Криминализираха ли клиентите на секс услуги в България?

happyslacker

New Member
Сайтът на Народното събрание е ужасен. Не можах да прочета какви глупости пак са гласували.

По новинарските сайтове обаче гръмна новината, че ще наказват клиентите на секс услуги за "блудство". Това е вмъкнато между другото, в края на новината за наказанията на трафикантите - като нещо неважно, ей-така между другото...

Напомням, че "блудство" значи извършване на секс между лица, които не са женени или непозволени полови сношения, включително прелюбодеяние (питайте дядо си поп какво значи това, тази дума е характерна за християнската религия).

Ако нямате сключен брак с лицето, което ви предоставя секс услуги - следва да ви тикнат в затвора за блудство, защото сте абсолютни престъпници.

От мафията си отрязаха клона, на който седят с гласуването на този закон. Вероятно са си мислели - „сега ще криминализираме правенето на секс с курви и ще изнудваме клиентите да плащат, иначе - в затвора за блудство“. Съмнявам се, че тази стратегия ще им увеличи приходите.

Речниците дават като синоними на думата „блудство“: „проституция, проститутско държание“, а също и „блудничество, разврат, безнравственост, поквара, порочност“.

Считам, че ползването на такива библейски думи в законите на светска държава е неприемливо.

Уикипедия: Секуларност каза:
Секуларност (прилагателно секуларен или както е по-популярно светски, особено за държава - светска държава) е отделеността на държавата от религията. Макар че понякога се правят подобни намеци или обърквания [1], секуларността не е същото като атеизма, секуларността има отношение към управлението на държавата, което се извършва без намесата на една или друга религия.

Също така прави се разграничение освен по отношение на държавното управление и върху начина на живот или върху определени действия. Под светско име и монашеско име се различават името, получено от семейството и това, дадено от религията. Друг пример за разликата между светски и религиозен е актът къпане: по принцип това е секуларно действие, то не въвлича религиозно общение с бога, но е факт от ежедневието, в същото време къпането по принцип или някой вид къпане в религиите може да има сакрален смисъл и заради това религиозно и несветско значение.

Секуларизъм е убеждението, че религиозните въпроси нямат място в държавната политика, не трябва да са база или основание за нея, както и че религията няма място в публичния живот, но е само част от храмовете, религиозните места и сгради, религиозните ритуали и т.н.
 
От: Криминализираха ли клиентите на секс услуги в България?

Къде го чете това, дай линк.
 
От: Криминализираха ли клиентите на секс услуги в България?

Вече вкарват в затвора за блудство с въображаемо момиче...

Честит нов световен ред! Който е неудобен - айде в затвора за престъпмислите си (как смее да блудства с въображаемо момиче без разрешение от ильоминатите и рептилите в човешка кожа?).

Затвор за блудство с виртуално момиче

"Според съдията в Брисбейн, няма значение дали става за истинско момиче или виртуално дете, което е компютърен модел. Това, което е важно, е, че обвиняемият е смятал, че контактува с малко момиче от Филипините. Важен е въпросът със законите в различните страни. В повечето държави полицията дори няма право да извършва подобни операции под прикритие. Ние трябва да дадем зелена светлина на властите да продължат своето разследване и да бъдат много по-активни в интернет. Трябва да бъде намерено решение на този проблем в глобален мащаб" – допълва Ханс Гуйт.


Парламентът вдигна глобата за нелегален трафик на хора

Между другото се споменава, че:

Сред другите промени, приети от парламента днес, са наказание от две до осем години затвор за блудство, когато е извършено чрез употреба на сила или заплаха, или по отношение на лице, което се занимава с проституция, както и по отношение на лице, което не разбира свойството или значението на извършеното.

Значи приравняват правенето на извънбрачен секс с проститутка с правенето на секс чрез употреба на сила или заплаха (т.е. изнасилване).

Разбира се, журналистите може и да не са разбрали. Затова потърсих на сайта на Парламента, ама там няма нищо.

Представям си как ще се прилага замислената схема: следят телефона на „нарушителя“, когато си поръча проститутка го издебват на „местопрестъплението“, обясняват на проститутката, че е изнасилена - жертва е на блудство (или ако случайно твърди обратното - ще я тикнат в затвора за това, че е „пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин“). И тъй като проститутката не иска да лежи в затвора - ще потвърди пред съда историята за блудството (правили са секс без да е имало сключен граждански брак, проститутката е правила секс за пари, ама не „продължително време“ по смисъла на закона и затова няма да я тикнат в затвора).

Така „нарушителят“ ще лежи в затвора и ще се откаже от бизнеса си, който пречи на някой честен гражданин, който с блудство не се занимава.

Тема: оптимизацията на сайтове за търсачки - затвор до две години според българските закони
 
Последно редактирано:
От: Криминализираха ли клиентите на секс услуги в България?

Затвор за блудство с виртуално момиче
Специално в тоя проект няма нищо лошо, не преигравай. Пускат виртуална примамка на педофилите и ги излавят, доста хитро.

Другото за проституцията е сложен въпрос. Или трябва да се забрани с желязна ръка, или трябва да е легално. Легалното обаче не премахва съпътстващите трафик на хора и прочее, това сочи реалността от страните в които е легално.

Блудството като легален термин май се отнася само до анален/орален секс?
 

Горе