Коя платформа е с най-безпроблемни модули за бг услугите?

jair

Well-Known Member
Обмислям пускането на онлайн магазин, в момента съм в доста начална фаза на проучване, но общо взето ще е измежду Magento, Opencart, Prestashop и WooCommerce.

Плюсове, минуси, дискусии из нета бол, но аз се чудя за нещо по-специфично - коя платформа има най-читавите модули за интеграция с бг услуги? Конкретно ме интересуват куриерски услуги (еконт, спийди) и виртуални пос-ове към българските банки. Виждам, че за почти всички платформи има модули, но до колко са качествено написани и дали подръжката им е на ниво? Връзка с популярни складови софтуери също би била от полза гледайки в перспектива, но има време за това.

Друг критерий е темпото на развитие на платформата, досадни бъгове да се пачват бързо и да се върви в крак с тенденциите. Силна общност също ми е задължителен елемент, при популярен продукт повечето проблеми са коментирани и дискутирани - тук малко ме е страх от Opencart, виждам че е много популярна в България, но глобално пазарния дял е 3-4% и не съм сигурен дали с подобен пазарен дял дългосрочното бъдеще е гарантирано.

Нямам против платформата или модулите да са платени, даже напротив, като цяло платените модули се поддържат и обновяват по-читаво, защото не са просто хоби на някой тинейджър (има изключения, разбира се). Естествено, не говоря за тези тип Magento Enterprise, но си представям сумарно за под 1000лв за платформа + няколко модула. Поне на първо време.

Сякаш в момента клоня към Magento Community, но съм в много начална фаза и мнението ми може да се промени.
 

Горе