като картофа явно всичките сте от един калъп вадени.

Не си чел внимателно. Или като активист на БСП, внедрен в Албиона, предпочиташ да изопачаваш нещата - "пропагандата е по-важна от истината".
Ако имах червен билет, сега щях да съм депутат с някой и друг хотел тук-там и два-три завода моя собственост - всичко това на името на родата, естествено.
Всъщност, сам признаваш с делата си, че Кунева и БСП са едно и също.
 
От: Колко дена още?

Блеки имаме една от най добрите избирателни системи единственото от което има нужда да се преправи можеха да го направят от ГРОБ но не посмяха - Трябва да се забрани на българите извън страната да гласуват.
Много хора сега се упражняват върху избирателната система като чели тя е виновна че досега гражданите се отказваха от правото си на контрол след като изберат съответните депутати. Всяка една система се избушва ако няма контрол - Колко стачики имаше от 97-ма насам до началото на тази година - почти никакви
Имаше ли решения които заслужаваха стачки - Имаше. Е тогава кой е луд тоя дето яде баницата или този дето му я дава или избирателната система дето я е опекла.

Едно нещо винаги може да стане по-добре 50/50 маж/парти може и да е по-добре. Но разбира се изчистване на мъртви души, гласуването извън страната, ел. машини, още се чудя дали съм за задължително(просто масата не знае и 90% от това дето говорят - иди питай 10 човека ти кажат какво представялва закона за търсене и предлагане и 5 ако отговорят пак ще е добре, а какво говорим за емитиране на дългове и тяхното обезпечение - туш). Силно граждаснко общество, ще разреши и този проблем хората ще станат много по информирани, сега целта всички са тъпи и лесно да ги манипулираме и то чрез емоционални похвати и промивки - ей го Алана, е типичен пример на промивки - човек без собствено мнение, цитиращо на ляво и дясно,всичко спуснато от БСП, по едно време се раздвои и с кунева ама .............
 
Последно редактирано:
От: Колко дена още?

Активираха и Плевнелиев
Президентът и Марин Райков изиграха една от най-подлите роли в най-новата българска история




Явор ДАЧКОВ, www.glasove.com
 
Последно редактирано от модератор:
От: Колко дена още?

А бе, bullet, да не се наложи да ти леят куршум...
 
От: Колко дена още?

Предлагам участието на нови потребители в Политика да е със същите изисквания като това в Пазар. Да има нужда от определен брой постове в други раздели и да е минало време след регистрацията.
 
От: Колко дена още?

Предлагам участието на нови потребители в Политика да е със същите изисквания като това в Пазар. Да има нужда от определен брой постове в други раздели и да е минало време след регистрацията.

Подкрепям!

Иначе, за да видим какво сме писали, ще трябва да превъртаме километрично дублиращо съдържание, като горното.
 
От: Колко дена още?

Протестиращи започват работа на открито- пред парламента

Граждани ще работят, докато протестират в делничните дни.

Едновременно с блокадата на парламента демонстрантите ще се трудят. Първият работен ден е утре и започва точно в 9 часа. Офисите са на открито. За тях ще бъдат предоставени бюра и столове, на които хората ще могат да се разположат с лаптопите си и така да бъде създадена нормална работна среда.

Ще има и включен общодостъпен безжичен интернет, както и ток, за да може да се зареждат устройствата, обявяват инициаторите.
 
От: Колко дена още?

А кой плаща за всичко това?
 
От: Колко дена още?

И на мен ми е чудно - да не са се събрали работодатели си направили един фонд протест :), то и като гледам само ИТ и колцентрове и некви други услуги ще е така че знам ли няма много разходи. Ще видим, вече креативността на протеста е видимо голяма.
 

Горе