Контактна форма - моля за малко пояснение.

XpucTaKu

New Member
Значи имам сайт ,който съдържа контактна форма с php файл в който е описано нали къде да отиват писмата при попълване на формата и проблема тука ми е ,че когато хората попълнят контактната форма и се изпрати съобщението в abv пощата то ми идва като СПАМ , а не като обикновено съобщение в кутия. Има ли решение на този проблем по някакъв начин ,защото ми идват много писма в спам и не им обръщам внимание дори а и е неудобно там да идват...
Благодаря Ви предварително!
 
От: Контактна форма - моля за малко пояснение.

Най-лесното което може да направиш е да си влезеш в abv-то и да добавиш mail-a на получателя в "safe sender list" или там както се води в abv.bg. с две думи да му кажеш, че не е спам.

После трябва да си прегледаш header-a на мейла който изпращаш. Виж дали има From, To, Reply-To, MIME-Version, Content-Type. Желателно е да ги включиш ако ги няма.
 
От: Контактна форма - моля за малко пояснение.

Друго решение е да подобриш "репутацията" на пощата, от която се изпращат съобщенията, ако минават през STMP а не през sendmail разбира се. За целта се генерира SPF запис, който се добавя в DNS зоната. Можеш да използваш openspf.org за генериране на такова нещо - http://openspf.org/wizard.html . Както и abakadaba спомена, хедъра и начина, по който си оформил писмото също имат значение, защото всеки пощенски провайдър има определени критерии от към тези неща :)
 

Горе