Предлагам: Копирайтър и копирайтинг услуги

Mimi Doncheva

Active Member
Рейтинг - 100%
2   0   0
Здравейте,

Тъй като предната тема не е активна, пускам нова със следните услуги, които предлагам:

• Писане на статии на различна тематика
  • Редактиране на текстове
  • Писане на описания на продукти
  • Качване на продукти в онлайн магазин
  • Пренаписване
  • Превод от сръбски/хърватски език

Портфолио и цени: https://www.avtorka.com/. Предлагам и отстъпка при по-голям обем от статии. За конкретна оферта се свържете с мен.

Колкото до мен, завършила съм Славянска филология (магистър) и курс към SoftUni за SEO Copywriting. Можете да видите предишните ми теми тук и тук или пък да харесате страничката ми във Фейсбук.

Можете да се свържете с мен чрез лично съобщение, Фейсбук или на имейл [email protected].

Последно редактирано:
Добрите описания на продукти са важни за всеки един онлайн магазин. Повече за тях можете да научите тук.

С това ви казвам, че съм свободна за нови проекти и предизвикателства! :)

Хубав и ползотворен уикенд!

🔧 Когато инженер срещне копирайтър...
…се случва не просто интересен диалог, а съвместен стремеж към яснота, ефективност и смисъл.

В тази статия разказвам реален случай от практиката – как едно „твърдо“ техническо мислене се срещна с „мекото“ на езика. И как успяхме да намерим обща основа, която служи и на бизнеса, и на читателя.

🎯 За всеки, който се колебае как да преведе сложната си експертиза в разбираеми послания – тази история може да бъде точната отправна точка.

А ако Ви е харесала, можете да харесате и страничката ми: https://www.facebook.com/share/19eyKNzYVQ/

🤖✍️ Изкуствен интелект и копирайтър – взаимозаменяеми ли са?

Това е въпрос, който все по-често си задаваме – както като специалисти, така и като клиенти.
AI вече пише текстове, структурира съдържание, дори генерира идеи. Но означава ли това, че човешкият глас няма вече място?

В новата статия разглеждам силните и слабите страни на AI в създаването на съдържание и споделям защо вярвам, че бъдещето е в сътрудничеството – не в съперничеството.

А ако Ви е харесала, можете да харесате и страничката ми: https://www.facebook.com/share/19eyKNzYVQ/

Това е въпрос, който все по-често си задаваме – както като специалисти, така и като клиенти.
AI вече пише текстове, структурира съдържание, дори генерира идеи. Но означава ли това, че човешкият глас няма вече място?

В новата статия разглеждам силните и слабите страни на AI в създаването на съдържание и споделям защо вярвам, че бъдещето е в сътрудничеството – не в съперничеството.

Успех колежке, за съжаление нашата професия - бавно, но сигурно си заминава. Хората не намират за правилно да им пише естествен интелект. Предпочитат някакъв робот да им пише, защото искат да спестят пари за кофти цигари и уиски менте от Билла. Разбира се, намират се и нормални хора, но те са единици. Защо да Ви плащам, като мога за 10 минути да получа 50 статии, в които се повтаря едно и също. Другият вариант, е да платя 200$ за платената версия на ИИ и тогава ще направя чудеса. Направо ще избия рибата. Много е желко, че има "предприемачи", които разсъждават по този начин. Дядо Вазвов ще се обърне в гроба, ако научи, че някаква машина се справяла (видиш ли) по-добре от него. Не че той е копирайтър. Не ме разбирайте погрешно. Но, ако тръгнеме по тази лайсна, ИИ е и писател. Накарайте го да ви напише един стих или няколко стиха. Много са добри - признавам. Ето защо, ние ще си ъпваме темите, а хората ще ни се подигрват. Ще ги спамят. Ще викат, че сме луди и ще се хващат за запетайките, като пенсионирани учители по български език.

Темата е глобална. Не е само в този форум. Вие и да посочите грешките на ИИ, едва ли някой ще обърне внимание. Тук се гледат пунктуацията, граматиката... има много запознати хора във форума, които обаче често си грешат името, когато го пишат на документи. Аз мога да ви дам конкретни примери за смехотворната работа на ИИ като копирайтър. Едни и същи подзаглавия, едни и същи доводи, един и същ акцент. Няма творчество, няма мисъл, няма и продажби. Особено последното. Бях си направил труда да тествам ИИ и да ми направи Sales copy - пълна скръб. Аз съм продавал пътни знаци и светофари едно време. Всичко с писане. Сега обаче има ИИ, който си е уникален (разбирайте безплатен). Мнозина опитаха, малко получиха. Наистина... много, много, много жалко, но това са фактите към днешната дата.

https://jumpshare.com/s/n7YYrfJTIjVTd6CHx6sA 🫨

Успех колежке, за съжаление нашата професия - бавно, но сигурно си заминава. Хората не намират за правилно да им пише естествен интелект. Предпочитат някакъв робот да им пише, защото искат да спестят пари за кофти цигари и уиски менте от Билла. Разбира се, намират се и нормални хора, но те са единици. Защо да Ви плащам, като мога за 10 минути да получа 50 статии, в които се повтаря едно и също. Другият вариант, е да платя 200$ за платената версия на ИИ и тогава ще направя чудеса. Направо ще избия рибата. Много е желко, че има "предприемачи", които разсъждават по този начин. Дядо Вазвов ще се обърне в гроба, ако научи, че някаква машина се справяла (видиш ли) по-добре от него. Не че той е копирайтър. Не ме разбирайте погрешно. Но, ако тръгнеме по тази лайсна, ИИ е и писател. Накарайте го да ви напише един стих или няколко стиха. Много са добри - признавам. Ето защо, ние ще си ъпваме темите, а хората ще ни се подигрват. Ще ги спамят. Ще викат, че сме луди и ще се хващат за запетайките, като пенсионирани учители по български език.

Темата е глобална. Не е само в този форум. Вие и да посочите грешките на ИИ, едва ли някой ще обърне внимание. Тук се гледат пунктуацията, граматиката... има много запознати хора във форума, които обаче често си грешат името, когато го пишат на документи. Аз мога да ви дам конкретни примери за смехотворната работа на ИИ като копирайтър. Едни и същи подзаглавия, едни и същи доводи, един и същ акцент. Няма творчество, няма мисъл, няма и продажби. Особено последното. Бях си направил труда да тествам ИИ и да ми направи Sales copy - пълна скръб. Аз съм продавал пътни знаци и светофари едно време. Всичко с писане. Сега обаче има ИИ, който си е уникален (разбирайте безплатен). Мнозина опитаха, малко получиха. Наистина... много, много, много жалко, но това са фактите към днешната дата.
Винаги е така с технологиите, брат. Преди са се оплаквали от тракторите, че ще им вземат работата. Ако искаш да продължиш от копач ставаш тракторист. Аз съм програмист и при мен е същото. Виждам как ИИ почва да пише много по-бързо и по-добре от мен.

Ще ми е интересно някой от писачите тук да даде пример за негова статия, която НЕ може да бъде написана толкова добре от ИИ. Да видим :)

Ще ми е интересно някой от писачите тук да даде пример за негова статия, която НЕ може да бъде написана толкова добре от ИИ. Да видим :)
Дайте ми задача.

Не искам пари.

Благодаря за споделеното мнение!

Темата наистина е глобална, а далеч не смятам, че ИИ може да се справи с творческа литература или нещо друго. Лично за себе си реших да повдигам темата с подобни публикации, отколкото с UP, защото мен лично това ме дразни. Факт е обаче, че ИИ доста навлезе и няма как да се избяга от него. Моето лично мнение, че това е един добър инструмент, който може да бъде в помощ за търсене на думи или дори идеи, НО в никакъв случай не може да замени човешкия фактор, който е и основен в създаването на качествено съдържание. Още повече, че Google също го забелязва и наказва подобни сайтове. За да не съм голословна, прилагам и статия, която ми попадна наскоро за това твърдение: https://www.ranktracker.com/bg/blog...o-know-about-google’s-reaction-to-ai-content/

Като обобщение - ИИ може да е много полезен инструмент, стига да се използва умно :)

Благодаря за споделеното мнение!

Темата наистина е глобална, а далеч не смятам, че ИИ може да се справи с творческа литература или нещо друго. Лично за себе си реших да повдигам темата с подобни публикации, отколкото с UP, защото мен лично това ме дразни. Факт е обаче, че ИИ доста навлезе и няма как да се избяга от него. Моето лично мнение, че това е един добър инструмент, който може да бъде в помощ за търсене на думи или дори идеи, НО в никакъв случай не може да замени човешкия фактор, който е и основен в създаването на качествено съдържание. Още повече, че Google също го забелязва и наказва подобни сайтове. За да не съм голословна, прилагам и статия, която ми попадна наскоро за това твърдение: https://www.ranktracker.com/bg/blog/everything-you-need-to-know-about-google’s-reaction-to-ai-content/

Като обобщение - ИИ може да е много полезен инструмент, стига да се използва умно :)
Да, не мога да отрека качествата на ИИ, особено що се касае до програмиране. Копирайтингът не му е стихия. Обръщам внимание на ключовите думи, които споменахте. Аз се занимавам професионално със SEO. Искал съм от ChatGPT лонгтейл ключови думи за мой проект. Той обаче ми вади ключови думи на български, които не носят трафик. По-скоро ги взима от английски и ги превежда. Да, тези ключови думи, може и да имат трафик, но не и за българската аудитория. По отношение на съдържанието, не ми допада. Сухи факти, повторения, понякога и фрапантни грешки. Включва думи на руски, които не прилягат на текста. Няма call-to-action.

И, тъй като започнахме да пишем за ключови думи - ChatGPT не ги разпределя в точната пропорция, когато пише SEO статии. Един елементарен преглед с Yoast може да установи, че например във втория параграф, липсва ключовата дума. В H1 също, ако аз не си я задам сам. Например, ако му дам команда - напиши ми статия на тема индустриални роботи за почистване (не се извинявам за линка). Пише ми някакви неща от сорта на "Защо да използвам индустриален робот за почистване". Екзакт мач ключовата дума липсва. Липсва и в останалите параграфи, както вече споменах.

По пътя на логиката, ако аз постоянно му обяснявам, какво трябва да направи, за да го направи (като хората), то тогава по-добре да си напиша статията (домашното), вместо да се занимавам с някакъв малоумен (без извинение) робот.

Последно редактирано:
Брат, с развитието на ИЕ, единственото, което ще пишете, е Up.
Брат, при положение че поръчките за копирайтинг валят, не виждам смисъл да плашиш хората и да всяваш излишна паника.

Горе