Кредит за продажба на жилище на студент

Netjester

New Member
Здравейте, регистрирах се, за да получа съвет относно продажба на апартамент.

Имам 3-стаен апартамент в София, който искам да продам. Знам, че цените са паднали, но така съм преценил. Студент съм 2-ри курс в СУ, не работя никъде на договор. Доходите ми са наследствена пенсия от родителите ми и помощ от СУ - около 500 лева на месец.
За да продам апартамента, трябва да го ремонтирам. Пари също ми трябват и за самата продажба (документи, т.н.), както и за наем някъде няколко месеца, докато го продам и намеря друго, по-евтино жилище.
Мислех си да взема кредит от някоя банка, около 10k, но не съм наясно как стоят нещата. Има ли банка, която би ми отпуснала кредит, ако знае, че парите ми трябват за продажбата? Коя бихте препоръчали? Има ли нещо друго, което трябва да знам?
Мерси!
 
От: Кредит за продажба на жилище на студент

Първо на първо трябва да прецениш колко горница би му взел на апартамента след ремонта. Трябва да проучиш много добре цените в района ти, на съборетини и на ремонтирани. Но общо взето махаш веднагически едни 10-15% от уж продажните цени :wink: След това вадиш лихвата от заема от тази горница и ако си на сметка тогава може да действаш по тази схема. Но ако не излиза сметката и не си УБЕДЕН че ще имаш ПОНЕ 5К горница след ремонта (с включени ест разходите за ремонта), не взимай заем. За какво са ти пари?? С капарото от продажбата ще имаш пари и за наем и за документи. Тамън преди да си се набутал за кредит ще знаеш дали изобщо можеш да го продадеш според очакванията ти
 
От: Кредит за продажба на жилище на студент

Опитай с гаранти. До 10к лв с 1 или 2-ма гаранти може да опиташ в ДСК-а.
 

Горе