Къде да хостна сайт на български?

N1ck

Active Member
Чувал съм, че избора на хостинг компания и най-вече разположението на сървърите играе значителна роля в очите на гугъл при формиране на серп-а.

Чувал съм драматични разкази за проблеми с бългаски хостинг компаний.

Е, къде да си сложа бългаски сайт тогава? Кое зло е по-малкото? Избор на щатски хостинг и повече работа по линкбилдинг, или БГ компания - малко работа много проблеми?

Моля за съвет.
 
От: Къде да хостна сайт на български?

Аз лично имам няколко сайта на СуперХостинг-бг и съм много доволен, никога за нищо не са ми отказали и най-вече съпорта им е перфектен -24/7. :D
 
От: Къде да хостна сайт на български?

+1 за суперхостинга :)
 
От: Къде да хостна сайт на български?

Не мисли че чуждите компаний (който и да е този) са по-добри, и аз ти препоръчвам суперхостинг.
 
От: Къде да хостна сайт на български?

+ 1 за Суперхостинг
И побързай, че отстъпката от 60% изтича на 12-ти
 
От: Къде да хостна сайт на български?

Оу, какви са тези хорър сторис. Вземи си български хостинг не му мисли толкова
 
От: Къде да хостна сайт на български?

Хоръра го прожектираха топхостинг навремето. Сега няма чак такива издънки...
 
Според мен, местоположението на самия сървър няма абсолютно никакво значение за класирането на сайта.
Хостинг се избира според изискванията които би имал евентуалния клиент, моите да речем:

1. Възможност за ползване на модифициран php.ini в определена папка
2. Трафик (количество)/Трафик (качество)
3. Свободно пространство и брой Inodes (Да имах сайт със заети 2 гигабайта и 200 000 Inodes (inodes=брой файлове))
4. Разрешено процесорно време
5. Качество на услугата и допълнителните екстри, като офсайт бекъп, собствен Ip-adres, втори такъв и т.н.

Имайте предвид, че това са критериите по които търсих хостинг преди 3 години, след това преминах на vps-и и в момента имам 3 от една компания.

И да се върна на темата за положението - вярно е доказано, че и в България гугъл имат машини, ама смятате ли, че ако местоположението на сървъра има значение за класирането, мои сайтове хоствани в Холандия, щяха да излизат на челни позиции в Англия?
Още повече, че Ipv4 алокирането, така или иначе в скоро време ще приключи, т.е. ще се премине към ipv6, където не изискват точно местоположение за ползването на даден клас мрежи.
За мен това е някакво старо "SEO" предание, което в днешни времена, не може да бъде какъвто и да е било критерий. Единствената разлика от хостинга в Германия да речем, и този в Америка е, че потребителите които отварят сайт предназначен за Америка, ще го направят по-бързо ако е хостван в Америка. А тази разлика идва от интернет доставчиците, които предлагат 50 mbit/s (локален (да се чете от собствената държава)) интернет и 2 mbit/s (international (да се чете от други държави), а такива доставчици практически не останаха или поне аз не съм наясно да има големи такива.
Само за пример на горното - един от впсите ми в момента има ограничение от максимум 1 mb/s (което не е кой знае колко много), поддържа над 400 потребителя онлайн (да се чете постоянно) и прави в порядъка на 20 гигабайта дневен трафик.
 
От: Къде да хостна сайт на български?

суперхостинг ftw!
Вече се сдобих с 1 година хостинг за 47 лева ;).
icn също са доволни, имат си едни такива особенни за тях плюсове, но са по-скъпи от суперхостинг тези плюсове които предлагат на споделения си хостинг.
Примерно те са едни от малкото в бг които могат да ви пуснат на споделен хостинг със cpanel повече от 1 индивидуален ip адрес.
 
От: Къде да хостна сайт на български?

Аз имам от година няколко сайта при HostSean и нямам абсолютно никакви оплаквания! За каквото и да съм попитал, помолил...каквото и да е, дори и да не е тяхна работа - отговор до 5-10 мин. и решаване на проблема до час максимум.
 
От: Къде да хостна сайт на български?

Благодаря за мненията!

Полжението на хостина има значение. Може да е незначително, но е доказано. (не от мен, така че няма да споря с чужди фрази).

За БГ ме притеснява само това, че ако някой, някога се оплаче, те погват лесно - един телефон до хостинг компанията и е ясно кой си. Конкуренцията, мутрите, разните държавни органи и прочие... лесно е да си изпатиш без да си винивен. Например ако имам сайт за хапчета за отслабване - и някой си купи от битака китайски боклук, после каже че е от моя сайт (а то не е) върви доказвай че нямам кака... Или някой ако обиде някого чрез коментар б блога ми... или разните комисии за защита на потребителите преценят, че има нещо което не е както трябва...

Как се прави сайт в БГ така че да се спазат правилата? Кои са задължителните елементи? Може ли примери?

Благодаря!
 
От: Къде да хостна сайт на български?

Ако си мислиш, че ще продаваш нещо и ще останеш анонимен няма да стане. За да ти върви търговията трябва всичко да е ясно - кой си, що си, от къде си, мейли, телефони и тн. Оставам с впечатлението, че искаш да се занимаваш с нещо нелегално или полулегално. Ако е така то не го прави в България, защото може да упереш пешкира. Има няколко такива случай вече...

Кажи по-подробно с какво ще се занимаваш и ще получиш по-подробни отговори.
 
От: Къде да хостна сайт на български?

не. не е нелегално. искам да се скрия само от съседа. и от любопитковците. всечико е законно и честно.
 
От: Къде да хостна сайт на български?

Може да се скриеш напълно легално и лесно. Формула Cloudfire DNS + domain shield и си готов. Дали обаче това ще повлияе на бизнеса ти, няма как да взема отношение, не е моята сфера. Успех!
 
От: Къде да хостна сайт на български?

Добре. Благодаря за мненията. Ще избера бългаското!

Въпрос - какви са задължителните елементи които сайта трябва да има според законите в бг?
 

Горе