Колко често обновявате контента

chedda

New Member
Този въпрос е твърде условен, тъй като всеки тип сайт има различни "нужди", но как е при вашия сайт ?
 
Някои сайтове никога, някои сайтове всеки ден.
Зависи от сайта, ниша, съдържание и т.н.

Според мен е добре да се публикува ново съдържание поне 1-2 пъти седмично.
Колкото повече индексирани страници в Google, толкова повече трафик.
 
и аз горе долу на седмица две ...

пп Мерси на Блинки :)
:)

Мисля че зависи от нишата и от това какви позиции се стремиме да достигнеме. Но за някои на два дена за по затвърдени сайтове - веднъж на 4 дена. А за по-останали на седмица. Но бота го цени това, така разбира че сайта е поддържан и е сериозен информатор в нишата.:)
 
Съгласен съм с теб Blinky! Зависи много и от конкуренцията :) ако сайт А е подобен на сайт Б, но в седмицата сайтът А се обновява веднъж, а сайтът Б всеки ден, според вас къде ще предпочетът да влезнат обикновенните потребители (без да засягаме темата за ботовете). Представете си сега ако не са само А и Б, а има от В до Я примерно... то в такъв случай ако вие сте собственика на сайта А ще се радвате единствено на заблудени потребители които попадат в сайта ви случайно.
 
Иначе друг е въпроса че има и сайтове, които не се обновяват, но това не им пречи да са в топ класациите. Колкото по-силна е конкуренцията, толкова по-често трябва да се играе и с контента. Примерно за един сайт се старая да излезе на добри позиции и това ми отваря работа всеки 2 дена да прибавям по нещо ново.

А за друг - не толкова силна конкуренция и целящ не толкова топ позиции за главни ключови думи, колкото за малки ключови думи - но много. И това е добра алтернатива да се прави контент и след намирането му съответната страница да излиза за дадената думичка. Някой ще кажат да ама това са по-малко от 5 юника. Да но умножено по 100 си става серизно.:)
 
обикновено гледам той сам да се обновява
иначе зависи от темата
търсачките, доколкото знам, няма да ти се разсърдят ако добавяш нови страници дори по-често от веднъж на ден, но това трябва да се прави чак след като сайтът събере достатъчно trustRank или там както му викат
 

Горе