Конфликт на интереси

Helikaon

New Member
Здравейте,

Имам идея за започването на дропшипинг онлайн магазин, но идеята е малко странна и имам някои притеснения, за това бих искал малко мнения по въпроса.

Работя във фирма която се занимава с изграждане, проектиране и търговия на системи и компоненти свързани с тях (за момента не искам да конкретизирам какви точно системи). Търговската част на фирмата е една от силните страни. Става въпрос за чиста продажба на материали, необвързано с услуги като проектирането и изгражндането на цялостни системи. Разполага с сериозен склад и доста дистрибутури в България (фирмата е българска). Има и сайт с онлайн магазин, но не е силно развит.
Аз работя като инженер проектант в тази фирма и се занимавам с проектирането на системите и съставяне на оферти по тях. Не се занимавам с търговията и магазина макар и самите проекти да са свързани с търговската дейност. Въпросът ми е дали ако си направя онлайн магазин на принципа на дропшипинга свързан със стоките които продава фирмата, в която работя би имало конфликт на интереси. Бих искал да бъда като онлайн дистрибутор и мисля, че това не е лошо за политиката на фирмата, която така или иначе има множество дистрибутури. Но преди да го обсъдя със управителите бих искал да разбера дали подобна идея е добра и осъществима.

Ще се радвам на всякакви мнения по въпроса!
 
Последно редактирано:
Сигурен ли си за въпроса, който задаваш?

Защото ми се струва, че си правиш SEO на форума :D
 
Извинявам се ако така звучи въпроса, но нямам подобни намерения. Нямам никакъв опит в тази свера и за това питам, а и не споменавам нито естеството на продукта нито нищо подобно. AMitrev ще съм благодарен ако посочиш с какво предизвиквам такова впечетление в коментара си и ще се опитам да го коригирам. Като цялто това е някаква моя си идея, която не съм изобщо сигурен дали е осъществима практически.
 
Въпроса ти не е от значение, а оформлението му. Линк към друг форум за термин, за който хората тук са наясно?

Освен това защо задаваш въпроса си тук след като си чел на друго място какво е туй дропшипинг ?!? :D


Но хайде да не пиша само обвинително и да приемем, че си невинен :D:

Въпроса ти също е няма смисъл, но ако наистина не знаеш отговора то си прочети договора с въпросната фирма + спорузамунения и т.н. документи. Ако в тях пише, че нямаш право да работиш нищо друго значи трябва да искаш разрешенеи или да не го работиш (ако нямаш такава клауза).
 
Ахаа, разбрах какво съм направил извинявам се, просто писах първо в друг форум, който случайно намерих, но видях че там нещо няма активност и копирах просто текста, който вече веднъж писах. Извинявам се грешката ми е съвсем несъзнателна. Коригирано е!
Ще си прочета договора, благодаря!
 

Горе