Конкурс за: Конкурс за лого Картинг клуб

Статус
Not open for further replies.
Не съм много запознат с конкурсите и ценообразуването при изработка на лога, но се върнах в темите през последната година и не видях конкурс в който се предлага възнаграждение над 150 лв. Опитвам се да разбера но не мога, какво е това мрънкане ?
 
Искам да припомня част от правилата От 6 Април 2015 за конкурс за лого и дизайн:

IV. Всякакви обиди или опити за такива няма да бъдат толерирани, независимо дали са от името на участниците, трети лица или организаторите на конкурса.

ЗА ТРЕТИТЕ ЛИЦА при неспазване на посочените правила:


- първо предупреждение
- второ предупреждение с лоша репутация
- трето предупреждение бан

Много моля да се спазват правилата от потребителите и модераторите на форума !
 
Ще си помисли човек, че ви е раздал по 10лв. да го защитавате, ако не знаехме всички вече, че хич ама хич не си пада по даването на пари.

Ако имаше толкова строги правила против паричните измами, както срещу обидите, може би нямаше всеки 2 от 3 конкурса да завършват с 20 излъгани дизайнера и един покрит селски тарикат.
 
нямаш никакво понятие какво е лого - какви са графичните закони за да е лого - това не е картинка - че и ще определяш кой е спечелил
Какви са? Че не съм чувал за графични закони все още.
 
Цитирам господата от системата:

"Аз съм този, който прави законите и после ги нарушавам.
Господин ВАВИЛОН ми викат умирам си за това."

Това е просто рецитата на системата.
И този с този конкурс, ако мисли,
че дизайнерите се връзваме на уловките им,
вече номера не минава.
Бачкаме за да ги избачкамее.
 
Здравейте,
решихме конкурса да приключи днес и ето го и победителят в него : Guncho
Писали сме му вече чакаме отговор от негова страна. Благодарим на всички участвали в конкурса както и на всички други. Бъдете здрави.
 
С кое предложение е победител @Guncho?

Видях тук, че се споменава, че нямало как да изпрати векторни файлове ако го е генерирал с Ai, това е пълна глупост, дори да не знае как да го векторизира в интернет е пълно с онлайн сървизи за тази работа, в коя епоха живеете;)
 
Честито на Ai!
Да тва най-вероятно е Ai генерирано съдейки по нескопосаната двойка отстрани на номера на колата, характерно за Midjourney основно, но и при други се среща недостатъчно добро генериране на текст в рисунка.
Ами да интересно ми е и как ще се векторизира, колегите може би точно тва имат предвид, не че не може, то може, но с какво качество, обикновено който не се е занимавал с векторизиране получава неравни линии и недостатъчна детайлност след като го векторизира автоматично, поради факта, че обекта има много елементи:

2024-01-24_154247.jpg
 
интересно ми е и как ще се векторизира

Е, как, с друго Ai разбира се. Буквално първото, което излиза в гугъл за тая работа се справи доста добре безплатно :) 30 секунди ти трябват
 
Е, как, с друго Ai разбира се. Буквално първото, което излиза в гугъл за тая работа се справи доста добре :) 30 секунди ти трябват
Давай пробвай, ако получиш перфектни детайли евала, но няма кака аз тествах поне 5, че ми беше интересно до къде са стигнали Ai във векторизирането.

2024-01-24_160740.jpg


Ако гледаш отдалеч става, но ако го печаташ голямо малко кофти.
 
Давай пробвай, ако получиш перфектни детайли евала, но няма кака аз тествах поне 5, че ми беше интересно до къде са стигнали Ai във векторизирането.
1706105391405.png

Не е перфектно, но close enough бих казал.
 
Точно де, сега оправи детайлите, да видим колко време ще ти отнеме, отдалеч става, както ти казах, но иначе - не знам, ако не си перфекционист става, абе какво пък се се вглеждам и аз;)
 
Точно де, сега оправи детайлите, да видим колко време ще ти отнеме, отдалеч става, както ти казах, но иначе - не знам, ако не си перфекционист става, абе какво пък се се вглеждам и аз;)

Ама, той сорса още има проблеми. Моделът се опитва да докара същото, което вижда. Иначе, ако трябва да си е симетрично и изчистено от дребни артефакти, и да заприлича поне малко на нормална емблема / лого - ръчно, за което бих му взел поне 2-3 пъти наградата :)
 
Сега някой да му го векторизира на победителя за 150 лв. :)
Това е в кръга на шегата, честито на победителя.

п.п. Голям незаслужен хейт отнесе автора и сигурно е съжалил, че е пуснал конкурса. Реално той не направи нищо по-различно от предишни конкурси, предложенията действително бяха фрее сток и генерирани с ИИ в голямата си част.
Това е форум всеки може да изкаже мнението си, така че който не му харесват условията не участва това е, друго едва ли може да се направи.
 
Трябва да се направят поправки в условията за конкурси или самия автор на конкурса ако не желае използването на Ai да го каже излишно, никой не може да ти забрани по принцип да използваш ИИ, но трябва да се знаят и недостатъците, да автора може да си генерира и сам нещо и избора пак е основно негов.
 
Трябва да се направят поправки в условията за конкурси или самия автор на конкурса ако не желае използването на Ai да го каже излишно, никой не може да ти забрани по принцип да използваш ИИ, но трябва да се знаят и недостатъците, да автора може да си генерира и сам нещо и избора пак е основно негов.

Това, и отделно, както говорихме и по-рано - в един момент, ако качеството / стилът е приемлив, мидълменът ще бъде изрязан от процеса. В най-добрия случай ще го играем консултанти, но там един човек покрива доста повече клиенти. Да му мислят историците :)
 
AI е доста добро решение за лгоа по принцип с доста по-сполучливи резултати от сток емблемите по разни сайтове. Сигурно съм генерирал 15 000 изображения последните 6 месеца за един проект. Друг е въпросът, че 90% от тях имат кусури, но за това човек трябва да използва инструмента според възможностите на интрумента и това доколко добре се вписва в нужния проект. Специално за техологични неща или въобще неща с много и прецизни детайли - там моделите все още издишат, макар че сега с MidJourney 6.0 има огромно надграждане в някои от тези сфери. Просто ще си трябват още година-две-три, докато моделите съвсем ги ошлайфат.

Похвално е, че авторът на темата в крайна сметка направи правилното нещо, макар и след известно шикалкавене. И аз съм плащал на хора от форума за неща генерирани с програми или преводи правени с Google Translate и знам, че е кофти тръпка, но това е положение - риск печели, риск губи. Научаваш си и ти урока, и другият път избягваш да губиш твоето време и това на другите.

Днес се случи голяма крачка назад за икономиката на Сливен, но и голяма крачка напред в научаването на уроци по трудния начин.
 
Аз не виждам проблем да се ползва AI за генериране на елементи. Това даже дава и неква доза уникалност спрямо използване на готов елемент от някой сток сайт, който може да попадне и в нечий друг дизайн. Да вметнем, че AI вече е основна част от продуктите на Adobe, така че или са напасваш.. или изоставаш.

Не разбрах само, що автора на конкурСа реши да бие камбаните по-рано..., но като цяло слаби насоки, което доведе до слаб конкурс..

Иначе аз стигнах до тук... AI генериран карт, (споко, векторизирана) + елементи. които би треело да са разпознаваеми за Сливен.

Тва е един от вариантите...


1706110311493.png
,
 
Статус
Not open for further replies.

Горе