Конвертиране на сайт в андроид приложение

Илиян

Active Member
Здравейте, има ли лесен начин да се направи андроид приложение, чиято единствена цел е да зарежда конкретен url адрес. Пробвал съм с разни сайтове като appsgeyser.com и работи, но има реклами. Идеята ми е да си направя андроид приложение и да го кача в google play, за да може от там да се инсталира и да зарежда сайта като приложение. Не разбирам нищо от android и затова питам, гледах някакви уроци, но ми се видя доста сложно. Дали няма някое готово приложение, в което само да сменя url адреса и да работи.

Ако няма друг вариант съм склонен и да платя на някой да ми го направи, така че очаквам предложения.
 
На пръв поглед този сайт изглежда добре web2apk.com - създадох едно тестово приложение и ми зарежда сайта.
Другият ми въпро се: има ли някакви специални изисквания да се качи в google play? Знам, че трябва да се платят 25 долара, за да се публикуват приложения, но дали има нещо друго или просто плащам и качвам?
 
Такъв тип приложение няма да бъде допуснато в Google Play.
 
Такъв тип приложение няма да бъде допуснато в Google Play.
Сигурно ли е това, защото им гледах условията и никъде не видях такава клауза, че не може приложението да зарежда външен url адрес? Освен това в appsgeyser.com се създава такова приложение и има опция за качване в google play - защо са го направили така, ако е забранено?
 
Приложението може да зарежда данни от външен адрес, но ако основно (според Apple?Google това занчи различно число, някъде около 60-80% мисля беше минимума) ползваш WebView-та да показваш съдържанието от даден сайт то то няма да бъде одобрено.

appsgeyser както и много други ти предоставят услуга която ти решаваш дали ще ползваш. С такива ще получиш един apk файл, който се инсталира, така че защо да е забрананено? Слагаш си го на сайта и ако има достатъчно балами посещаващи сайта които са готови да инстларат app-а значи всичко е точно :).
 

Горе