Криене на content, кой от двата варианта е по-позволен ^^

Здрасти. Стигнах до един малко по-сложен казус днес. Значи имам една търсачка по категории и човек може да избира n на брой категории, в които може да търси. Самите категории са йерархично подредени и са на общ брой от 1000 и косур. Затова мисля да го реализирам с AJAX и всеки път когато потребителя иска да слезе едно ниво по-надолу да му се заредят само тия категории, които му трябват в конкретния случай. Ако го направя така, обаче, ще изгубя много линкове към страниците на съответните категории, а аз не искам. Искам в началото да "покажа" целият списък на бота, а onload да се зареди само първото ниво. Проблемът, обаче, е, че на самата страница има и Google Maps, които се зареждат изключително бавно и се вижда как първо се показва цялото дърво, а после се вижда само част от него. Чудя се дали да го скрия в NOSCRIPT или с display:none. Вие кой вариант ще ми препоръчате?
 
аз съм ЗА "NOSCRIPT", с "display:none" по-принцип можеш да получиш бан. Но си разбий категориите да нямаш повече от 100 линка на страница.
 
Те като са интерн не мисля, че ще има проблем.

Пак може да има проблеми. Дай ако можеш малко по-конктетен пример, че нещо не можах да си го представя какво ще представлява.
 
Ако съм разбрал правилно, бих те посъветвал отгоре да сложиш "breadcrumb" до текущата категория от вида: Home > Categoy "n" > Subcategory "m" > ... , а пък в Noscript да сложиш само линковете към "децата" и.
 
аз правя нещо подобно но с display:none
имам три таба всеки асоцииран с div. всеки div съдържа по 30 линка, в началото се зарежда единия а останалите два остават скрити.
и аз си го мислех в началото с Noscript, но видях че за това решение се предпочита display:none, поне от повечето големи сайтове. и щом те са ок мисля че и при мен няма да има проблем :)
иначе при теб става въпрос за много повече връзки, така че разбиването по страници си е задължително.
 

Горе