Конвертори и кодиране на e-books?

lakshmi

New Member
Привет :)

Отскоро проявявам интерес в т.нар. self-publishing за e-books.
Някой може ли да ми препоръча програма за конвертиране от .doc в ePub формат, която същевременно и да кодира файла, така че да е невъзможно разпространението му от един носител на друг? Единственото, на което попаднах до този момент е calibre. Целта е когато някой иска да получи копие да заплати за него, а не да може да го вземе от някой друг, който вече си го е купил.

Благодаря предварително :)
 
От: Конвертори и кодиране на e-books?

Може да се прегледа File Secure Pro.

Но каквото и да се прави, колкото и пари да се плащат или неплащат и да се пробват „евтини трикове“ за „защита“, човек НЕ може да избяга от ръчното снимане чрез фотоапарат, камера, телефон и др. средство на монитора, запис в .jpg/.png, качване на снимките (дори съединени, ако е дълъг .doc/.pdf файла, за „удобство“) и качени къде ли не (free leaking). А чрез OCR софтуер, ако снимките са ужасно добри, дори и да се направи възможно неговата редакция и пълното му „възстановяване“ от изходен файл във входен, т.е. това, което имаш в момента („going backwards through the development cycle“).
 
От: Конвертори и кодиране на e-books?

doc към epub... Pages го прави това и е сравнително лесно. Мисля че поддръжката дойде с Pages 9.0.4. Освен това с Pages ще можеш да си форматираш и книгата сравнително лесно и визуално. Навярно обаче нямаш платформата...

Към второто - има нещо на което му се вика DRM - digital rights management. Kindle го поддържа и когато го разрешиш като издател ще може да се вижда само на оторизирани устройства. УВИ - Шерко ти каза лошата новина, но аз имам и още по-лоша:
http://peter.nikolow.me/kindle-drm-removal/
Защитите се смъкват с 2-3 клика от по-напредналите потребители. Има подобни продукти за Nook, за ePub, за PDF и т.н.

PS: Calibre го конвертира, но не е специализиран в редакция и това малко му куца. Даже след конверсията нещата не изглеждат добре.
 
От: Конвертори и кодиране на e-books?

Накратко може да има друг коз в действие:

1. Незнанието на голяма част от масовката на потребителите (за DRM Removal, както и ръчното снимане на монитора);
2. % на advanced users е сравнително по-нисък от % на normal/retard/n00b users.

Все пак, винаги и може да се пусне DMCA (или чрез други сродни сервизи/сайтове, предлагащи същата услуга), и така да се „избегне“ до намирането на leak-натите: снимани pics на монитора and/or DRM Removal stuff.

Остават още няколко търсачки обаче: Yandex, Bing, Yahoo, AOL, Baidu :). Т.е. пак е намерена цаката и на това (a.k.a. ако се използват const. DMCA takedowns при открити „нарушения“).
 
От: Конвертори и кодиране на e-books?

Благодаря, че ми отговорихте и отговорите ви със сигурност са ми полезни :)

Поздрави!
 

Горе