Колко книги на година четете?

От: Колко книги на година четете?

CEO е chief executive officer или най-висшият директор в една компания. Носи по-голяма отговорност от всички останали и трябва да се грижи стратегията на фирмата му да е правилна, работният процес да тече максимално ефективно и мениджърският екип, който стои под него, да е кадърен. Най-успешните CEO-та са природно надарени. Това, което имат няма как да го получиш от книгите. "Простосмъртните" CEO-та имат нужда от четене, но не точно на книги, а по-скоро на статии, свързани с областта, в която работят. Най-добре е ако имат специализирано мениджърско образование. Когато става въпрос за управление на милиарди долари на никой не му трябват самодейци.

Аз лично под формата на книги чета само художествена литература за забавление. Нямам нерви да седна да чета нещо специализирано. Ако искам да науча нещо конкретно просто търся статии или клипове с уроци.

Книгите категорично НЕ са най-добрият начин за получаване на информация, когато става дума за специализирани неща. Статиите в интернет, форумите и другите съвременни източници съдържат много по-актуална, полезна и надеждна информация.
 
От: Колко книги на година четете?

Чета главно неща свързани с работата ми. Също така, избрани части от книги, за неща които са ми нужни. Не знам как намирате време да четете по толкова много, аз се опитвам, но обикновено след първата страница съм вече заспал. Явно не работите толкова много и имате сили и време за художествена литература. Иначе навремето четях много, като ученик и студент.
 

Горе